Glucoza pentru pisici: instrucțiuni de utilizare

Glucoza pentru pisici este prescrisă în tratamentul diferitelor boli și sindromului de intoxicație. Ajută la menținerea corpului slăbit al animalului în perioada bolii și până la recuperarea completă. Atunci când utilizați medicamentul, este important să urmați instrucțiunile de utilizare de la producător, care se află în fiecare ambalaj, pentru a proteja animalul de companie cât mai mult posibil de reacțiile nedorite. De obicei glucoza se administrează prin injecție. Procedura poate fi efectuată fie de un medic veterinar, fie de un proprietar de pisici acasă.

Maine Coon

Ingredientul activ al medicamentului este glucoza medicală cristalină sau glucoza hidratată. Elementele auxiliare sunt clorura de sodiu, apă pentru preparate injectabile.

Se produce un medicament de 5%, 10, 25 și 40%, în care conținutul substanței active este de 5, 10, 25 și 40 g la 100 ml, respectiv.

Piața oferă o mare varietate de medicamente rusești și străine. Medicamentul organizației farmacologice Voronezh este destul de popular. Dezvoltatorul produce o soluție pentru injecții cu procente diferite de substanță activă și volume variabile (de la 10 la 500 ml). Poate fi utilizat în tratamentul pisicilor, câinilor și altor animale de companie, precum și al bovinelor și al rumegătoarelor mici..

Glucoza pentru pisici

Important! Înainte de a utiliza medicamentul, trebuie să consultați un specialist. Descrierea de mai jos are doar scop informativ și nu poate fi utilizată pentru autoadministrare și determinarea dozelor.

Principiul de funcționare

În medicina veterinară, se utilizează soluție de glucoză izotonică și hipertonică. Pentru pisici, unul dintre aceste tipuri poate fi utilizat în funcție de starea animalului.

O soluție izotonică are o concentrație de substanță activă de 5%. Este o sursă de hrană ușor digerabilă, menită să asigure corpului animalului energia necesară. Injecția de glucoză accelerează eliminarea toxinelor, îmbunătățește metabolismul și restabilește echilibrul apei.

Soluția hipertonică conține 10, 25 și 40% din elementul principal. Acesta joacă un rol important în îmbunătățirea proprietăților de filtrare a ficatului și în normalizarea funcției cardiace. Are un efect benefic asupra vaselor de sânge, normalizează tensiunea arterială. Medicamentul ajută la îmbunătățirea sintezei de hormoni și enzime într-un corp slăbit, ceea ce crește rezistența sa la boli.

Indicații de utilizare

Glucosi este utilizat ca adjuvant pentru a menține puterea corpului animalului în timpul bolii. De asemenea, cu ajutorul acestuia, alte medicamente pot fi divorțate..

Soluție 5% pentru pisici

Cele mai frecvente motive pentru utilizarea substanței la pisici sunt:

 • intoxicație severă (otrăvire alimentară, otrăvire chimică, boli inflamatorii etc.);
 • reaprovizionarea pierderii de lichid;
 • sângerare;
 • fenomene de șoc;
 • boli infecțioase;
 • întreruperea cookie-ului;
 • patologii și boli ale sistemului digestiv.

Important! Dozajul de glucoză pentru pisici și durata utilizării trebuie prescrise de către medicul veterinar strict. Autoactivitatea poate dăuna sănătății animalului dvs. de companie!

Mod de aplicare

Doza de glucoză pentru pisici este determinată strict individual. Se calculează în funcție de greutatea animalului, de concentrația substanței active și de tipul de boală. Doza aproximativă este:

 • 5-50 ml pentru o soluție de 5%;
 • 5-20 ml pentru 40%.

Medicamentul este de obicei prescris de 2-4 ori pe zi..

Medicamentul poate fi administrat subcutanat sau intravenos. O soluție cu o concentrație de substanță activă de 40% se administrează numai intravenos.

Injecție de glucoză pentru pisică

Nu este recomandat să omiteți administrarea medicamentului în conformitate cu schema stabilită de medic. Dacă se întâmplă acest lucru, tratamentul continuă cât mai curând posibil și în aceeași doză indicată de medicul veterinar.

Efectuarea unei injecții

Modul de injectare a glucozei într-o pisică trebuie verificat la medicul veterinar. Injecțiile subcutanate se efectuează de obicei la greabăn (animale adulte) sau la piciorul posterior superior (pisoi).

Pentru o procedură sigură, ar trebui să respectați regulile generale pentru lucrul cu medicamentul:

 • se recomandă efectuarea procedurii cu mănuși;
 • înainte și după procedură, ar trebui să vă spălați bine mâinile cu apă și săpun;
 • nu beți alcool și nu fumați în timpul evenimentului;
 • nu utilizați medicamente orale destinate injectării.

Imediat înainte de injecție, trebuie să pregătiți tot ceea ce este necesar pentru procedură, astfel încât să nu fiți distras în timpul implementării sale:

 1. Puneți o seringă în ambalaj pe o suprafață dură, o soluție de glucoză cu concentrația necesară, medicamente suplimentare, dacă este prescris de un medic.
 2. Deschideți seringa și extrageți cantitatea necesară de soluție (amestecați medicamentele conform prescripției indicate de medic), eliberați excesul de aer din seringă.
 3. Sunați animalul, puneți-l pe masă și reparați-l bine (aici veți avea nevoie de ajutorul cuiva apropiat).

Injecția în sine se efectuează după cum urmează:

 • Cu mâna care nu funcționează (pentru dreapta - stânga, pentru stânga - dreapta), luați pisica de greabăn și împingeți ușor pielea în sus.
 • Cu mâna de lucru (dreapta - dreapta, stânga - stânga) luați o seringă și introduceți acul în greaban nu mai mult de o treime. Acul trebuie să fie paralel cu suprafața pe care se află pisica.

Injecție de glucoză pentru pisică

 • Slăbiți ușor strângerea pielii și administrați medicamentul. Un indicator al executării corecte a manipulării este stratul uscat la locul injectării. Dacă lâna este umedă, atunci medicamentul nu a intrat în organism și procedura trebuie repetată.
 • Trageți lin acul, eliberați greabanul complet și masați puțin.

Cu cât mișcările persoanei care face injecția sunt mai sigure și mai netede, cu atât procedura va fi mai nedureroasă pentru pisică..

Contraindicații

Soluția nu este utilizată la animalele care au o intoleranță individuală la constituenții medicamentului sau diabet zaharat.

În ciuda faptului că nu au existat simptome de supradozaj la animale, nu depășiți doza de medicament indicată de medic.

Preț

Soluția este un medicament destul de bugetar. Prețul său va depinde de volumul sticlei, de concentrația substanței active, de politica financiară a producătorului..

În medie, costul pentru o sticlă de 100 ml este de 50 de ruble.

Fiolă de glucoză

Recenzii proprietarului

Andrei:

„Pisica a fost diagnosticată cu gastroenterită acută. Am prescris un curs de anumite medicamente și glucoză. Principalele medicamente au fost administrate direct de la medicul veterinar, iar acasă am injectat eu însăși glucoză. Boala pisicii nu a persistat, ea a început treptat să mănânce și să bea singură, după care medicamentele au fost anulate. Întrebarea a apărut când s-a epuizat soluția în scopuri veterinare și a trebuit să cumpăr una obișnuită (umană). Se pare că poate fi injectat și de animale, dar este totuși recomandabil să folosiți unul veterinar. ".

Maria:

„Un pisoi a venit la noi și am decis să-l păstrăm pentru noi. Cu toate acestea, s-a dovedit a fi dureros, nu a mâncat, nu a băut, lent, vărsat, nu s-a mișcat. M-au dus la medicul veterinar, unde au luat sânge pentru analize - s-a dovedit a fi o infecție bacteriană. Au fost prescrise un antibiotic și injecții cu glucoză. Lăsarea unui pisoi s-a dovedit a fi dificilă, dar am făcut-o. Glucoza a ajutat foarte bine să susțină animalul, deoarece nu putea mânca nimic și chiar a vărsat din apă. Acum totul este în regulă ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Evgeny Nikolaevich:

„Soluția Glucosi este adesea utilizată în medicina veterinară pentru tratarea diferitelor boli (inclusiv boli hepatice, urolitiază, leziuni infecțioase etc.). Este un remediu excelent pentru refacerea pierderilor de lichide și furnizarea de energie animalului (mai ales dacă există o pierdere a poftei de mâncare). Cu toate acestea, este interzisă autotratarea chiar și cu un astfel de medicament aparent inofensiv. Este necesar să respectați cu strictețe indicațiile și dozele medicamentului, altfel puteți provoca daune ireparabile animalului ".

Alexandra Mihailovna:

„Aș dori să menționez că, dacă injecțiile cu glucoză se pot face în mod liber acasă (pentru prima dată medicul poate prezenta manipularea, iar apoi proprietarul va putea face față singur), atunci administrarea intravenoasă ar trebui să aibă loc sub supravegherea unui specialist. Puteți să vă duceți animalul la o clinică veterinară sau să apelați un medic acasă. Fără deținerea anumitor abilități, este dificil să se injecteze corect medicamentul, ceea ce va afecta negativ procesul de tratament ”.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Glucoza pentru pisici: instrucțiuni de utilizare