Viermi la pisici: tipuri, simptome și prevenire

Pe iarbă verde și nisip cald, în pește și carne, pe fructe și legume, în apă și chiar în aer, sunt peste tot. Dacă examinați cel mai apropiat pat de flori la microscop, insomnia este garantată. Viermii nu sunt neobișnuiți la animalele de companie, chiar și la cei care trăiesc în curățenie, mănâncă alimente industriale și nu ies niciodată din casă. Și ce zici de pisicile care merg pe cont propriu?
Mulți viermi paraziți se transmit oamenilor. Unele specii, odată în corpul uman, cresc până la câțiva metri lungime! Un vierme dezgustător, zvârcolind, mușcând în creșteri agățate, fraieri sau spini, mâncând sânge și țesuturi de organe - este deja înfricoșător? Apoi, este timpul să aflați cum să eliminați viermii de la un animal și cum să protejați un animal de companie de paraziții ticăloși..

Căile de infecție

Pisicile înghit ouăle viermilor mâncând pește sau carne crudă. Vânătorii își mănâncă prada împreună cu ouă de helminți. În plus, o pisică poate înghiți parazitul bând apă dintr-un râu sau băltoacă. Multe tipuri de viermi se transmit prin fecale. Linsul însuși, pisica înghite ouă care au aderat la labele. Oamenii aduc paraziți în casă pe haine și încălțăminte. Chiar și după ce mestecați un fir de iarbă sau mâncați un gândac, o pisică se poate infecta cu helminți. Viermii de la pisici la oameni se transmit în majoritatea cazurilor prin fecale și salivă.

De ce sunt viermii periculoși??

Paraziții care trăiesc în sângele și țesuturile corpului sunt nu numai dezgustătoare, ci și periculoase. Helminții se hrănesc cu țesuturi limfatice, sanguine și organe, epuizând corpul gazdei. Toate tipurile de viermi eliberează în organism substanțe care provoacă intoxicație. Paraziții morți se descompun, ceea ce duce și la otrăvire. Sunt posibile reacții alergice grave. Helminții traumatizează țesutul cu dispozitive de fixare, ceea ce poate duce la necroză și chiar ruperea unui organ sau vas de sânge. Semnele periculoase ale viermilor - constipație și abdomen umflat - vorbesc despre obstrucția intestinală, care poate duce la moartea animalului de companie (viermii s-au înmulțit atât de mult încât au blocat lumenul intestinal, făcând imposibilă eliberarea naturală a maselor nutritive procesate).

Simptome frecvente ale invaziei helmintice

Dacă prevenireaefectuate în mod regulat, simptomele sunt mai puțin pronunțate, deoarece viermii nu au timp să se înmulțească în cantități mari. Și invers: ignorarea măsurilor preventive duce la infecții severe, adesea cu mai multe tipuri de helminti. Simptome frecvente: stratul mat, descărcare din ochi, slăbiciune, constipație sau diaree, stomac strâns, respirație nefirească. Viermii provoacă o încălcare a poftei de mâncare: unele animale de companie cu lăcomie și mănâncă mult, fără să se îngrașe sau chiar să piardă în greutate, altele mănâncă lent cu mâncăruri gustoase.
Înainte de a utiliza medicamentul, trebuie să consultați un specialist:
 • simptomele enumerate pot apărea ca urmare a unei boli care nu este asociată cu helminți-
 • dacă există prea mulți helminți sau sunt foarte mari, viermii morți, începând să se descompună, pot ucide pisica. Medicul veterinar vă va spune cum să îndepărtați viermii de la o pisică fără a afecta animalul de companie, să vă prescrie un set de medicamente care să ajute corpul să facă față intoxicației, să prescrie antihistaminice-
 • numai un medic veterinar poate alege un medicament după un studiu de laborator al materialului, deoarece tabletele pentru viermi pentru pisici conțin o cantitate limitată de substanțe active care nu sunt întotdeauna potrivite în acest caz.
 • Tipuri de viermi la pisici

  În ceea ce privește forma și dimensiunea, metodele de reproducere și nutriție, helmintii sunt împărțiți în trei tipuri: viermi rotunzi, tenii și fulgi. Ne oferim să cunoaștem mai bine inamicul.
  Viermi rotunzi - extinse în lungime paraziți, rotunde în secțiune transversală (ca o râmă). Nematode sau viermi albi la pisici mai des decât alte specii se găsesc în fecalele animalelor de companie atunci când curățați tava.
  Hookworm - paraziți de centimetri care trăiesc în intestine și se hrănesc cu sânge. Larvele intră în corp, pătrunzând prin piele, ouăle intră în esofag prin gură. Simptome: sete, activitate scăzută și apetit, vărsături și / sau diaree sângeroasă, tuse.
  Toxocars - viermi de cinci centimetri care au ales esofagul, intestinele, vezica biliară și ficatul ca loc de reședință. Infecție: orală sau intrauterină. Aceste viermi rotunzi la pisici provoacă epuizare, provoacă vărsături, diaree și scăderea poftei de mâncare. Se dezvoltă rapid în corpul unui pisoi, ceea ce duce adesea la ruperea intestinului subțire.
  Helmintii cu bandă au corpul turtit și capul echipat cu fraieri sau cârlige chitinoase. Corpul majorității speciilor este format din segmente, în interiorul cărora ouăle se maturizează. Aproape toate cestodele sunt periculoase pentru oameni.
  Agenți cauzali ai alveococozei - paraziți mici de cel mult 5 mm lungime. Ei intră în corpul unei feline mâncând rozătoare ucise. Animalele de companie adulte trăiesc cu acești viermi de ani de zile și se simt minunat. Cu toate acestea, viermii paraziți se transmit oamenilor, iar pentru oameni este un pericol de moarte. Boala este dificilă, cronică și dificil de diagnosticat. O persoană poate muri: tumori hepatice, metastaze în plămâni, creier și alte organe. Un exemplu izbitor despre cum un remediu pentru viermi pentru pisici poate salva nu numai animalul de companie, ci și proprietarul.
  Castravete tenie simți-te confortabil atât în ​​corpul pisicii, cât și în corpul uman. Purtătorii sunt păduchi și purici. La o pisică, un vierme adult crește până la 30 cm, la o persoană de până la un metru și jumătate! Paraziții mari cu cârlige ascuțite sapă în pereții intestinali, deteriorând grav membranele mucoase. Semne de viermi: dureri de stomac, iritabilitate, slăbiciune, insomnie, letargie, zumzet în stomac, vărsături și diaree.
  Un alt gigant - bandă largă. Corpul unei pisici este suficient pentru a crește până la un metru și jumătate, dar la o persoană acest parazit se dezvoltă până la doisprezece metri. Iti poti imagina ?! Un metru și jumătate într-un corp mic! Infecția apare atunci când o pisică mănâncă pește crud de râu sau bea apă dintr-un râu, înghițind accidental crustacee mici. Simptome ca în cazul unei infecții cu castravete.
  Suge rareori ajung la dimensiuni mari, dar extrem de fertile. Trematode sau viermi plati la pisici, acestea au de obicei o formă ovală neregulată și au ventuze echipate cu dinți, adesea în mai multe rânduri.
  Casă hepatică, după cum sugerează și numele, parazitează ficatul, atașându-se de țesuturile organului. Uneori viermii mici infectează vezica biliară și pancreasul. O pisică se infectează mâncând pește crud de râu. Simptome: slăbiciune, apetit neregulat, abdomen dureros, diaree și / sau vărsături gălbui, uneori febră. Medicina convențională nu este eficientă în acest caz, este necesar un tratament complex.
  Viermi pulmonari pătrunde în corpul unei pisici care mănâncă crustacee, crabi și raci, bând apă din râu. Viermii mici cu o lungime mai mică de un centimetru formează chisturi în plămâni, distrugându-i. Simptome: tuse, febră mare, febră, respirație șuierătoare în piept, apetit slab.

  Cum să vă protejați animalul de companie?

  Din păcate, este imposibil să protejezi complet o pisică de infecția cu helminți. Dar este posibil să se prevină proliferarea paraziților, împiedicându-i să provoace daune grave sănătății animalului de companie. Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați în mod regulat complexe pastile pentru viermi: animale de companie - la fiecare patru luni, mers pe jos - o dată la trei luni. Pisicilor li se administrează o suspensie dulce la vârsta de trei săptămâni și cu două săptămâni înainte de prima vaccinare. Deparazitarea animalelor adulte se efectuează cu două săptămâni înainte de vaccinare și înainte de împerechere. Medicamente eficiente: caniquantel, prazicid, pirantel, profender, drontal.
  Prevenirea include măsuri de igienă și unele restricții privind obiceiurile și dieta animalului de companie:
 • deșeurile solide trebuie îndepărtate imediat din tavă-
 • spălați-vă bine mâinile după ce ați schimbat așternutul și ați curățat tava-
 • clopot pe guler împiedică o pisică să prindă un șoarece sau o pasăre-
 • nu puteți hrăni animalul de companie cu carne și pește crud.
 • Distribuie pe rețelele de socializare:
  Așa arată
  » » Viermi la pisici: tipuri, simptome și prevenire