Anti-zgârieturi pentru pisici și pisici

Animalele de companie au doar aspect blănos, dar au gheare pe care nu toată lumea vrea să le suporte. De aceea, anti-zgârieturi pentru pisici și pisici sunt atât de populare astăzi. Ce sunt, cum să le folosesc și sunt într-adevăr sigure?

Anti-zgârieturi roz pe labele pisicii

Acum pe web puteți vedea o mulțime de fotografii despre cum arată capturile anti-zgârieturi. Cineva îi numește în glumă „manichiură de pisică”. Proprietarii sunt încântați: sunt nuanțe colorate, luminoase, captivante. Iar iubitul animal de companie arată foarte la modă. Ghearele arată rotunjite, convexe, pictate în culorile tale preferate. Și cel mai important, nu există zgârieturi pe pielea umană, tapițeria canapelelor și a fotoliilor este la fel de bună ca cea nouă, copiii nu plâng sau umblă zgâriați. Se pare că acest lucru este perfect, deși nu totul este atât de simplu.

Comportament felin cu „manichiură”

De obicei, pisica se comportă într-un mod familiar. Se întinde, chiar își ascuțe ghearele. Dar după aceste „exerciții” nu mai sunt urme pe covoare, mobilier, stâlpi de zgâriere.

Deși prima dată după ce i-ai pus anti-zgârieturi, s-ar putea să se simtă inconfortabilă, va fi neobișnuit să calce pe podea și să alerge ciudat. Și, de asemenea, - va încerca să scoată capacele. Pentru că pentru un animal o astfel de „decorație” nefirească provoacă disconfort.

Când sunt necesare anti-zgârieturi?

 1. Sănătate. Unii proprietari de pisici suferă de alergii, coagulare slabă a sângelui, sindrom de imunodeficiență. Chiar și o singură zgârietură poate fi foarte periculoasă. Prin urmare, ei decid să se protejeze și să folosească capace multicolore pe ghearele pisicii. Cineva recurge la operație pentru a îndepărta ghearele, dar aceasta este o măsură extrem de inumană, majoritatea medicilor veterinari spun asta.
 2. Copii mici în casă. Băieții, care se joacă cu animalele de companie, își măsoară rar puterea, iar animalelor de obicei nu le place. Pentru autoapărare, pisicile folosesc labe gheare și pot răni un copil. Adevărat, există și o latură inversă a „medalii”. Dacă un copil torturează un animal, atunci nici măcar nu se poate apăra. Iar bebelușul nu va învăța niciodată că este necesar să fim mai atenți cu prietenii cu patru picioare. Încercați să vă învățați copiii că pisicile nu sunt jucării și trebuie manipulate cu grijă. Atunci nu este nevoie să cumpărați capace pentru gheare..
 3. Agresiune excesivă a animalelor. Ghearele anti-zgârieturi pentru pisici, care atacă chiar și pe cei cărora le lipsește și nu le tachină, îi ajută pe cei care nu au reușit deja să crească o pisică.

În toate celelalte cazuri, decizia de a atașa aceste accesorii la ghearele pisicii este un tribut adus modei, dorinței de a face animalul „mai frumos” etc. Acestea sunt obiective egoiste, nu trebuie să torturați animalul pentru propriul dvs. divertisment..

Cum să alegeți capacele multicolore?

Unii proprietari cred că culoarea este numită criteriul principal atunci când alege. Dar principalul indicator este dimensiunea.

Tipuri de culori anti-zgârieturi

Dacă puneți un capac care nu este de dimensiunea potrivită, atunci acesta poate provoca neplăceri, astfel încât animalul îl va mesteca. Sau pisica va fi foarte dureroasă, poate fi grav rănită.

 • Pisicile, pisicile miniaturale care cântăresc de la 500 g la 2 kg au dimensiunea selectată XS. Este adevărat, pisoii nu ar trebui să cumpere capace, deoarece ghearele lor oricum sunt moi. Și cresc rapid: căptușelile vor trebui schimbate des.
 • Pentru animale de la 2 la 4 kg - S.
 • Pentru pisicile de dimensiuni medii care cântăresc 4 sau 6 kg, capacele M sunt potrivite.
 • Pentru pisici mari de la 6 kg: Bengal, Mainecoon, Savannah - dimensiunea L.

Instrucțiuni: cum să purtați tampoane anti-zgârieturi pentru pisici și pisici?

Pentru ca capacele să rămână pe labele lor mai mult timp, trebuie să ștergeți unghiile cu o soluție cu un conținut mic de alcool. Acest lucru va elimina murdăria și grăsimea..

Gheară de pisică

 1. Trebuie să luați animalul de companie de labe, să frământați puțin tamponul cu degetele, astfel încât pisica să-și elibereze ghearele.
 2. Încercați mai întâi anti-zgârieturi. Ar trebui să acopere doar o treime din gheară, nu mai mult. Ideal dacă este doar vârful.
 3. Dacă este necesar, capacul trebuie scurtat ușor.
 4. Gheara unei pisici poate fi, de asemenea, tăiată perpendicular pe cum crește.
 5. Trebuie să turnați compoziția adezivă în capac cu 1/3, apoi pe gheară, apăsați în jos pe părți. Trebuie să țineți acest timp timp de 5 până la 10 secunde..
 6. Când ultimul anti-zgârieturi se află pe ghearele animalului de companie, lăsați-l să rămână în brațe o vreme. Este necesar ca lipiciul să se usuce, iar capacul să nu se desprindă la prima mișcare.

Recenzii ale medicilor veterinari despre anti-zgârieturi pentru pisici

Iată ce spun medicii veterinari. O pisică este un animal cu gheare, iar proprietarul trebuie să se împace cu ea. Manifestarea inumanității este de a interfera cu natura animalului de companie. Deși capacele din silicon sunt o soluție mult mai umană decât operația de îndepărtare a ghearelor.

Medicii veterinari recomandă creșterea unui animal: să-l învețe pe un post de zgâriere. Și dacă mobilierul stricat este un motiv atât de serios pentru a vă pune capace pe gheare, ar trebui să obțineți un câine decorativ. Astfel nu strica tapițeria cu gheare.

Dacă te uiți la aceste capace din punct de vedere medical, pisicile nu sunt, în general, grav rănite. La prima utilizare, astfel de dispozitive provoacă neplăceri, doar atunci se obișnuiesc, uneori încetează să le observe.

Rău posibil al unghiilor anti-zgârieturi pentru pisici din cauza pansamentului necorespunzător.

Pisica Tabby cu gheare colorate

Atenţie! Capacele nu trebuie lipite foarte adânc, inegal, astfel încât animalul să nu fie rănit. O consecință nefavorabilă a acestei aplicații greșite este creșterea capacului în labă. Operație necesară.

Un alt risc asociat cu capace de gheare este că există un covor pufos în casă, pisica este obișnuită să urce perdele. Cu gheara, animalul se poate confunda și poate încerca să scape din „capcană”, care poate răni. Există cazuri când gheara a fost ruptă de pe tampon.

Este materialul capacelor dăunător??

Această întrebare îi îngrijorează pe proprietarii de pisici care observă cum animalele încearcă să le mestece ghearele. Uneori reușesc. Producătorii asigură: căptușelile sunt fabricate din material inofensiv. Când este ingerat, este capabil de descompunere. Datorită formei raționalizate, plasticitatea atunci când trece prin intestinele pisicii nu aduce durere. În mod firesc iese.

Atenţie! Lipiciul poate fi periculos. Da, nu este toxic chiar dacă intră în stomac. Dar uneori animalele sunt alergice la aceasta.

Proprietarii de pisici și pisici nu înțeleg întotdeauna anumite puncte. Prin urmare, merită clarificate principalele concepții greșite și mituri referitoare la anti-zgârieturi..

Răspunsuri la întrebări frecvente

Întrebare: Fă-ți ghearele mâncărime și rănește sub tampoanele pisicii?

Răspuns: Nu, ca unghiile sub lac obișnuit în rândul sexului frumos. Ghearele pisicii pot fi tăiate, le tăie singure pe stâlpii de zgâriere, nu fac rău.

Î: Anti-zgârierea va afecta mersul pisicii??

Răspuns: Posibil. La început, când animalul de companie cu patru picioare tocmai se obișnuiește cu „decorul”, se poate mișca rigid. Apoi mersul devine la fel ca înainte.

Î: Capacele împiedică retragerea ghearelor naturale?

Răspuns: Posibil, dar numai dacă proprietarul a fost prea leneș pentru a citi instrucțiunile pentru lipirea anti-zgârieturi pentru pisici și pisici. Repetăm: ar trebui să puneți capacul doar pe partea ghearelor care iese întotdeauna din tampon. Nu lipiți întreaga gheară a animalului de companie.

Întrebare: Dacă o pisică petrece o parte din timp în casă, o parte - pe stradă, se pot folosi anti-zgârieturi?

Răspuns: Cu siguranță nu. Ghearele sunt principala armă felină. Dacă lăsați animalul să iasă afară, cel puțin uneori, atunci nu poate fi lăsat fără protecție. Să nu vâneze, să nu lupte împotriva unei pisici sau câini. Deci animalul de companie poate fi grav rănit sau chiar ucis, deoarece nu va funcționa pentru a urca în trunchiul copacului..

Întrebare: cum să eliminați zgârieturile?

Răspuns: De obicei, după 1,5 sau două luni, capacele cad singure. Dacă corneea pisicii se schimbă cu o viteză suficient de accelerată, atunci acest proces continuă și mai repede. În câteva săptămâni.

Dacă luăm în considerare prețul anti-zgârieturi pentru pisici, îl comparăm cu costul unui stâlp de zgâriere, se dovedește că este mai profitabil să nu torturezi animalul și să-l înveți să-și ascuțească ghearele într-un loc special desemnat. Apropo, pentru aceasta folosesc formulări speciale sigure care atrag atenția felinelor.

Pisicuță dormind

Întrebare: Apropo, cât sunt capacele multicolore de pe labele pisicii?

Răspuns: De obicei, prețul pentru tampoane anti-zgârieturi pentru pisici este în intervalul de 250-400 de ruble pe set. Dar prețurile specifice depind de locul de cumpărare, de marcă și de alți factori..

Întrebare: Ce este în cutie, doar anti-zgârieturi?

Răspuns: De regulă, kitul include 20-40 capace din silicon, un tub cu adeziv special, instrucțiuni.

Un set este conceput pentru aproximativ doi ani. Dacă le folosiți în mod constant, dar va trebui să schimbați în mod sistematic căptușeala pe 1-2 gheare. Adezivul este, de asemenea, stocat timp de aproximativ doi ani. Nu se va deteriora sau usca atunci când este depozitat corespunzător într-un tub bine închis.

În ciuda faptului că instrucțiunile sunt atașate la pachet, nu toată lumea poate efectua acești pași simpli, chiar dacă animalul se comportă destul de jucăuș sau agresiv. Și se dovedește că puteți obține chiar mai multe zgârieturi din aceste anti-zgârieturi decât dacă lăsați animalul în pace. În acest caz, nu trebuie să vă torturați pe dvs. sau pe animalul de companie. Merită să contactați un specialist care știe să se comporte cu un animal pentru a nu răni și a pune corect capacele.

Deci, cântărește toate avantajele și dezavantajele înainte de a cumpăra gheare și de a le pune pe labele animalului. Gândește-te cât de necesar este. Și dacă doriți doar să vă faceți animalul de companie „mai drăguț” și credeți că este la fel de plăcut pentru ea pe cât este pentru dvs. o manichiură proaspătă, cu siguranță nu ar trebui să.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Anti-zgârieturi pentru pisici și pisici