Tipuri și caracteristici ale așternutului pentru pisici

Instinctele naturale ghidează pisica și chiar mersul la litiera nu face excepție. Proprietarii de animale de companie ar trebui să profite de acest lucru, deoarece știind ce preferă animalul de companie, puteți alege cea mai bună așternut pentru pisici care să vă mulțumească animalul de companie și, în același timp, să se potrivească și cu restul familiei.

Umplutura joacă un rol semnificativ în coexistența confortabilă a oamenilor și pisicilor. Pentru un animal, aceasta este o oportunitate de a „săpa” și, prin urmare, o modalitate bună de antrenament la tavă. Omul iubește caracteristici precum absorbția mirosurilor și picioarele uscate ale animalului de companie. Dar ce fel de gunoi de pisici își îndeplinește mai bine scopul, deoarece există multe oferte pe piață și fiecare companie susține că produsul său este cel mai bun. Să ne uităm la aceasta cu câteva analize practice..

Și ce umplutură ar trebui să alegi?

Cea mai bună așternut pentru pisici pentru oameni

În primul rând, este un produs care păstrează bine mirosurile. De asemenea, nu trebuie să fie praf și ușor de curățat. Componenta economică joacă, de asemenea, un rol important. Desigur, nu are rost să încurajăm pe toată lumea să cumpere doar așternuturi ieftine pentru pisici. Oamenii au, de asemenea, priorități în această problemă, dar totuși, consumul produsului și prețul acestuia ar trebui să se încadreze într-un cadru rezonabil..

După cum puteți vedea, preferințele pisicii și ale proprietarului sunt în mare parte aceleași. Singurul lucru pe care animalul nu îl interesează este prețul așternutului pentru pisici, ei bine, parfumul plăcut pentru nasul uman poate respinge animalul de companie.

Acestea sunt toate nuanțele referitoare la gunoiul de pisici, dar pentru a înțelege ce va funcționa pentru dvs. cu o pisică, trebuie să vă familiarizați cu diferitele tipuri de produse. Să începem cu asta.

Cele mai bune așternuturi de pisici

Există două tipuri de produse în această categorie:

 • absorbant;
 • aglomerat.

Umplutura de aglomerare ia o mare varietate de forme

Litiere absorbante pentru pisici

Particularitatea produsului poate fi înțeleasă din nume, absoarbe umezeala. Cu toate acestea, structura umpluturii nu se modifică. În plus, pisica amestecă amestecul cu labele. Prin urmare, tava cu miez absorbant se schimbă complet. Este costisitor, astfel încât familiile cu doar una sau două pisici cumpără produse absorbante..

Avantajele și dezavantajele umpluturii absorbante

Dintre avantajele produsului, se pot distinge următoarele:

 • costă puțin;
 • îndepărtează bine mirosul;
 • potrivit pentru mai multe pisici;
 • există așternuturi absorbante pentru pisici.

Există și dezavantaje. Dintre ei:

 • granulele îmbibate încep să miroasă a urină;
 • pisicile pot evita cutia de gunoi chiar dacă este doar parțial murdară.

Coș de pisici aglomerate

Când un produs din această categorie devine lichid, începe să-l absoarbă. Acest lucru creează bulgări. Rentabilitatea este evidentă. Puteți îndepărta bulgări vechi cel puțin în fiecare zi și puteți adăuga puțin umplutură nouă.

Pentru a profita la maximum de potențialul produsului, presărați așternutul de pisici într-un strat gros de 10 cm. Acesta este cel mai bun mod de a organiza o cutie de așternut pentru un număr mare de pisici..

Avantajele și dezavantajele materialului de umplere

Avantajele sunt următoarele:

 • economic;
 • îndepărtează mirosul;
 • usurinta curatarii.

Printre altele, aglomerarea gunoiului este cea mai bună din punct de vedere al toxicității. Materia primă a produsului este întotdeauna naturală, deci este adesea luată pentru pisoi. Nu există niciun contra special.

Umplutură cu zeolit

Tipuri de gunoi pentru pisici

Litiera pentru pisici este impartita in mai multe tipuri principale:

 • lut;
 • lemnos;
 • gel de silice;
 • pe bază de cereale, porumb, celuloză.

Așternut de pisici bentonită

Pisicile adoră produsele pe bază de lut, deoarece acestea sunt un memento al rădăcinilor lor naturale - o imitație naturală a unei toalete în aer liber. Bentonita este cel mai bun ingredient din așternutul de lut pentru pisici. Practic, bentonita este un tip de argilă care poate absorbi lichidul. Amestecul de argilă poate fi absorbant și aglomerat.

pro:

 • recomandat pisoilor;
 • naturalețea produsului;
 • sortiment variat;
 • favoarea pisicilor.

Minusuri:

 • amestecul poate fi praf;
 • umplutura se lipeste de labele pisicilor.

Lemn de gunoi pentru pisici

Peletele de lemn sunt, de asemenea, de două tipuri. Sunt fabricate din rumeguș, în principal din lemn de conifere. Aceasta este cea mai bună așternut de pisici pentru pisoi, deoarece este cea mai curată din punct de vedere ecologic. În plus, are o aromă bună de pin..

Conform principiului acțiunii, totul este simplu - granulele absorb urina și se dezintegrează treptat în rumeguș. Acesta este un minus al amestecului, rumegușul se blochează ușor în blana animalului de companie și el le poartă prin casă. Dar acesta este singurul minus, există mult mai multe avantaje. Printre altele, această așternut pentru pisici poate fi aruncat pe toaletă. În plus, are un preț foarte competitiv.

Mineral

Gel de silice pentru gunoi pentru pisici

Acesta este cel mai scump reprezentant al liniei de produse. Deșeurile pentru pisici cu gel arată ca granule care absorb umezeala și mirosul. Silica gelul costă foarte mult, dar are un mare plus - economie. Nu va trebui să schimbați tava umplută cu substanță gel mai mult de o dată pe lună.

Deoarece se bazează pe acid polisilicic, nu poate fi numit ecologic. În plus, trebuie depozitat într-un recipient special sigilat pentru a evita contactul cu aerul..

Deșeurile pentru pisici cu silicagel sunt alegerea proprietarilor de animale de companie adulți, pentru pisici este mai bine să folosiți baza din lemn.

Umpluturi cu silicagel

Pro:

 • potrivit pentru familiile cu multe pisici;
 • absorbție bună;
 • ușurința înlocuirii;
 • profitabilitate.

Contra - componentă chimică. Pisicuțele cărora le place să încerce totul vor primi o arsură chimică dacă peleta intră în gura lor, iar unor animale de companie pur și simplu nu le place umplutura de silicon, din cauza naturii.

Cereale, celuloză, așternut de pisici din porumb

Acestea sunt tipuri de umpluturi mai puțin frecvente. Există o linie de produse pentru pisici, dar acestea sunt mai des folosite la păstrarea rozătoarelor. Granulele au multe avantaje:

 • preț rezonabil;
 • prietenos cu mediul;
 • miros plăcut natural;
 • absorbție bună;
 • poate fi eliminat pe canalul de scurgere.

Dar este posibil ca produsul să nu fie potrivit pentru fiecare pisică..

Litiera de pisici japoneza

Litierele japoneze încet, dar sigur încep să capteze atenția iubitorilor de pisici. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece japonezii oferă:

 • gama larga de produse;
 • economia utilizată;
 • respectarea mediului a bunurilor.

Deșeurile pot fi aruncate pe toaletă, fără riscuri pentru comunicații.

Evaluarea deșeurilor pentru pisici

 1. Katty igienic.

Producător - Rusia. Tip - lut. Acesta este cel mai natural fel de gunoi de pisici..

 1. Cat`s Best Eko Plus.

Producător - Germania. Produsul nu este în zadar inclus în evaluarea deșeurilor pentru pisici, deoarece aceasta este o alegere excelentă pentru proprietarii care apreciază ecologia și ușurința curățării.

 1. SuperCat Standard.

Acestea sunt produse de origine ucraineană. Un amestec foarte popular, deoarece are o serie de avantaje: miroase bine, este ușor de curățat, este ecologic.

 1. Pisica de aur „Ecoline”.

Un alt originar din Rusia. Este un gunoi de pisici ecologic și ieftin pe bază de porumb.

 1. Fresh Step Triple Protection.

Producător SUA. Amestecul de argilă a primit recunoaștere pentru performanțele sale de mediu, cel mai adesea achiziționate pentru pisoi.

 1. Nr.1 Cristale antibacteriene.

Acest produs rusesc pe bază de siliciu este recunoscut ca fiind cel mai economic material de umplutură.

Cum se schimbă așternutul pentru pisici?

Frecvența schimbării depinde de tipul de gunoi pentru pisici. De exemplu, peletele de lemn trebuie schimbate frecvent - la fiecare 2-3 zile. În plus, întreaga tavă va trebui schimbată..

Dacă se folosește un material de umplutură aglomerat, atunci este posibil să înlocuiți bucățile aderente, pe măsură ce apar, cu o porție proaspătă de granule. Înlocuirea completă a tăvii nu este necesară aici.

Umplutura pe bază de gel se schimbă cel mai rar - o dată la 3-4 săptămâni.

Tava cu grătar este de obicei mai ușor de curățat decât doar o cutie de umplutură

Poate fi aruncat gunoiul de pisici pe toaletă?

Și aici totul depinde de material. De exemplu, peletele de lemn se înmoaie rapid în apă și se sfărâmă în rumeguș individual. Datorită acestei proprietăți a produsului, puteți arunca în siguranță acest tip de așternut de pisici pe toaletă. Dacă există prea multe granule utilizate, este mai bine să împărțiți operația de spălare în mai multe etape pentru fiabilitate..

Umplutura minerală se aglomerează rapid. Prin urmare, puteți arunca gunoiul de pisici bentonitice prin canalizare în porții foarte mici..

Un subiect separat pentru conversație este gelul de siliciu. De fapt, oponenții spălării umpluturii cu silicagel în toaletă se concentrează asupra dăunării sale asupra mediului. De fapt, este o substanță inertă chimic, dar poate aduce rău sistemului de canalizare. Dacă spălați o mulțime de granule simultan, acestea pot înfunda conducta, chiar dacă nu în a voastră, deci pe podeaua de mai jos. Prin urmare, este mai bine să puneți gelul rezidual într-o găleată. În orice caz, nu va trebui să faceți acest lucru des..

După ce ați învățat să înțelegeți caracteristicile anumitor materiale de umplutură pentru pisici, puteți alege un produs care să se potrivească animalului dvs. de companie și să vă mulțumească întreaga familie..

Nu uitați să goliți tava la timp.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tipuri și caracteristici ale așternutului pentru pisici