O vârstă de pisică după standarde umane

Comparația vârstei unei pisici și a unei persoaneAdesea, proprietarii de creaturi uimitoare - pisicile sunt îngrijorate de câți ani este animalul lor de companie blând conform standardelor umane. Este posibil să comparăm vârsta unei pisici și a unei persoane? Puteți afla în ce stadiu al vieții este animalul de companie! Vă aducem în atenție un tabel special pentru definirea acestuia.

Determinarea vârstei feline

Un proprietar rar poate apela vârsta exactă a animalului său de companie. Uneori pisica este adusă acasă dintr-un adăpost sau luată cu totul de pe stradă. Când ați adoptat un pisoi mic sau în creștere, determinarea vârstei aproximative nu va fi o problemă. Dar, practic, se pun întrebări similare dacă o pisică adultă sau o pisică a venit acasă.

Un crescător cu experiență sau un specialist dintr-o clinică veterinară va ajuta la determinarea vârstei pisicii. Să-l cunosc, trebuie să examineze dinții pisicii. La vârsta de o lună, pisoiul capătă doar un număr de dinți de lapte, la jumătate de an se schimbă în molari. După ce profesioniștii examinează ștergerea caninilor superiori și inferiori și a incisivilor. Vârsta animalului depinde de deteriorarea dinților..

Desenând o analogie

Cum se determină câți ani are o pisicăCum poți compara vârsta unui animal de companie pufos și a unei persoane? La urma urmei, dezvoltarea lor psihologică și fiziologică este diferită. prin urmare, comparați caracteristicile emoționale și sociale.

De exemplu, un bebeluș uman și un pisoi sunt complet neajutorați. Sunt complet dependenți de mama lor. Adolescenții sunt foarte activi, dar neexperimentați. Bătrânii sunt mai pasivi, își pierd interesul pentru viața din jurul lor.

Acest principiu a stat la baza tabelului „Vârsta unei pisici după standardele umane”. Există diferite opțiuni pentru determinarea vârstei. Este obișnuit să înmulțești vârsta pisicii cu 7. Dar această metodă este inutilă! Este comparat un animal de un an care trăiește o viață independentă și un copil de șapte ani??

Tabel de comparație a vârstei pisicilor și a oamenilorPrin urmare, tabelul „Vârsta pisicii după standardele umane” a suferit îmbunătățiri. În ea dragă de un an se corelează cu un adolescent de cincisprezece ani. O pisică de doi ani cu un bărbat de 24 de ani. Și apoi, pentru fiecare an al pisicii, se adaugă 4 ani de persoană.

O altă metodă implică echivalarea fiecărui an a unei pisici cu 7 oameni până când ajunge la a cincea aniversare. Până la 12 ani - se numără 4, apoi ca 3. Un sistem în care vârsta este determinată folosind coeficienți este mai precisă..

Pentru a compara dezvoltarea unei pisici și a unui om, să ne uităm la etapele feline ale creșterii..

Pruncie

Pisică săptămânalăFuzzy crește și se maturizează rapid. A lui copilăria durează 2 săptămâni. În același timp, pisoiul se dezvoltă foarte repede. Bebelușul se naște într-o creatură complet neajutorată.

Timp de șapte zile de viață, pisoiul pierde filmul care anterior proteja urechile celui mic. Ochii se deschid în a 5-7-a zi de viață, dar vederea apare treptat și revine la normal doar după câteva săptămâni.

Ochii pisoiului s-au deschisLa vârsta de două săptămâni, încep să apară pisoii primii dinti. Dar la un copil uman, dinții apar la 6-8 luni. Într-o lună, pisoii se joacă activ, se răsfăță și studiază lumea din jurul lor. Copilul se comportă astfel doar într-un an și jumătate. Tabelul „Epoca umană a pisicii” indică faptul că un pisoi de o lună seamănă cu un bebeluș de șase luni. La 2 luni, este comparat cu un copil uman de zece luni. Și la 3 luni, un pisoi poate fi deja comparat cu un bebeluș de doi ani.

Copilărie

Pisici în creșterePisicuțele se dezvoltă atât de repede încât această perioadă este dificil de comparat cu copilăria unei persoane. Când pisoiul ajunge în vârstă de trei luni, apoi începe să comunice activ cu alți pisoi și cu proprietarii săi. El îi recunoaște pe ai săi și pe alții. Își linge haina și are grijă de aspect. Privind la pisica mamă, ea învață regulile de comportament. Pisicuța ia singuri mâncarea, își amintește locul bolului, tăvii și locului de dormit. Știe cu ce are voie să se joace și cu ce nu..

Pisica Tabby odihnindu-seTabelul confirmă acest lucru în primul an de viață, un animal de companie trece prin toate etapele de creștere, pe care o persoană le trăiește până la 18 ani.

În comparație cu oamenii, devine clar că în 2-3 luni o pisică trăiește câțiva ani. Un pisoi la 3 luni este comparabil cu un copil de doi ani, iar un copil de șase luni este deja egal cu un adolescent de 14 ani. Este foarte important să nu ratați această mică perioadă de timp și să creșteți corect animalul de companie. Chiar acum, el învață cel mai bine regulile pe care le va aplica în viața sa în viitor..

Pisică adolescentă

Pisică adolescentă în casăIubitorii de pisici fără experiență percep adesea pisicuțele mici ca fiind copii. Ei iartă farsele, deteriorarea lucrurilor și alte efecte nocive și cred că comportamentul se va normaliza de la sine. Tabelul arată că un pisoi de cinci luni este comparabil cu un adolescent. Deseori caracterul bebelușului se schimbă. Este foarte activ, se complace și de fapt seamănă cu un adolescent în adolescență..

Comportamentul cocos al pisoiului pufos pare drăguț, iar bebelușul este iertat. Dar trebuie amintit că în timpul adolescenței, pisoii încep să experimenteze limitele a ceea ce este permis. Este important ca proprietarul să intervină la timp și să oprească aceste încercări..

În aceeași perioadă, pisoii încep să se maturizeze. Pisicile își încep primul estrus la 7 luni. Pot rămâne deja însărcinate. Pisicile încep să se împerecheze. Dar nu ar trebui să permiți o viață sexuală atât de timpurie, deoarece animalul nu s-a format încă pe deplin pentru a deveni părinte.

Timp tânăr

Pisica are un anO pisică de un an este comparată cu o adultă. Dezvoltarea sa corespunde acestei perioade. Fuzzy arată ca un adult, dar se joacă cu plăcere și prostii în jur.

Pisica își pierde pufoasa copilărească și stângăcia mișcărilor. Ea este înlocuită de harul frumos al unui prădător.

Rasa pisicii afectează, de asemenea, rata de maturare. De exemplu, frumusețile orientale se formează în fiecare an. Rasele mari se maturizează mai mult și se maturizează la vârsta de un an și jumătate până la doi ani.

Tineret

Pisicuță tânără neagrăO pisică de un an și jumătate este echivalentă cu un bărbat de douăzeci de ani. În această perioadă, viața pisicii este plină de toate culorile. Animalul este puternic, agil și neobosit. Chiar în acest moment, pisicile câștigă adesea la diferite spectacole și pot fi crescute. Această perioadă durează până la vârsta de 5 ani, care corespunde celei de-a patruzeci de ani a omului. Împerecherea cu animale mai în vârstă nu se face pentru a minimiza riscurile variate.

Maturitate

Pisică britanică în vârfAceastă perioadă la animal începe la 6-10 ani. O pisică adultă se poate juca și se pot răsfăța, dar este adesea mai rezervată.

Activitatea animalului depinde și de rasă. Unele animale de companie se pot comporta ca niște pisoi până la bătrânețe. Cu toate acestea, la maturitate, apar primele semne de boală. Există probleme cu rinichii, ficatul, tractul gastro-intestinal. Dacă pisica nu a fost sterilizată, atunci încep tulburările hormonale..

In varsta

Pisică bătrânăPotrivit medicilor veterinari, pisicile îmbătrânesc, în jur de 10-12 ani. Dar aceasta nu înseamnă o moarte rapidă a animalului. Acest moment depinde de modul în care a fost păstrată pisica, de ce fel de ereditate are.

Pisicile de stradă rareori ating vârsta de zece ani. Iar animalele de companie au adesea peste 16 ani. Există pisici care trăiesc până la vârsta de douăzeci de ani, comparativ cu 100 de ani..

Câți ani trăiește în medie o pisică??

  • Pisică Maine CoonFrumusețile siameze pot trăi până la 20 de ani;
  • Persani - până la 15-20 de ani;
  • Maine Coons trăiesc până la 20 de ani;
  • Birmanez - până la 19-20 de ani;
  • Sfinxurile sunt centenari. Durata lor de viață poate fi de până la 30 de ani.!

Pentru ca animalul tău de companie să trăiască mult, trebuie să observi următoarele condiții:

  1. Îngrijirea pisicilorVizitați un medic veterinar pentru un examen profesional și o posibilă prevenire a bolilor;
  2. Îngrijire competentă, fără stres, afecțiune din partea proprietarilor;
  3. Nu schimbați locurile de hrănire și de dormit, nu rearanjați tava;
  4. Hrănește-ți animalul de companie corect și echilibrat.

Nu trebuie să vă fie frică de bătrânețea felinei care se apropie. Când animalul dvs. de companie devine stângaci, trebuie să vă faceți griji cu privire la siguranța acestuia..

Știind cât de vechi are o pisică conform standardelor umane, îi va ajuta pe proprietari să-și înțeleagă animalul de companie și să le ofere îngrijire adecvată. Și câte emoții pozitive va aduce comunicarea cu dragul tău!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » O vârstă de pisică după standarde umane