Guler pentru o pisică după castrare

Operația de îndepărtare a testiculelor de la o pisică nu este dificilă, se face sub anestezie generală. Rana este mică, suturile sunt absorbabile. Dar, dacă îi dai animalului posibilitatea de a-l linge, atunci procesul de vindecare nu va fi de 3-4 zile, ci mai lung. Un guler pentru o pisică după castrare va preveni infecția și va împiedica deschiderea plăgii. Acest conservant poate fi achiziționat de la un magazin de animale de companie, o clinică veterinară sau DIY..

Suportul gâtului selectat corect va facilita îngrijirea pisicii după castrare. Nu trebuie să fie strâns sau slăbit în jurul gâtului..

Conul de protecție nu va interfera cu mișcarea, băutura, mâncarea, recuperarea. Dar un accesoriu neobișnuit va provoca iritații și nervozitate. Din acest motiv, proprietarii animalului, milă de el, nu poartă un dispozitiv special recomandat pentru castrare. O complicație care poate apărea dacă rana este lăsată să lingă este inflamația suturilor nevindecate, supurația acestora. Pentru a evita acest fenomen, după castrare, pisica trebuie să meargă într-un guler..

Îngrijirea postoperatorie a animalului este atentă și afectuoasă. Este necesar să scoateți gulerul din când în când după castrarea pisicii, astfel încât să se poată odihni de el, să bea, să mănânce, să doarmă.

Tava trebuie să fie căptușită cu un umplutură deschisă pentru a monitoriza sângerarea plăgii și a urinei. Pisica, după ce s-a îndepărtat de anestezie, va îngheța și apoi temperatura sa poate crește la 39,5 grade. Orice lucru neobișnuit și distractiv va agrava starea animalului de companie bolnav. Cât de mult să purtați un guler pentru o pisică după castrare depinde de strângerea plăgii.

Tipuri de guler

Pentru a provoca mai puține neplăceri animalului de companie după castrare, trebuie să alegeți un guler în mărime. Dispozitivul de protecție se mai numește și guler elizabetan, de când regina engleză Elisabeta l-a inventat. Partea incomodă a garderobei a ieșit repede din modă, dar a devenit larg utilizată în practica veterinară pentru tratamentul pisicilor și câinilor. În funcție de material, instrumentul special este de următoarele tipuri:

  • plastic;
  • carton;
  • țesut.

Produsul finit este fabricat din plastic transparent și are mai multe dimensiuni standard. O puteți cumpăra de la un magazin de animale de companie, uneori la o clinică veterinară. Conul trunchiat este pus, acoperind strâns gâtul, fără a interfera cu privirea în jur, luând alimente. În funcție de lățimea câmpului, acesta poate avea următoarele dimensiuni (pentru pisici):

  • Nr. 8 (8 cm);
  • Nr. 10 (10,5 cm);
  • Nr. 12 (12 cm).

Un dispozitiv simplu și igienic are un dezavantaj - un preț destul de ridicat pentru o perioadă scurtă de utilizare: de la 100 la 130 de ruble. Un guler pentru o pisică după castrare trebuie purtat timp de 4-5 zile, prin urmare, puteți face acest stand simplu cu propriile mâini. Dacă se rupe, atunci este ușor să îl înlocuiți cu unul nou..

În mod similar cu un design industrial, un produs de casă este decupat dintr-o sticlă sau oală de plastic. Modelul este luat de la magazinul pentru animale de companie..

Este tăiat un con trunchiat cu lățimea și diametrul necesar, cu 4-5 fante radiale pentru fixare. Feliile ar trebui să fie netede. În cazul în care gâtul este atașat cu tifon sau alt material, șireturi. Dacă doriți să faceți conul mai frumos, acesta este învelit cu țesătură. După castrare, poți face un guler de carton pentru pisica ta. Este simplu, nu va dura mult, dar ieftin, nu șochează animalul.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Guler pentru o pisică după castrare