O problemă delicată la pisici este estru. Cum să te descurci?

Pubertatea animalelor de companie este o abilitate cheie a unei pisici de a se reproduce. La pisici, maturitatea se caracterizează prin apariția ouălor și a anumitor semne, inclusiv estru. Ce este și cât durează estul pentru pisici? Cât de des apare și continuă? Cum să înțelegeți și să determinați că un pisoi trebuie să caute un bărbat? Veți afla despre acest lucru aici.

La o vârstă fragedă, pelvisul corpului nu este încă pregătit pentru nașterea pisoilor, iar glandele mamare ar putea să nu fie pe deplin dezvoltate. Desigur, nimeni nu va interzice traversarea unei pisici la o vârstă fragedă, când pubertatea abia începe. Dar travaliul timpuriu poate întârzia ulterior formarea și dezvoltarea organismului felin. De exemplu, dacă o pisică este în căldură pentru prima dată, fertilizarea poate determina îndoirea coloanei vertebrale. În plus, nașterea la o pisică poate fi foarte dificilă, iar cea mai proastă opțiune ar fi moartea descendenților împreună cu mama..

De asemenea, nașterea timpurie poate provoca o suspendare a dezvoltării embrionului. Dacă pisica este foarte tânără, atunci ca urmare a epuizării sexuale, perioada de fertilitate va fi redusă. De regulă, astfel de animale de companie aduc descendenți slabi. Prin urmare, animalele relativ tinere trebuie utilizate pentru a obține pisoi atunci când greutatea lor atinge cel puțin 70% din greutatea unui animal de companie adult..

Semne

Care sunt semnele și cum se poate spune dacă o pisică este în căldură? Când începe, la ce vârstă și cât de des se întâmplă într-un an? La pisicile domestice, prima căldură începe înainte de vârsta de un an, de obicei la vârsta de 8-9 luni. În ceea ce privește frecvența, un ciclu durează de obicei 5-14 zile..

Cât de des se poate întâmpla acest lucru pe tot parcursul anului? Practic, pisicile sunt în căldură tot anul. Ciclul poate fi repetat la fiecare trei săptămâni ale anului. Acest lucru durează până când animalul de companie rămâne gravidă sau sterilizată. La animalele de companie, acest ciclu poate începe în orice moment al anului, dar animalele de companie sunt cele mai active primăvara sau sfârșitul iernii..

Care sunt semnele pubertății și cum se determină apariția căldurii? Nu este foarte greu. Ar trebui să privești doar pisica:

 1. Dacă ciclul se desfășoară, vaginul pisicii pare mai mare. În acest caz, organele genitale nu vor secreta sânge, dar descărcarea în general va fi prezentă. Puteți urmări pisica - va lăsa urme mici pe podea.
 2. Când începe estrul, animalul de companie va linge mult timp de câteva zile. În unele cazuri, acest lucru poate dura câteva ore. În plus, ea va merge la baie mai des ca niciodată..
 3. Dacă pisica ta este pe un ciclu, pofta ei de mâncare poate scădea..
 4. Semnul principal este că, atunci când un animal de companie este în căldură, devine afectuos, se va freca de proprietar mult timp, așteptând să-l mângâie. De asemenea, femelele se pot rostogoli pe podea mult timp, ca și când ar demonstra atractivitatea lor..
 5. Indiferent cât de mult l-ai mângâia, ea va încerca întotdeauna să părăsească apartamentul..
 6. Va suna cu un bărbat, miaunând lung și tare. Uneori o poate face foarte plângător..
 7. Dacă o pisică este în căldură, ea, așa cum se întâmplă adesea, își va expune organele genitale ca și cum ar fi „pentru spectacol”. Animalul se va întinde pe burtă pe podea, își va îndoi spatele, își va ridica coada și își va ștampila picioarele din spate.

Etape

Acest proces este împărțit în mai multe etape. Fiecare dintre ele durează un anumit număr de zile. Dar cât de mult este imposibil de spus într-un anumit caz, deoarece depinde de caracteristicile fiziologice ale organismului. Deci etapele:

 1. Proestrus. Această etapă este prima. Cat a durat? În toate cazurile este diferit, dar, de regulă, se întâmplă în decurs de 1-4 zile. În acest stadiu, animalul de companie este încă calm și nu atât de excitat. Dar deja în timpul proestrus, kosha va fi mai afectuos, va ronroi mai des și mai tare. Organele genitale vor deveni mai mari, dar femela încă nu va fi pregătită să admită masculul..
 2. A doua etapă este estru. Cat a durat? De fapt, aceasta este deja căldură însăși, poate dura până la 12 zile. În această perioadă, puteți da deja femelei pentru împerechere, dacă decideți să faceți acest lucru. Dacă vă atingeți animalul de companie în zona de sub spate, acesta își va ridica coada și va prelua o poziție de împerechere. Acest comportament este inerent naturii și nu este nimic în neregulă cu acesta.
 3. Metestrus. Această etapă poate avea loc în decurs de 3-12 zile. Indiferent cât de mult îi arăți bărbatului femelei în această perioadă, dar dacă s-a produs deja împerecherea, atunci ea va reacționa agresiv la el.
 4. Ultima etapă a ciclului este anestru. În această perioadă, animalul de companie se calmează puțin și începe să se comporte ca de obicei..

Ce poate calma o pisică în timpul căldurii?

Ce ar trebui să facă proprietarul atunci când începe acest ciclu? Cum îmi pot ajuta pisica în căldură? Primul lucru de făcut este să acordați mai multă atenție animalului dvs. de companie. Unii oameni cred că este mai bine să nu atingi pisicile în această perioadă, dar nu este cazul. Gândirea și îngrijirea obișnuită vor ajuta animalul să amelioreze stresul. Comunică mai mult cu animalul tău de companie, ia-l în brațe, mângâie-l. Poate aduce ceva confort pentru o vreme..

În plus, jocurile active vor ajuta pisica să se calmeze. Amintiți-vă că trebuie să-și arunce energia undeva. Dacă nu doriți să aveți o femeie cu o pisică, atunci jocurile active sunt cea mai bună opțiune..

Utilizarea medicamentelor pentru reglarea căldurii sexuale

Dar uneori metodele de mai sus nu sunt suficiente. Cum calmează pisica în timpul căldurii în astfel de cazuri? Există o singură ieșire - consumul de droguri. Firește, acest lucru nu aduce beneficii organismului. Cele mai inofensive sunt infuziile de plante precum Anti Stress sau Bayun Cat. Astfel de ierburi nu vor afecta negativ munca corpului, vor liniști animalul de companie.

Metode mai radicale sunt consumul de droguri. De exemplu, medicamentul împotriva alergiilor „Suprastin”, care se vinde în farmacii obișnuite, poate primi 0,25 comprimate la 5 kilograme din greutatea pisicii. Intoxicația este posibilă dacă doza este incorectă.

Magazinele veterinare sunt pline de medicamente precum Stop-Intim și altele. Pot liniști animalul, dar îi sunt și foarte dăunători. Veterinarul va recomanda administrarea unor astfel de medicamente animalului de cel mult 1-2 ori pe parcursul întregului ciclu. Utilizarea regulată a acestor medicamente poate duce la cancer uterin..

Videoclip „Pisică abisiniană în căldură”

Cum se comportă pisica în această perioadă, puteți viziona videoclipul.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » O problemă delicată la pisici este estru. Cum să te descurci?