Săpun de gudron de la purici la pisici și pisici

Dacă există contraindicații pentru utilizarea agenților insecticide, proprietarii de pisici folosesc adesea săpun de gudron. Mulți oameni îl aleg pentru compoziția sa naturală, dar există o dezbatere constantă cu privire la cât de eficient este în lupta împotriva paraziților care provoacă neplăceri animalelor de companie..

 1. Gudronul de mesteacăn este un ingredient natural care are proprietăți antiseptice și de vindecare a rănilor. Conține benzoil, care are un efect dăunător asupra receptorilor insectelor parazite.
 2. Sărurile de sodiu ajută la menținerea echilibrului apă-sare al epidermei, previn descuamarea excesivă.
 3. Alcalii și fenolul provoacă arsuri la paraziți, sunt capabili să distrugă ciupercile și agenții patogeni.
 4. Acidul citric poate respinge puricii.

Tipuri de săpun de gudron

Componentele auxiliare sunt apa, agenții de îngroșare, stabilizatorii și alte substanțe. Gudronul de mesteacăn, care face parte din compoziție, dă un miros specific și o culoare maro închis.

Produsul nu conține insecticide și nu poate ucide insectele, deși are un efect negativ asupra lor. Este eficient împotriva adulților, dar nu ajută să scape de ouă și larve, deoarece un miros specific pur și simplu sperie paraziții de la animal. Pentru ca aplicația să dea rezultate pozitive, săpunul singur nu este suficient..

Care săpun este mai bun - lichid sau solid?

Acum pe rafturile magazinelor există săpun lichid de gudron în bucăți. Fiecare formă de lansare are propriile avantaje și dezavantaje, deci este dificil de spus care este mai bine. Buclele tari sunt mai frecvente. Acestea conțin doar ingrediente naturale, dar dezavantajul este inconvenientul utilizării. Nu se spală bine, așa că trebuie să vă înmuiați și să vă pregătiți în avans.

Săpun solid de gudron

Un lichid săpun care conține gudron are aceleași proprietăți și efecte. Este convenabil de utilizat (doar apăsați pompa de una sau mai multe ori), dar conține adesea agenți tensioactivi (agenți tensioactivi). Acestea usucă excesiv pielea, ceea ce se observă mai ales în cazul utilizării frecvente..

Cum se aplică?

Dacă decideți să utilizați săpun de gudron pentru pisici, urmați acești pași:

 1. Spumați săpunul în prealabil (puteți înmuia o bucată în apă). Dacă îl utilizați sub formă lichidă, aceste manipulări nu vor fi necesare..
 2. Udați în mod corespunzător blana animalului.
 3. Spumă pisica, evitând să aducă spumă în urechi, gură, ochi pentru a evita iritarea zonelor delicate.
 4. Fără să clătiți spuma, înfășurați-o într-un prosop vechi și țineți-o timp de 5-7 minute.
 5. Apoi clătiți bine haina cu apă și uscați-o.
 6. Pieptănăm ușor animalul, îndepărtând paraziții și ouăle acestora.

Dacă infecția este puternică, atunci după prima săpunire trebuie să spălați spuma împreună cu majoritatea paraziților, apoi săpun-o din nou și lăsați timp de 5-7 minute. Trebuie să repetați procedura la fiecare 2-3 zile până când insectele dispar complet. Este recomandabil să efectuați procedura împreună, deoarece pisicilor, de obicei, nu le place scăldatul, așa că încearcă să scape.

Cum să speli o pisică cu săpun de gudron

La fel de important este tratarea localului și prevenirea reinfectării. Pentru a face acest lucru, așternutul este schimbat sau spălat, vasele, casa și alte obiecte ale animalului sunt tratate cu abur. Casa folosește agenți insecticide speciali, acordând o atenție deosebită locurilor de lângă plinte, sub baie, în spatele dulapurilor.

Pentru a elimina posibilitatea reinfecției, este recomandabil să folosiți un guler înainte de a merge pe stradă, dacă nu există contraindicații.

Contraindicații

Săpunul de gudron nu are contraindicații. Poate fi utilizat pentru pisoi de la 5 săptămâni, pentru pisici însărcinate și care alăptează. Nu este interzisă scăldatul în prezența rănilor, tăieturilor sau altor leziuni ale pielii. Gudronul de mesteacăn are un efect antiseptic și începe procesele de regenerare, accelerând vindecarea rănilor.

Săpunul nu are un efect toxic asupra organismului, prin urmare este potrivit pentru combaterea puricilor la animalele slăbite și bătrâne, precum și pentru cei care au suferit intervenții chirurgicale sau boli grave.

Pisica este spălată

Singura contraindicație este intoleranța individuală la componente. Dacă apare iritație, roșeață sau mâncărime, ar trebui abandonată utilizarea în continuare a produsului și ar trebui găsită o alternativă..

Avantaje și dezavantaje

Beneficiile includ:

 • disponibilitate și preț scăzut (aproximativ 50-60 ruble);
 • Eficiență ridicată;
 • compoziție naturală;
 • lipsa substanțelor nocive;
 • posibilitate de utilizare pentru pisoi mici.

Dezavantajele sunt următoarele puncte:

 • miros neplăcut ascuțit;
 • necesitatea reprelucrării;
 • complexitatea procedurii (animalele de obicei nu vor să înoate).

În plus, agentul nu acționează împotriva ouălor de purici, așa că trebuie luate măsuri suplimentare..

Recenzii proprietarului

Alexandra, proprietara pisoiului:

„Fiica mea a adus un pisoi drăguț de pe stradă. Mă zgâriam constant și găseam purici. Le-a fost frică să folosească picături speciale, deoarece pisoiul este foarte mic (aproximativ o lună). Baie cu săpun de gudron. Când spumau, puricii au sărit direct din lână. După tratament repetat după 4 zile, Murzik a oprit mâncărimea. Un remediu accesibil și eficient, totuși, foarte mirositor ”.

Anna, proprietara unei pisici de 2 ani:

„Pisica noastră a început să mănânce tot timpul. Și-a zgâriat pielea pe alocuri. Am fost la clinică, medicul a recomandat picături antiparazitare germane, dar acestea nu ne-au ajutat. Pisica a continuat să se zgârie. La sfatul unui prieten, am cumpărat săpun cu gudron. După prima baie, animalul de companie a încetat mâncărimea, iar rănile au început să se vindece ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Lyudmila, medic veterinar:

„Acum există pe piață multe medicamente eficiente și sigure pentru distrugerea puricilor și a altor paraziți, așa că nu văd niciun motiv să recurg la metodele de modă veche. Săpunul de gudron este secolul trecut. De ce să torturezi un animal când poți aplica picături o dată? "

Lida, medic veterinar cu 15 ani de experiență:

„Uneori recomand ca proprietarii să folosească săpun de gudron pentru a ucide puricii. Cea mai bună opțiune pentru pisoi și pisici însărcinate, deoarece este netoxică și nu are efecte negative asupra organismului. Pot apărea alergii, dar în practica mea am văzut asta o singură dată "..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Săpun de gudron de la purici la pisici și pisici