Tot ce trebuie să știți despre estul felin

Căldura la pisici este un fenomen natural care însoțește pubertatea și semnalează disponibilitatea de a se reproduce. În acest moment, comportamentul animalului de companie cu blană se schimbă foarte mult, devine capricioasă, neliniștită. Acest lucru provoacă disconfort grav atât animalului de companie, cât și proprietarilor acestuia..

Articolul oferă răspunsuri detaliate la întrebările referitoare la cât de des sunt pisicile în căldură și cum vă puteți ajuta animalul de companie acasă.

Când pisicile sunt în căldură?

Primul est începe la pisici la vârsta de 8-10 luni. Atunci apare finalizarea procesului de pubertate. Dar depinde de caracteristicile individuale ale organismului și de rasa animalului. Unele frumuseți pufoase pot avea pubertate la 6-7 luni.

Căldura unei pisici se manifestă ca:

 • schimbarea comportamentului, apariția anxietății, agresivității sau afecțiunii crescute;
 • pisica literalmente nu-și găsește un loc pentru ea însăși, se poate rahat în interior;
 • freacă activ mobilierul sau alte obiecte;
 • pofta de mâncare se înrăutățește, animalul refuză mâncarea preferată;
 • animalul de companie emite un miau tare și desenat;
 • începe să-și lingă organele genitale, care cresc în dimensiune.
Estrus
Timpuri grele

În perioada dorinței sexuale, pisica poate refuza complet să mănânce și să piardă mult în greutate. Dar proprietarii nu ar trebui să se panicheze - imediat după estrus, pofta de mâncare revine complet și animalul câștigă rapid greutatea pierdută.

În timpul estului, frumusețea pufoasă preferă să petreacă timp pe fereastră sau sub ușă, încercând să scape de acasă la momentul potrivit..

Cum apare căldura?

Perioada de estrus a unei pisici este împărțită în mai multe etape principale, fiecare cu propriile caracteristici și simptome. Acestea includ:

 • proestrus;
 • estru;
 • metestr;
 • anestru.

Proestrus - aceasta este prima etapă, care poate dura de la 1 la 5 zile. În acest moment, comportamentul animalului practic nu se schimbă. Singura excepție este că pisica poate deveni mai blândă și mai afectuoasă. O scurgere din organele genitale arată ca o descărcare de consistență transparentă, apoasă.

Estrus la pisici, perioada dorinței sexuale în sine. Durata sa variază de obicei între 7 și 15 zile. Comportamentul unei pisici în timpul estului se schimbă foarte mult. Devine agresivă, atunci când încearcă să o mângâie, animalul de companie se întinde pe podea, apasă strâns trunchiul, ridicând coada în sus. Un fluid limpede este eliberat din organele genitale, miaul se transformă într-un urlet puternic. Această etapă este considerată cea mai optimă pentru împerecherea unei pisici..

Metestrus - timpul pentru o scădere a dorinței sexuale, poate dura până la 3 săptămâni. Indiferent dacă sarcina a avut loc sau nu, pisica își pierde interesul pentru bărbați și manifestă adesea agresivitate față de ei.

Afișarea agresivității
Afișarea agresivității

Anestru - revenirea animalului la o viață normală și calmă. Comportamentul devine adecvat, pofta de mâncare crește, animalul de companie încetează să mai mianească.

Cea mai frecventă întrebare de îngrijorare pentru proprietarul animalului: este normal și normal ca pisicile să fie fierbinți cu sânge? O anomalie când o pisică are sânge din uter este un semn alarmant, care indică faptul că animalul trebuie prezentat imediat medicului.

Câte zile durează estru?

Durata estrului depinde de vârsta, temperamentul, rasa, dieta și caracteristicile individuale ale pisicii. Un animal experimentează prima dorință sexuală la 6-10 luni. Dacă un animal de companie are o cerere de împerechere mai devreme de șase luni sau mai târziu de 12-15 luni, acesta este un indicator al unei tulburări hormonale din organism..

Durata medie a perioadei de estru, adică estru, variază între 7-10 zile. Veterinarii subliniază că, cu cât animalul de companie pufos este mai în vârstă, cu atât este mai mare căldura. În același timp, pisicile mai în vârstă simt mult mai puțină dorință sexuală..

Căldura continuă indiferent de anotimp. Unele animale pot simți nevoia de a se împerechea atât primăvara, cât și iarna. Perioadele de iarnă tind să fie mai calme și mai puțin simptomatice.

Ce să faci dacă pisica ta este în căldură?

Rut la pisici aduce multă anxietate și disconfort animalului și proprietarilor săi. Cel mai simplu mod de a salva o frumusețe pufoasă de chin este de a o împerechea cu o pisică..

Dacă apariția pisoiilor nu este inclusă în planurile proprietarilor, medicii veterinari sugerează recurgerea la sterilizare. Aceasta este o operație care implică îndepărtarea organelor genitale. Sterilizarea este, de asemenea, o modalitate eficientă de a preveni cancerul de sân, uterul, cancerul ovarian și alte boli periculoase..

Sterilizare
Sterilizare

Dar, înainte de a lua o decizie atât de serioasă, trebuie să vă gândiți cu atenție la toate. După intervenția chirurgicală, nimic nu poate fi schimbat și animalul va rămâne pentru totdeauna fără descendenți.

Cum să calmezi o pisică acasă când își dorește o pisică fără a recurge la o intervenție chirurgicală? În acest scop, se utilizează diferite medicamente hormonale, care pot fi achiziționate la o clinică veterinară. Cele mai populare medicamente sunt Pillcan, Covinan, Contrasex. Ele vin sub formă de tablete sau soluții injectabile. Injecțiile trebuie administrate înainte de începerea estrului; acest lucru este interzis la mijlocul ciclului.

Toți agenții hormonali sunt prescriși numai de către un medic; utilizarea lor independentă poate duce la tulburări hormonale în corpul animalului de companie. Nu se recomandă utilizarea frecventă a medicamentelor hormonale, deoarece acest lucru va afecta negativ sănătatea pisicii.

De asemenea, pentru a atenua starea pisicii acasă, se utilizează sedative:

 1. Bach scade.
 2. Suprastin.
 3. Fospasim.
 4. Opriți stresul.
 5. pisică Baiyun.

Acestea conțin ingrediente naturale, pe bază de plante, care sunt complet sigure pentru pisici. Acestea sunt valeriană, sunătoare, balsam de lămâie, trifoi dulce, oregano, sunătoare, rizom de bujor. Medicii subliniază că aceste medicamente au un efect calmant asupra stării psihologice și emoționale a animalului, dar nu opresc estrul..

Pisica Baiyun
Pisica Baiyun

Medicamentele produse sub formă de amestecuri lichide și soluții se administrează cel mai convenabil animalului de companie cu alimente, se toarnă dintr-o linguriță, pipetă sau seringă fără ac. Comprimatele și capsulele pot fi pre-zdrobite în pulbere și turnate în gură, dizolvate într-o cantitate mică de lapte sau apă caldă.

Cât de des se întâmplă?

Frecvența scurgerilor la pisici depinde dacă animalul este însărcinat. În cazul în care a avut loc fertilizarea, următorul estrus poate fi observat în 5-6 luni, deoarece purtarea descendenților durează cel puțin 2-2,5 luni.

Dacă animalul nu reușește să rămână însărcinată, va experimenta dorința sexuală la fiecare 1-2 luni. Cele mai „iubitoare” pisici - rase persane și siameze.

Concluzie

Căldura la pisici este un proces complet natural care însoțește pubertatea. În această perioadă, animalul de companie necesită o atenție sporită din partea proprietarilor. Pentru a calma animalul de companie, nu se recomandă recurgerea la împerechere prea frecventă cu pisici, deoarece sarcinile frecvente slăbesc foarte mult corpul pisicilor. Cea mai bună opțiune ar fi sterilizarea sau utilizarea preparatelor hormonale și din plante cu efect calmant..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tot ce trebuie să știți despre estul felin