Două pisici sau două pisici într-o singură casă

Mulți iubitori de pisici se gândesc să aibă mai mult de un animal de companie. Motivele pot fi diferite, de exemplu, atunci când aleg un pisoi, mi-a plăcut altul. Sau o pisică fără stăpân s-a întâlnit pe stradă și vreau să-l duc acasă, dar acasă animalul său de companie așteaptă deja.

Uneori, proprietarii au un pisoi când pisica lor îmbătrânește pentru a o înveseli. Dar de multe ori proprietarii se îndoiesc dacă două pisici se vor înțelege în același apartament..

Natura antipatiei

Fiecare pisică are propriul teritoriu, ale cărui granițe le păzește gelos.

Lupta pentru teritoriu este mai tipică pentru pisici. Din această cauză, este posibil ca două pisici din același apartament să nu se accepte deloc prezența celuilalt și să se lupte constant, în ciuda tuturor eforturilor proprietarului de a le face prieteni. Acest lucru este valabil mai ales pentru pisicile cu caracter de luptă..

Lupta pentru teritoriu
Lupta pentru teritoriu

Două pisici din casă pot concura și ele, mai ales pentru dragostea proprietarului. Pentru a nu fi nevoit să descopere modul de reconciliere a pisicilor care trăiesc în același apartament, proprietarul ar trebui să fie corect și să nu provoace apariția geloziei: dați pisicilor aceeași cantitate de mâncare, jucați-vă cu amândouă și acordați suficientă atenție fiecăreia dintre ele.

Conciliați sau faceți-vă prieteni?

Cum să te împrietenești cu o pisică și o pisică care trăiesc pe același teritoriu? Și prietenia este chiar posibilă între ei? Desigur! Se crede că pisicile spayed și pisicile se înțeleg cel mai bine între ele, deoarece nu păzesc atât de acerb granițele teritoriului. De asemenea, șansele de succes pentru o pereche formată dintr-o pisică și un pisoi mic sunt mari. Adesea, pisicile, dacă nu au fost sterilizate, trezesc instinctul matern și au grijă de pisoi.

Cu toate acestea, există excepții de la toate regulile. Este posibil ca relațiile dintre pisici să nu funcționeze. Dar situația poate fi corectată. Înainte de a reconcilia două pisici, trebuie să le izolați unele de altele pentru o vreme, apoi să le introduceți din nou, urmând toate sfaturile proprietarilor cu experiență..

Am crescut împreună

La întrebarea despre cum să te împrietenești cu două pisici într-un singur apartament se poate răspunde fără echivoc după cum urmează: să ai doi pisoi în același timp. Cel mai bine este să luați pisoi din aceeași așternut. În același timp, faptul că pisicile au crescut una lângă alta nu garantează absența completă a conflictelor periodice între ele. Dar, cel mai probabil, în acest caz, va fi posibil să se evite multe momente dificile..

Când pisoii cresc împreună, adesea împart patul și chiar toaleta. Se joacă foarte mult împreună. Mulți proprietari de pisici crescute împreună notează că animalele de companie se comportă mai bine în compania unui partener..

Prieteni încă din copilărie
Prieteni încă din copilărie

Faptul este că, atunci când o pisică este singură și se plictisește, poate veni cu divertisment pentru ea, consecințele cărora proprietarul nu-i place întotdeauna. Când sunt două animale, acestea sunt ocupate să se joace împreună și sunt mai puțin susceptibile să strice lucrurile..

De asemenea, s-a observat că pisicile crescute împreună nu sunt foarte pretențioase în ceea ce privește mâncarea. Ceea ce se mănâncă va fi cel mai adesea mâncat de al doilea..

În acest caz, pisicile de obicei nu concurează între ele pentru teritoriu, dar există excepții. În orice caz, lupta nu este la fel de acerbă ca și cum un nou venit ar fi venit pe teritoriul unei pisici..

Animalele de companie într-o pereche sunt socializate, iar acest lucru merită să acorde o atenție acelor oameni care doresc să aibă mai multe pisici. Dacă adăugați un alt pisoi sau chiar o pisică adultă la animalele de companie care au crescut împreună, acestea vor percepe mai ușor decât animalul de companie, care era singurul proprietar al teritoriului..

Cum să conectezi un începător

Situația în care se adaugă alta pe teritoriul animalului de companie provoacă uneori mult mai multe dificultăți. Acțiunile greșite ale proprietarului pot duce la dușmănie reciprocă a pisicilor. Prin urmare, este mai bine să vă pregătiți imediat cu atenție pentru întâlnirea unui începător și să organizați o cunoștință, astfel încât să nu devină un mare stres pentru animalele de companie..

Pentru un nou animal de companie, trebuie să vă achiziționați propriul:

  • boluri pentru hrană și apă;
  • tava de toaleta;
  • stâlp de zgâriere;
  • jucării.

De asemenea, trebuie să amenajați un loc de dormit pentru începători. Ar trebui să fie amplasat departe de locul în care dorm de obicei vechiul timer. Cea mai ideală opțiune este să izolezi noua pisică pentru prima dată într-o cameră separată, cu tot ce ai nevoie.

Dacă nou-venitul se află într-o cameră izolată, atunci proprietarul teritoriului va ști totuși că nu este singur în casă, miros și va auzi a doua pisică. Dar va experimenta mult mai puțin stres decât dacă o nouă pisică ar invada imediat întregul său teritoriu. În plus, oferă pisicilor timp să se obișnuiască cu circumstanțe noi..

Studierea unui nou membru al familiei
Studierea unui nou membru al familiei

Următorul pas către reconcilierea a două pisici într-un apartament este să ne cunoaștem mirosurile. Trebuie să luați două cârpe moi (puteți folosi două șosete curate). Bateți-l pe începător cu una dintre cârpe, acordând o atenție deosebită zonei obrajilor, bărbie și nas. Cu o a doua pânză, mângâieți vechiul timer în același mod. Apoi așezați cârpa noii pisici pe teritoriul bătrânului și invers. Pisicile pot adulmeca la sursa parfumului.

Atenţie! Adesea pisica va mârâi sau va șuiera la sursa parfumului unui concurent. În acest caz, trebuie să vă luați timp și să acordați suficient timp. Când o pisică începe să reacționeze calm la prezența mirosului altcuiva, ar trebui să fie încurajată cu un tratament. Dependența poate dura câteva zile. În acest caz, cârpele împachetate trebuie reînnoite..

După ce mirosurile reciproce sunt studiate, puteți oferi noului animal de companie posibilitatea de a explora teritoriul. Pentru a face acest lucru, vechiul timer trebuie blocat într-o cameră separată, iar noul venit trebuie eliberat. După ce adulmecă totul și examinează situația, ar trebui să fie închis din nou în camera alocată pentru el..

A doua zi, puteți face schimb de camere între animale de companie. Acesta este modul în care pisicile își explorează teritoriul celuilalt și învață mirosuri și mai bune..

Dacă animalele de companie sunt liniștite după explorarea reciprocă a teritoriului, vă puteți arăta reciproc. Întâlnirea trebuie susținută cu impresii plăcute. Ideal pentru a vă familiariza cu alimentările articulare. În acest caz, bolurile ar trebui să fie la o distanță considerabilă una de cealaltă. Fiecare pisică trebuie să aibă aceeași mâncare în aceeași cantitate.

Cunoștință
Cunoștință

Puteți crește treptat timpul în care pisicile sunt între ele. Proprietarul trebuie să fie extrem de atent: la cea mai mică manifestare de nemulțumire sau iritare, începătorul ar trebui să fie izolat deocamdată.

Atenţie! Pentru a se împrieteni cu pisicile, proprietarul se poate juca cu amândouă în același timp. Mai mult, fiecare pisică ar trebui să aibă propriile jucării. Animalul de companie se bucură de joc și în același timp observă o altă pisică cu ajutorul vederii laterale. Această tehnică poate duce la consolidarea asocierilor plăcute cu vederea acestei pisici..

Întâlnirile cu pisici pot dura mult timp. Dar, cunoscându-se treptat, animalele de companie vor găsi probabil un limbaj comun..

Acțiuni eronate

Greșeli pe care proprietarul le poate face atunci când întâlnește pisici:

  1. Oferiți animalelor posibilitatea de a se cunoaște pe ei înșiși, de a nu interfera cu procesul. Uneori, proprietarii cred că pisica va fi încântată de apariția unui nou prieten în apartament și va începe imediat să se joace cu el. Urmând această logică, proprietarii aduc pur și simplu o nouă pisică în casă și o lasă să meargă imediat să exploreze teritoriul. Această tactică este fundamental greșită și chiar periculoasă: apariția bruscă a unui concurent este un mare stres. Pentru un începător, o astfel de cunoștință va fi, de asemenea, un mare șoc, deoarece nu știe că teritoriul este deja ocupat. O luptă poate începe între animale, iar în viitor - ostilitate persistentă.
  2. Nu pregătești totul pentru noua ta pisică. Este naiv să crezi că o pisică care trăiește într-o casă și se consideră o amantă va dori să împartă vasul și toaleta cu un nou animal de companie. De asemenea, fiecare animal ar trebui să aibă propriul șezlong și jucării..
Pat propriu
Pat propriu
  1. Permiterea unui nou animal de companie ceea ce este interzis pentru un vechi timer. Uneori proprietarul crede că este mai dificil pentru un începător în această situație și îi permite multe. Dacă noua pisică face ceea ce a fost interzis mai întâi, conflictele și protestele nu pot fi evitate.
  2. Acordând mai puțină atenție unei pisici care locuiește în casă de mai mult timp. Când apare o a doua pisică în casă, bătrânul are nevoie de mai multă atenție și afecțiune, deoarece trebuie să fie sigur că este încă iubit. Dacă proprietarul este mai atent la noua pisică, va apărea gelozia..

A fost necesar și merită?

Confruntați cu dificultățile de întâlnire cu pisici, unii proprietari regretă că au luat decizia de a avea o altă pisică. Cu toate acestea, dacă pisicile se înțeleg între ele și sunt prietene, acestea vor oferi proprietarului de două ori mai mult pozitiv, dragoste și afecțiune..

Concluzie

Deci, poate fi dificil să reconciliați astfel de animale capricioase ca pisicile între ele pe același teritoriu. Proprietarul trebuie să fie gata să depună eforturi și să petreacă o anumită perioadă de timp în acest sens.. 

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Două pisici sau două pisici într-o singură casă