Dozajul de acid folic pentru o pisică

Aproape fiecare proprietar experimentat știe cât de util este acidul folic pentru pisici și câini. Nevoia acestui supliment este simțită cel mai acut de femeile însărcinate. Adesea este atribuit și altor animale. Cu toate acestea, chiar și așa, mulți au întrebări despre acest instrument. De exemplu, dozajul medicamentului și prezența anumitor efecte secundare sunt departe de a fi evidente..

Oferiți acid folic pisicii conform instrucțiunilor. Este adesea disponibil sub formă de tablete de culoare verde deschis. Substanța are caracteristici de absorbție foarte bune. În câteva ore, este aproape complet determinat în sânge. Dar metabolismul acidului folic este produs în ficat. Se excretă atât în ​​urină, cât și în fecale..

Indicații de utilizare

Principalul beneficiu al acestui medicament este atunci când este utilizat la pisicile însărcinate. Faptul este că efectul activ al acidului folic asigură o mai bună aderență a ovulului și a spermei. După aceea, promovează atașamentul activ la uterul pisicii. La rândul său, acest factor duce la dezvoltarea corectă a fătului. Și lipsa de substanță este plină de tulburări în creșterea pisoiului. De aceea, introducerea aditivului trebuie începută cu câteva zile înainte de împerechere..

Cu toate acestea, aceasta nu este singura indicație pentru utilizarea acestui medicament.. De asemenea, medicul veterinar poate prescrie tratamentul pisicii cu acid folic pentru:

  • anemii;
  • deficit de vitamine;
  • leucopenie etc..

Datorită proprietăților sale pozitive, medicamentul este practic sigur și nu necesită condiții speciale de utilizare..

Efecte secundare

În ceea ce privește contraindicațiile, acidul folic poate fi luat de orice pisică, indiferent de vârstă sau stare. Singura excepție este prezența unei alergii la această substanță. În acest caz, puteți opri simptomele cu medicamente speciale sau pur și simplu reduceți doza. Deficitul de vitamine este mult mai periculos decât suprasaturarea. Nu au fost raportate efecte secundare ale supradozajului la pisici. Deseori corpul animalului acceptă bine acest medicament..

Mod de aplicare

Acidul folic este adesea prescris în combinație cu alte vitamine. De exemplu, merge bine cu B-12. Doza de acid folic pentru pisică este prescrisă de medic și se determină în funcție de starea animalului de companie. De obicei, suplimentul este început cu o săptămână înainte de împerechere. Este suficient să utilizați un sfert de tabletă o dată pe zi. Pentru o pisică însărcinată, cursul continuă încă o lună. De asemenea, acidul folic este adesea prescris după naștere, când femela hrănește pisoiul..

Merită să fim atenți la faptul că o pisică rareori este de acord să ia singur medicamentul. Cel mai bine este să alegeți un loc confortabil în casă pentru procedură. Comprimatul poate fi zdrobit și adăugat în mâncarea sau apa animalului dvs. de companie. În acest caz, terapia nu va provoca mult disconfort..

Conditii de depozitare

Pentru a păstra proprietățile pozitive ale acidului folic pentru pisici, este necesar să păstrați acest medicament la o temperatură de 15 până la 25 ° C. Perioada permisă este de 3 ani. Este esențial să alegeți un loc întunecat și uscat, la îndemâna copiilor și a animalelor. De asemenea, pentru depozitare merită să găsiți o zonă departe de alimente și furaje..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dozajul de acid folic pentru o pisică