A noua viață sau unde durează pisica?

Din păcate, pe acest pământ muritor, nimic nu este etern. Iubitele noastre pisici, care trăiesc cu noi de mulți ani, vor muri și când va veni vremea. În acest articol vom vorbi despre cum mor pisicile și de ce. Se crede că la pisici apare cea mai neobișnuită moarte, deoarece preferă să moară singuri, plecând de acasă, iar plecarea lor este complet neașteptată. Puteți ghici că animalul dvs. de companie vă va părăsi în curând complet și ce să faceți? Da, există semne similare și astăzi vom vorbi despre ele în detaliu..

Și acest lucru este destul de natural, deoarece legile biologice se aplică tuturor. Pisica bătrână devine slabă, în viața sa există deja mult mai puțină bucurie de odinioară: pisica bătrână nu se va juca și se va juca ca un pisoi mic. În același timp, nu este nevoie să vă chinuiți și să vă reproșați: animalul dvs. de companie și-a trăit viața și a sosit ceasul pentru a pleca în altă lume. Trebuie să înțelegeți că acest lucru este destul de natural, deși trist.

Simptome ale dispariției

Anticipând moartea sa, pisica este foarte atașată de proprietar, petrece și mai mult timp cu el. Chiar și pisicile slabe, care au condus un stil de viață flegmatic în timpul vieții, la sfârșitul existenței își schimbă comportamentul în opus. Există cazuri în care pisicile bătrâne epuizate, care abia se mișcă deja, găsesc ultimul punct forte pentru a se juca cu proprietarul. De ce se întâmplă acest lucru rămâne să fie pe deplin înțeles, dar acesta este unul dintre semnele că nu veți fi împreună mult timp..

Cu toate acestea, acest comportament nu este întotdeauna cazul. Dacă o pisică suferă de o boală oncologică sau de altă natură incurabilă, atunci moartea ei este de obicei bruscă. Adesea, pisicile care moare acasă, în primul rând, încearcă să-și ascundă starea de proprietari și să se ascundă într-un loc retras..

Momentul morții este adesea văzut în avans:

 • pisicile, de asemenea, se uzează de corp și dobândesc o pană de diferite boli cronice până la bătrânețe;
 • când animalul își dă seama că zilele ei sunt numărate, devine apatic și doarme aproape constant, părăsind rar locul său preferat;
 • mănâncă foarte puțin și, având în vedere acest lucru, pierde rapid în greutate;
 • animalul este nemulțumit sau nu reacționează deloc atunci când este mângâiat, luat în brațe;
 • începe să-și piardă orientarea acasă, în timp ce merge, atinge obiecte, colțuri și se lovește de ele;
 • respirația animalului devine grea, pupilele sunt dilatate și lentila ochiului devine tulbure.

Comportamentul adecvat al proprietarului

Ce se întâmplă dacă devine clar că pisica moare? Trebuie să iau o decizie să o adorm sau să las totul așa cum este? Pentru a face față acestui lucru, ar trebui să aruncăm o privire imparțială asupra situației care a apărut. Oricât de mult ar încerca proprietarii să înconjoare bătrâna pisică cu o grijă, afecțiune și atenție deosebite, deseori nu își fac decât să-și prelungească chinul. Nimic nu poate salva un animal de companie pufos de suferință, este imposibil să ajutăm în această situație.

Răspunsul la această întrebare depinde de starea animalului. Dacă este sănătos, nu este chinuit de nicio durere sau afecțiune, atunci, desigur, ar trebui să-și trăiască viața în pace și grijă. Este o altă problemă dacă animalul de companie suferă sau este depășit de o boală cronică. În acest caz, ar trebui să vă adresați medicului veterinar despre eutanasie. În acest caz, nu ar trebui să luați o decizie pe cont propriu..

De ce animalele de companie pleacă de acasă și unde?

În ficțiune, sunt adesea descrise cazuri despre cum, murind, pisicile părăsesc casa în ajunul morții lor. Și, în realitate, acest fenomen este masiv. De ce pleacă pisicile de acasă pentru a muri? Există multe teorii cu privire la acest scor. Unul dintre ei susține că animalul nu vrea să facă traume psihologice proprietarilor săi..

Un alt grup de oameni de știință oferă o explicație diferită pentru acest comportament. Ei au sugerat ca pisicile să considere starea lor ca fiind o boală care va dispărea dacă se culcă într-un loc liniștit și retras. Se ascund de toată lumea și așteaptă ca durerea să dispară. Dar, în cele din urmă, mor singuri, fără să aștepte niciodată să treacă durerea..

Cu toate acestea, se cunosc multe cazuri când pisicile bătrâne și-au spus la revedere proprietarilor, urcându-se în brațe și apoi părăsindu-și casa pentru totdeauna. Este foarte posibil ca pisicile să înțeleagă cu adevărat că viața lor sa încheiat. Dar de ce nu toate pisicile pleacă de acasă înainte de a muri? Dacă pisica, înainte de a muri, nu ieșea din casă, atunci avea motive întemeiate pentru asta: o boală gravă, nu mai fusese scoasă niciodată în stradă, slăbiciune senilă.

Ultima călătorie a pisoiului

Din păcate, nu numai pisicile bătrâne și fragile mor, ci și pisoii foarte mici. Când așteptați nașterea pisoilor, trebuie să vă pregătiți pentru faptul că bebelușii individuali nu vor trăi. Cea mai periculoasă perioadă pentru un pisoi nou-născut sunt primele două săptămâni din viața sa. Condiția pe care o are copilul înainte de moarte se numește sindromul pisicilor care se estompează. Când un pisoi moare, atunci cel mai adesea nu se poate face nimic, dar uneori, cu măsuri la timp, poate fi salvat.

Mai jos sunt principalele motive pentru decesul pisoiilor:

 1. Hipotermie sau hipotermie.
 2. Incompatibilitatea sângelui pisoiului și a mamei.
 3. Hipoglicemie sau glicemie scăzută.
 4. Deshidratare sau deshidratare.
 5. Cauze asociate cu nașterea dificilă și mama.
 6. Prima naștere la o pisică tânără și fără experiență.
 7. Anomalii și defecte la pisoi nou-născuți asociați cu obezitatea felină.
 8. Pisoi subponderal.
 9. Condiții nepotrivite pentru dezvoltarea unui pisoi.
 10. Hrana necorespunzătoare a pisicilor.
 11. Boli infecțioase (virale, bacteriene, parazitare).

Pisicuțele mici mor brusc sau încet, în decurs de 5-10 zile, se estompează. Semnele unui număr mare de boli la puii de nou-născut sunt foarte asemănătoare. Pisoii sănătoși se adună întotdeauna într-o grămadă, dorm în liniște între hrăniri. Puteți înțelege moartea lor iminentă prin îngrijorare. Bebelușii bolnavi se culcă adesea separat, nu sunt liniștiți, suge prost, scârțâie jale, cerând ajutor oamenilor.

În exterior, pisoiul, condamnat la moarte, arată neîngrijit, blana nu este netezită, se mișcă legănându-se și tremurând. Spre deosebire de pisicile adulte, pisoii nu ies niciodată din casă și cel mai adesea rămân în cuib până la ultima respirație. De asemenea, mor adesea lângă mama sau persoana lor..

Videoclip „Când pisicile mor”

Acest videoclip prezintă imagini cu pisici și pisoi condamnați la moarte.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » A noua viață sau unde durează pisica?