Pisica de iarbă pampas sălbatică: spion de stepă

Probabil că toată lumea a auzit de SUV-ul Pajero. Se pare că acest nume i-a fost dat în cinstea unei mici pisici sălbatice - Leopardus pajeros, altfel se numește Pampas, sau pisică de iarbă. Deși biologii încă nu sunt de acord: potrivit unor surse, aceasta este o subspecie a pisicii Pampas (Leopardus colocolo), iar în opinia altora - o specie separată. Se știe foarte puțin despre acest animal - duce un stil de viață foarte secret, nedorind complet să ia contact cu oamenii..

Pisica Pampas sau pisica de iarbă este un animal mic, nu mai mare decât o pisică domestică. Trăiește în America de Sud, în principal în pampă - dens acoperită cu iarbă și stepe fără copaci.

America de Sud

Prin urmare, al doilea nume al acestei pisici este pe bază de plante.

Pisica Pampas

Dar îl puteți găsi în păduri umede de mangrove și printre tufișuri spinoase și pe teren montan la o altitudine de până la 5000 m.

Pisica Pampas

În total, există 7 subspecii ale acestei pisici, care diferă prin culoare și comportament..

Pisica Pampas

Acesta nu este un animal foarte mare. Greutatea ajunge la 7 kg, iar înălțimea - 35 cm. Lungimea corpului poate ajunge la 80 cm, iar coada este destul de scurtă - aproximativ 30 cm.

Pisica Pampas

Culoarea variază de la negru, maro și roșu la argintiu. Blana este groasă și densă, lungă până la 7 cm. Modelul, în funcție de tip, poate fi pronunțat sau aproape invizibil.

Pisica Pampas

Ochii sunt foarte mari, cu pupile ovale, adaptate pentru a vedea bine în întuneric.

Pisica Pampas

Aceste pisici sunt în principal nocturne, dar dacă este necesar, pot vâna în timpul zilei. Ei trăiesc și primesc mâncare unul câte unul, controlând o suprafață de până la 50 de kilometri pătrați.

Pisica Pampas

Se unesc în perechi numai în timpul sezonului de împerechere, apoi femela crește singură urmași. Există, de obicei, de la unul până la trei pisoi într-o așternut.

Pisica PampasPisica Pampas

În ciuda picioarelor scurte, a capului mare și a stângăciei aparente, pisicile Pampas sunt vânători excelenți. Se ascund mult timp, urmărind prada și apoi atacă cu fulger.

Pisica Pampas

Atunci când se întâlnește cu o persoană, pisica reacționează cu freamăt, șuierat și păr păr. Dacă avertismentul nu a fost luat în considerare, pisica va ataca fără teamă, fără a măsura puterea și dimensiunea. Femelele sunt deosebit de altruiste, protejându-și puii..

Pisica Pampas

Dieta lor principală este rozătoarele mici, dar prădătorii nu refuză păsările, ouăle, șopârlele și chiar insectele..

Pisica Pampas

Speranța de viață în natură nu este exact cunoscută, în captivitate trăiesc până la 16 ani.

Pisica Pampas

În secolul trecut, acest tip de felină a fost exterminat activ datorită blănii lor valoroase, piei au fost exportate masiv de pe continent. Abia în 1987 a fost adoptată o lege care restricționa strict comerțul cu blană de pisică din Pampas.

Pisica Pampas

În Argentina, Chile și Paraguay, această specie este protejată la nivel național, iar vânătoarea este interzisă. Extinderea activității umane este împingerea pisicilor din habitatul lor.

Natura pisicilor Pampas este fără contact, prin urmare, foarte puține dintre ele sunt păstrate în grădinile zoologice și acasă. Comportamentul lor în captivitate se caracterizează prin nervozitate și agresivitate crescute, iar cazurile de reproducere sunt foarte rare. Și chiar și în cele mai bune condiții de casă, nu va funcționa pentru a crește o pisică afectuoasă dintr-un pisoi Pampas..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica de iarbă pampas sălbatică: spion de stepă