Casă pentru pisică: cumpărați-vă sau creați-vă?

Dacă te hotărăști să-ți iei o pisică, vei primi un alt membru cu drepturi depline al familiei, cu toate capriciile, cerințele și nevoile sale. Pisicile, ca mulți oameni, adoră intimitatea. Chiar dacă caracterul animalului dvs. de companie este jucăuș și exploziv, el are totuși nevoie, ca să spunem așa, de propriul său colț, unde pisica s-ar simți în siguranță și calmă. Există sute de case de pisici diferite de vânzare într-o varietate de forme și dimensiuni. Cu toate acestea, prețurile pentru o marfă atât de fierbinte, să recunoaștem, mușcă. Ce sa fac? Soluția este simplă - să construiești o casă pentru o pisică cu propriile mâini.

 • hamace;
 • canapele;
 • case de adăpost;
 • complexe de joacă pentru pisici, cu o casă încorporată;

Să aflăm mai în detaliu care sunt toate aceste adăposturi cu coadă..

Pisică neagră într-un pat

Hamace

Aceasta este o opțiune de spațiu personal destul de convenabilă și compactă pentru animalul dvs. de companie. Datorită designului său simplu și atașamentului universal de fixare, puteți așeza hamacul pentru pisici oriunde - chiar și sub scaun, întinzând întinderile între picioarele mobilierului. Multe pisici adoră să se întindă într-un hamac, să urmărească ce se întâmplă în jur și să se obișnuiască rapid cu spațiul lor personal..

Ați putea întreba cum să faceți o casă de pisică în formă de hamac. Este foarte simplu: trebuie să găsiți o bucată de țesătură groasă care să se potrivească pisicii dvs. și să coaseți curele de fixare pe ea. Un loc minunat pentru pisică este gata!

Șezlonguri

De fapt, patul nu este un adăpost, ci un loc de odihnă pentru mustața ta. Multe animale de companie adoră doar să se întindă în recipiente cu latura joasă, ocupând boluri și bazine. Aceste pisici vor dori patul - o pernă moale cu o latură restrictivă redusă.

Pisica zace într-o casă de pâslă

Dacă nu doriți să cheltuiți bani pentru un astfel de lucru necomplicat, puteți face și dvs. un șezlong - aveți doar abilitățile inițiale de cusut și o bucată mică de țesătură moale. Modelele tuturor celor mai populare modele de canapele sunt disponibile gratuit pe Internet și nu există nicio problemă să le descărcați..

Case de adăpost

Toate pisicile sunt individualiști, ceea ce înseamnă că sunt sensibile la libertățile personale. Acest lucru se aplică și habitatului - pisica are nevoie de o „bârlogă” în care va fi lăsat pentru sine și i se garantează că nu va fi deranjat. Un astfel de loc poate fi o casă concepută special pentru o pisică. Există sute de schițe și amenajări diferite ale unor astfel de clădiri, așa că atunci când vă întrebați cum să faceți o casă pentru o pisică cu propriile mâini, cu siguranță veți avea din ce alege. Opțiunea finală, desigur, depinde de preferințele ronronului dvs., precum și de mărimea apartamentului dvs. și de locul unde va sta viitoarea „casă a pisicii”..

De obicei, o astfel de structură este situată lângă o baterie și atunci nu vă puteți atrage animalul de acolo cu o rolă - va trăi într-o casă confortabilă și caldă destul de repede. Astfel de structuri pot fi atât foarte simple, sub forma unei cutii cu gaură, cât și clădiri destul de complexe și interesante de mai multe etaje, cu pasaje și guri de vizitare secrete. Cu cât are mai multe elemente și adăposturi casa ta de pisici, cu atât animalul tău de companie va plăcea mai mult.

Joacă complexe

Datorită imaginației dvs., un astfel de design poate îndeplini multe funcții diferite. O casă, draperii, un pat, o roată, diverse jucării pe frânghii și arcuri, urcând stâlpi imitând un trunchi de copac - toate acestea se pot face pentru pisica ta cu propriile mâini, fără a cumpăra articole de uz casnic scumpe pentru pisici în magazine.

Pisică într-o casă cu draperie

Principalul lucru este imaginația și abilitățile inițiale necesare în lucrul cu lemnul și alte materiale, iar apoi veți reuși. Apropo, ghidurile despre cum să faci o casă pentru o pisică, videoclipuri pe care le poți găsi cu ușurință pe YouTube, te vor ajuta să faci față sarcinii rapid și fără bătăi de cap inutile. Cu o abilitate adecvată, pisica ta este garantată că va fi mulțumită de casa primită.

Din ce materiale sunt făcute casele?

De fapt, ești limitat doar de imaginația ta - casa pentru miau cu coadă poate fi făcută din absolut orice materiale. Am întâlnit adăposturi din hârtie de carton, carton, lemn, țesătură - pe scurt, din orice material disponibil care era la îndemână. Cu toate acestea, merită să ne amintim că o pisică este o creatură capricioasă și pretențioasă și, dacă nu îi place creația ta, va ignora pur și simplu structura.

Cele mai comune materiale pentru realizarea unei case sunt lemnul și diverse materiale din lemn. Sunt ușor de prelucrat, este destul de simplu să faci orice structură din ele, până la un conac de mai multe etaje. De asemenea, veți avea nevoie de tapițerie și spumă de cauciuc pentru a crea cele mai confortabile condiții pentru animalul dvs. de companie în locuința sa. Și dacă doriți să completați casa cu elemente de joc, atunci este posibil să aveți nevoie de o frânghie de sesal și tăieturi de frânghie, pe care pisica dvs. va fi fericită să le rupă ghearele.

Apropo, instrumentul va include întregul kit de tâmplărie, un capsator, un pistol de lipit, un set de șurubelnițe și șuruburi. Datorită acestui arsenal, întrebarea cum să faci o casă pentru o pisică cu propriile mâini va fi rezolvată în câteva ore. Dar dacă nu este unde să faci tâmplărie și nu există abilități speciale cu instrumente? Atunci alegerea este evidentă - să creezi spațiu de locuit pentru o pisică din materiale reziduale găsite în fiecare casă.!

Atelier de confecționare a casei de pisici

În acest atelier, veți învăța cum să faceți o casă de pisici folosind materialele disponibile și o mașină de cusut. Mă grăbesc să vă avertizez că nu am o prietenie specială cu mașina de scris, prin urmare, de când am reușit, va funcționa pentru dvs. Pisica mea locuiește acum într-o casă făcută dintr-o canapea. La început au vrut să o arunce, dar tapițeria a fost prea bună. Și pentru casa unei pisici, în general este un lucru frumos, există ceva de ascuțit ghearele și ușor. În general, dacă sunteți interesat, atunci să începem.

Luați o țesătură densă. Veți avea nevoie și de cauciuc spumos, dar dacă este necesar, îl puteți înlocui cu altceva. Aveam cauciuc spumos, grosimea lui este de aproximativ doi centimetri. Ei bine, să începem să construim o casă pentru iubita noastră pisică sau poate pentru o pisică..
Casă de pisici DIY

 1. Modelul detaliilor.

Mai întâi, creați un șablon cu următoarea dimensiune pe ziar - 40 * 30 * 25 cm. Transferați șablonul pe material (lăsați o alocație de aproximativ doi cm). Există opt părți identice de făcut. În plus, faceți două bucăți de țesătură de 40 * 40 cm, acesta va fi fundul casei pisicii. Nu uitați să lăsați o alocație de 2 cm pentru fiecare detaliu al casei..

Sfat! Transferați jumătate din șabloane în partea din față a țesăturii. Apoi, de-a lungul liniei trasate, va fi mai convenabil să coaseți.

Casa pisicii

 1. Acum luați cauciucul spumos și tăiați semifabricatele folosind șabloanele anterioare. În partea de jos (40 * 40) aveți nevoie de o singură bucată, pe laturi trebuie să faceți patru semifabricate (40 * 30 * 25). Nu este nevoie să lăsați o indemnizație aici.

Notă. Dacă îți place să experimentezi, atunci îți stă în putere să încerci să construiești o casă pentru o pisică cu cinci sau chiar șase pereți, dar prefer clasicele - patru colțuri.

casa pisicilor

 1. Coaseți fiecare piesă din jurul perimetrului pentru a preveni căderea țesăturii.
 2. Acum aveți nevoie de două bucăți identice de țesătură și aceeași bucată de spumă. Luați-le și pliați-le așa cum se arată în fotografie. Puteți începe atât de la peretele casei pentru pisică, cât și de la podea - acest lucru nu contează. După ce ați așezat totul corect, apucați capetele țesăturii cu fir. Apoi, când coaseți peretele terminat, acesta vă va ușura sarcina. Dar nu îl puteți apuca, ci blocați imediat partea finită.

În fotografie puteți vedea că modelul de pe șablon este aplicat din interior. Acest lucru mi-a făcut sarcina dificilă, deci este mai bine să desenați jumătate din șabloane pe partea din față. Folosiți ceea ce poate fi șters cu ușurință ulterior.

casa pisicilor

 1. Repetați procedura de mai sus cu plierea și cusătura pereților de trei ori. Dar cu a patra parte, nu este atât de simplu. Aici vom face intrarea în casa pisicilor. Așa că urmărește-mă îndoind materialul (în imagine) și procedează la fel. Desenați un cerc în mijlocul spațiului gol. În locul cercului vom face ușa din față pentru animalul de companie.

casa pisicilor

 1. La fel ca în cazul pereților casei, puteți apuca perimetrul cercului cu ace, fire. Apoi coaseți un cerc pe o mașină de scris.

Consiliu. Puneți o bucată de hârtie sub cauciucul spumant - acest lucru va ajuta la alunecarea cauciucului spumant, iar firmware-ul va trece cu ușurință.

casa pisicilor

 1. În interiorul cercului, faceți un alt cerc, coaseți-l în zigzag.

 1. Tăiați totul în interiorul cusăturii și întoarceți țesătura prin gaură în partea dreaptă.

casa pisicilor

 1. Efectuați aceleași manipulări ca și pereții cu fundul - pliați, coaseți. Vedeți în fotografie, pe detaliile din partea de jos a casei pentru pisică, cercurile negre sunt nasturi. Nu am reușit să strălucesc fundul, deoarece spuma era mai groasă acolo (totul pentru pisică), așa că am găsit această metodă de fixare. Iată cinci astfel de detalii pe care ar trebui să le obțineți..

casa pisicilor

 1. Acum coaseți părțile casei împreună. Mai bine începeți de la perete cu intrarea, apoi coaseți spatele, ultimul perete pe pereții laterali.

Coaseți detaliile din interior spre exterior! Aceasta este ceea ce ar trebui să obțineți.

casa pisicilor

 1. Ultima sarcină rămâne - coase fundul. Permiteți-mi să vă reamintesc din nou, pentru orice eventualitate. Orice vrei să vezi mai târziu în partea din față ar trebui să fie acum în casa pisicii. După ce terminați să clipiți, întoarceți casa pe dinăuntru. Acest lucru va ascunde cusăturile urâte. Totul - lucrarea este finalizată. Invită-ți pisica la încălzirea casei.

Casă de pisici DIY

Alternativă la o casă din lemn

Dacă iubești pisicile, probabil că știi despre dragostea lor pentru diferite tipuri de cutii. Atunci când cumpărați aparate de uz casnic sau chiar încălțăminte, nu vă grăbiți să vă despărțiți de ambalajele din carton - acesta este un material minunat pentru a crea confort acasă pentru pisica dvs..

Cum să faci o casă de pisici dintr-o cutie, întrebi? E foarte simplu! Trebuie doar să tăiați intrarea pentru mustață, să așezați un așternut moale în interior și nimic nu vă va împiedica pisica să dorească să-și ia adăpostul instantaneu.

Pisica într-o cutie de carton

Cu toate acestea, dacă aveți o abordare și o dorință creativă, puteți face adevărate capodopere ale arhitecturii feline din carton de ambalaj ondulat. Conacele din carton cu două etaje pot fermeca chiar și cea mai pretențioasă pisică și, cu siguranță, îi va plăcea imediat un anumit loc din această structură. Dar trebuie să vă amintiți că casa din carton ar trebui să fie întărită - cu o greutate semnificativă a animalului dvs. de companie, casa poate pur și simplu să nu reziste și să se prăbușească, descurajând pentru totdeauna pisica să se apropie de el la o distanță apropiată.

Astfel, devine clar că o cutie pentru pisici DIY este cea mai ușoară modalitate de a găzdui animalul de companie fără eforturi mari și investiții financiare. Vă rog prietenului tău blănos cu o casă nouă și sigur îți va răspunde cu o recunoștință și o afecțiune nemărginite.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Casă pentru pisică: cumpărați-vă sau creați-vă?