Importanța exercițiului pentru pisica ta

În timp ce se joacă, pisoii învață noi forme de comportament de care vor avea nevoie în viitor, învață să vâneze și să se apere. Pentru pisicile domestice care nu sunt în aer liber și, de regulă, au un stil de viață pasiv și se mișcă puțin, jocul cu o pisică este, de asemenea, un exercițiu, o oportunitate de a arunca energia acumulată. Animalele au nevoie de mișcare la fel ca oamenii..

Dacă pisica petrece mult timp singură (ceea ce se întâmplă în majoritatea situațiilor), putem vorbi despre inactivitate fizică sau lipsă de activitate. Lipsa mobilității este plină de agresiuni inutile, obezitate și comportament distructiv. În schimb, pisicile care aleargă și se joacă mult sunt mai afectuoase, echilibrate și pașnice. Nu au problema obezității.

Făcând pisica și pisica mai fericite

„Cel mai simplu mod de a face un animal fericit și sănătos este să-i iei un prieten. Dacă este posibil, trebuie să cumpărați doi pisoi simultan. Se vor juca între ei ori de câte ori vor, și trebuie doar să le urmăriți jocurile amuzante. "

Într-un apartament din oraș, putem oferi jocuri pentru pisici care seamănă doar de la distanță cu vânătoarea. Pentru ca entuziasmul de vânătoare să fie menținut la nivelul adecvat, este necesar să se respecte principiile regularității și diversității. În general, pisicile sunt conservatoare. Le place când programul se repetă de la o zi la alta. Prin urmare, va fi minunat dacă includeți un timp special în el - „ora jocului”.

Jocurile de animale pot dura mult timp, dar de obicei este suficientă o oră pentru a-și satisface nevoia de mișcare activă. Desigur, perioada specificată de timp este imposibil de făcut un singur lucru, de exemplu, prinzând un șoarece de jucărie. Este puțin probabil ca un astfel de releu să-i placă proprietarului și va obosi și pisica. Puteți recurge la utilizarea instrumentelor de joc aleatorii - o minge dintr-un ambalaj de bomboane, un dop de plută, o pungă de hârtie.

Magazinele de animale de companie au o selecție largă de bile de pisică. Toate sunt luminoase și frumoase, dar nu orice pisică vrea să se joace cu ele. Prin urmare, atunci când achiziționați un alt mouse care rulează, trebuie să fiți pregătiți pentru faptul că preferatul dvs. de acasă nu-i va plăcea.

jucându-se cu o pisică

Jucării pentru pisici

Este bine dacă scoți în evidență lucrurile speciale pe care pisica le poate folosi doar în prezența ta. Deci, un șoarece pe un șir nu este un lucru foarte sigur, deoarece animalul se poate încurca în șir sau poate înghiți o parte din el. Este mai înțelept să i-l dai pisicii numai când ești în preajmă. Multe pisici adoră indicatorul laser sau mai bine zis punctul pe care îl creează. După ce a cumpărat-o, proprietarul își poate citi calm cartea preferată, mișcându-și periodic mâna, în timp ce pisica va prinde un punct roșu în toată camera..

Este important să ne amintim că, pentru a menține sănătatea fizică, pisica trebuie să aibă acces nu doar la spațiul orizontal, ci și la cel vertical al apartamentului. Natura a depus la animale dorința de a cuceri înălțimi, așa că le place atât de mult să urce. Echipamentul ideal pentru exerciții pentru pisici este un copac special pe care îl puteți urca liber. Dacă nu doriți să plătiți în exces, puteți asambla în mod independent un analog din rafturi inutile. Alternativ, puteți cumpăra sau crea un post de zgâriere cu propriile mâini (există exemplare în vânzare care sunt atașate simultan la podea și la tavan), pe care pisica poate urca și ea.

Jocurile cu o pisică pot fi orice. Venind cu ei, este imposibil să exagerați. Doar tu poți face viața animalelor de companie bogată și satisfăcătoare. Crede-mă, eforturile tale vor fi apreciate de ei.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Importanța exercițiului pentru pisica ta