Zece mituri despre mustață - dungă

Pisicile au fost tovarășii noștri constanți din timpuri imemoriale. S-ar părea că știm totul despre preferatele noastre. Dar nu exagera. Există ceva în care ne înșelăm foarte mult în ceea ce privește frumusețile și frumusețile cu mustață - dungi. Poate că acest articol vă va ajuta să risipiți unele dintre concepțiile dvs. greșite..

Primul mit. Linsând rănile, pisicile se vindecă singure

Când pisica ta linge cu sârguință rana, amintește-ți cum ai simțit dacă animalul tău de companie s-a gândit să îți lingă mâna de mai multe ori. Nu este un sentiment foarte plăcut, nu? Limba pisicii este foarte aspră și linsul repetat nu numai că va vindeca, ci va adânci rana. Prin urmare, linsul prelungit nu va încetini decât recuperarea..

Al doilea mit. Mustățile ajută pisicile să se echilibreze

Nu susținem că mustățile unei pisici îndeplinesc multe sarcini tactile, dar nu pot menține echilibrul. .

Al treilea mit. Feud pentru totdeauna

Vorbirea despre veșnica dușmănie dintre pisici și câini este complet nefondată. Desigur, se întâmplă ca o întâlnire între un câine și o pisică să ducă la o ceartă, dar există întotdeauna un motiv pentru aceasta. Cel mai probabil, acest lucru se datorează unei neînțelegeri. Există indivizi excesiv de agresivi din ambele părți și, ceea ce este deosebit de trist, sunt oameni care pun în mod deliberat animale. Dar trăind în aceeași familie, pisicile și câinii sunt foarte prietenoși unul cu celălalt..

Al patrulea mit. Pisicile pot vedea perfect în întuneric

Și aceasta este, de asemenea, o amăgire. Pisicile nu văd mult mai bine în întuneric decât oamenii. Și aici sunt salvați de vibrise, pe care nespecialiștii le numesc mustăți. Situat pe față, urechi, sprâncene, vibrise, împreună cu auzul acut, ajută animalul să determine unde este obiectul vânătorii, adică șoarecele.

Dacă vorbim despre viziune, atunci mă tem să te dezamăgesc. Pisicile nu văd bine, suferă de hipermetropie. Aruncă o privire atentă asupra animalului tău de companie, ea găsește chiar și un vas cu mâncare după miros.

Al cincilea mit. Pisica nu se va îmbolnăvi dacă nu iese afară

Pisica nu iese afară, dar tu ieși și, prin urmare, poți aduce agenți patogeni pe tălpile pantofilor.

Al șaselea mit. Pisică sterilizată - pisică grasă și leneșă

Nimic de genul. Pisica devine mai liniștită. Castrează sau nu castrează, iar el va dormi 18 ore pe zi. Și chiar mai mult iarna.

Al șaptelea mit. O pisică are șapte vieți, căzând, aterizează întotdeauna pe patru picioare

Instinctul înnăscut ajută pisica să cadă într-un salt pe toate cele patru picioare. Dar asta nu înseamnă că pisica nu suferă. Adesea, o cădere duce la fracturi și, uneori, la moartea unui animal.

Al optulea mit. Pisicile siameze sunt cele mai agresive

Orice pisică devine vicioasă când este abuzată. Și pisicile siameze sunt doar foarte temperamentale și emoționale. Se spune că au o voce foarte puternică, dar sfinxurile o au mult mai tare.

Al nouălea mit. Este bine cunoscut despre viclenia și răzbunarea pisicilor.

Stresul este de vină pentru problemele de comportament. Străinii din casă, certuri, mișcare sperie pisica foarte mult, ducând la depresie. Ei bine, faptul că animalul nu folosește o tavă, dar unele lucruri complet nepotrivite, nu poate fi asociat cu un caracter dăunător, ci cu o boală renală gravă. În loc să te enervezi, este mai bine să ceri sfaturi profesionale..

Mitul zece. Niciun pește nicăieri

Acest mit este explicabil științific. În hrana pentru pisici, peștele apare ca o sursă de taurină și vitamina A, de care pisica are nevoie. Deoarece produsele din carne conțin și aceste substanțe, ele pot înlocui peștele din dietă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Zece mituri despre mustață - dungă