Jucaus și prietenos: prezentarea american curl

Bucla americanaBucle americane - rasă, o trăsătură distinctivă a acestora sunt urechile răsucite, care fac fața animalului foarte amuzantă și veselă. Dar nu numai urechile neobișnuite au făcut această rasă populară. În ceea ce privește loialitatea și sociabilitatea, buclele pot fi comparate cu câini.

Descrierea și natura rasei

Bucla americana - animale bine construite de dimensiuni medii. Pisicile cântăresc până la 5 kg, iar pisicile până la 7 kg. Pentru această rasă, proporționalitatea și echilibrul corpului sunt mai importante decât dimensiunea sa. Masculii sunt diferiți de femele rase lățimea frunții și mărimea obrajilor. CFA a înregistrat bucle atât cu părul lung, cât și cu părul scurt.Bucla americanaStandardul CFA conține o descriere completă a structurii corpului rasei American Curl..

 • Cap: în formă de pană, cu tranziții netede, botul este de 1,2 ori mai lung decât lățimea, bărbia este puternică, situată strict paralel cu buza.
 • Urechi: la baza craniului, larg și deschis, au cartilaj tare la 1/3 din înălțime.Vârfurile urechilor sunt moi, cu smocuri de păr și o curbă netedă înapoi, care variază de la 90 la 180 de grade. Dispus vertical.
 • Ochi: oval, așezat lat și ușor înclinat spre nas. Culoarea ochilor este curată cu strălucire, culoarea hainei nu afectează culoarea ochilor. Doar pisicile cu culori pete au ochi albaștri..
 • Trunchiul: un dreptunghi de două înălțimi la greabăn, pieptul este drept și puternic. Dar oasele nu sunt nici late, nici grele. Masa musculară este dezvoltată, corpul este foarte flexibil.
 • Labe: proporțional cu corpul, erect și rotunjit pe tampoane.
 • Coadă: atâta timp cât corpul, flexibil, lat la bază cu înclinare netedă spre vârf.
 • Gât: puternic, de dimensiuni medii.
 • Lână: mătăsos, întins de-a lungul corpului, cu un substrat mic. Reprezentanții cu părul scurt au aceeași lungime pe tot corpul. Animalele cu părul lung au guler și coadă bine pubescente. Sunt permise diferite culori.
 • Tara de origine: STATELE UNITE ALE AMERICII.
 • Recunoscut: WCF, CFA, FIFe, TICA.
Bucla americana
Știați? Pisică nu vede nimic chiar sub nasul ei, așa că nu găsește imediat bucata pe care i-ai dat-o pe podea.
Bucla este un animal foarte prietenos, se obișnuiește rapid cu schimbările din viață și rămâne activ pe tot parcursul vieții sale. Animalele acestei rase sunt foarte active, curioase și binevoitoare. Ei simpatizează cu oamenii cu care trăiesc și cer în mod constant atenție și participare la treburile casnice. Buclele americane se remarcă prin natura lor calmă, nu creează dezordine, deși le place să se joace foarte mult. Chiar și pisoii își miau vocea catifelată foarte rar..

Un pic de istorie

American Curl este o rasă de pisici rară și încă foarte tânără. În 1981, în micul oraș californian Lakewood, cuplul Ruga a ridicat două pisici cu urechi neobișnuite. Le-am dat poreclele Shulamith și Panda. Panda a locuit în casă câteva săptămâni, apoi a dispărut, dar Sulamith a rămas și a dat în curând patru pisoi, dintre care doi aveau urechi ca mamele lor.Istoria raseiProprietarii casei, angajați în reproducerea pisicilor, au decis să crească o nouă rasă și au început să încrucișeze pisicile cu urechi ondulate și outbreds. Litiera a produs un numar egal de pisoi cu urechi drepte si ondulate. Doar doi ani mai târziu, profesioniștii au devenit interesați de acest fenomen și au început să se angajeze în selectarea acestei gene unice..

Pentru a obține o rasă pură, pisicile au început să se întâmple numai cu urechile ondulate. Toți descendenții născuți aveau o caracteristică dominantă - forma curbată a urechilor. La spectacol, pentru prima dată, aceste pisici au apărut în 1983 în Palm Springs, unde a fost recunoscută unicitatea urechilor, iar rasa a primit statutul de campion.

Alegerea și prețul unui pisoi

Alegerea unui pisoiCând alegeți un pisoi, în special unul de rasă, luați în considerare următoarele:

 • acordați atenție vânzătorului de animale, deoarece această rasă este foarte rară pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice. Un crescător bun va prezenta toate documentele necesare pentru pisică și va arăta unul dintre părinți;
 • camera în care sunt ținuți pisoii trebuie păstrată curată și caldă;
 • înainte de a cumpăra, trebuie să vă familiarizați cu standardul rasei pentru a nu cumpăra o buclă defectă;
 • pisoii se nasc cu urechile drepte și abia după câteva zile încep să se onduleze;
 • sanatos la 3 luni Kitty trebuie să fie energic și sociabil, obișnuit cu cutia de gunoi și mâncarea pentru adulți;
 • haina este matasoasa si stralucitoare, ochii si urechile sunt curate;
 • o burtă strânsă indică faptul că bebelușul are viermi.
Important! Pentru a nu vă înșela atunci când alegeți o buclă americană, animalul trebuie să aibă cel puțin 4 luni: până la această vârstă urechile, care sunt semnul distinctiv al rasei, sunt complet formate.
CrețCând vă întrebați cât poate costa un pisoi American Curl, trebuie să știți că, conform standardului, acestea sunt împărțite în trei clase:
 • animal de companie - bebelușii necorespunzători pentru expoziții și reproducere acționează ca animale de companie, deoarece bucla urechii este nesemnificativă. Costă până la 100 USD;
 • rasă - adecvat pentru reproducere, dar nepotrivit pentru expoziții, deoarece există ușoare abateri de la standard. Costul variază până la 500 USD;
 • spectacol - pisoii sunt înzestrați cu toate calitățile de reproducere și îndeplinesc standardul. Cost de la 2000 USD.
Pepiniere din spațiul post-sovietic au început să cultive în mod activ acest lucru rase din anii 2000.

Condițiile de detenție

Buclele americane sunt blânde, foarte energice și interesate de toate. Aflându-se într-un mediu necunoscut și într-o nouă răzbunare, pisicile se obișnuiesc rapid cu noile circumstanțe, cu membrii familiei în care vor trăi și cu animalele din casă..Bucla americanaPentru a proteja animalul de pericole într-un loc nou, proprietarul casei trebuie să efectueze un „audit” în casă:

 • îndepărtați tot ce este mic care poate fi înghițit, deoarece va provoca sufocare;
 • închideți capacul toaletei și toate recipientele mari de apă;
 • coșul de gunoi trebuie să aibă un capac;
 • medicamentele și produsele chimice de uz casnic, pentru a nu provoca otrăviri, ar trebui să fie localizate acolo unde pisoiul nu poate ajunge;
 • dulapurile și ușile ar trebui să aibă încuietori, deoarece pisicile sunt foarte inteligente și pot deschide cu succes orice ușă și ușă;
 • plantele de interior, valoroase și otrăvitoare, ar trebui îndepărtate, deoarece va veni timpul când planta va fi gustată;
 • ecrane de protecție trebuie instalate pe ferestre;
 • dacă există un șemineu, trebuie să existe un ecran protector;
 • primele șase luni, înainte de a porni cuptorul sau mașina de spălat, trebuie să vă uitați înăuntru - o pisică poate dormi acolo;
 • cablurile electrice trebuie izolate și bine fixate pentru a nu deveni o jucărie de pisică;
 • la deschiderea ferestrelor și ușilor pentru ventilație, este necesar să se prevadă o fixare împotriva închiderii spontane.
American Curl este creat pentru atenție și iubește companiile zgomotoase. El este întotdeauna gata să ajute orice gospodărie. Curiozitatea și activitatea buclelor nu dispar odată cu vârsta, ele persistă pe viață. Pisicile se înțeleg bine cu copiii și câinii, având ocazia să arunce excesul de energie și, în același timp, au o dispoziție calmă.

Odată cu apariția unui animal de companie pufos în casă, trebuie să vă simțiți confortabil purtând, zgâriere stâlp, furminator. Și pentru rasele care merg activ în afara apartamentului, nu va fi de prisos și haine.

Ce fel de îngrijire este necesară

Deoarece pisicile din această rasă au o ereditate bună, sănătatea lor este excelentă și, cel mai important, nu au boli genetice. Prin urmare, îngrijirea buclelor nu este dificilă și constă în proceduri de îngrijire a părului, dinților, urechilor, ochilor și ghearelor..

Îngrijirea părului

Este necesar să monitorizați stratul atât pentru lung cât și pentru scurt. RăsuciTrebuie să piepteneți pisicile cu o perie rigidă specială (vândută în magazinele pentru animale de companie):

 • cu părul lung - de mai multe ori pe săptămână;
 • cu părul scurt - o dată la două săptămâni.
Această procedură elimină părul mort și rulat și oferă animalului dvs. un aspect îngrijit, bine îngrijit. De asemenea, este necesar să faceți baie pisicii o dată la șase luni și, dacă această procedură se face de la o vârstă foarte fragedă, atunci în viitor nu vor exista probleme atunci când faceți o baie cu un animal..

afla, cum să speli o pisică într-o baie fără a zgâria, cum să tunde ghearele unei pisici, cum să se hrănească corect și ai grija de aspectul animalului de companie.

Regulile de scăldat pentru curl:

 • aplicarea șamponului pentru pisici;
 • capul trebuie să fie uscat;
 • urechile sunt acoperite cu tampoane de bumbac.
Bucla americana

Îngrijirea dinților, urechilor, ochilor și unghiilor

În fiecare dimineață este necesar să se efectueze proceduri de igienă:

 • ștergeți ochii cu un tampon de bumbac, după ce îl udați cu apă fiartă;
 • urechile trebuie examinate, ușor de șters cu o cârpă umedă.
De asemenea, de câteva ori pe lună trebuie să vă spălați dinții pisicii cu o pastă de dinți specială. Această procedură va evita formarea de tartru, care îi provoacă disconfort și angoasă. Deoarece ghearele Buclelor cresc foarte repede, acestea trebuie tăiate cu foarfece speciale câțiva milimetri o dată pe săptămână. Dacă un loc este echipat în cameră pentru ca animalul să-și ascuțească ghearele, nevoia de tăiere dispare de la sine.Bucla americana
Important! Dacă un pisoi este învățat să se spele pe dinți încă de la o vârstă fragedă, atunci în viitor această procedură va fi efectuată fără probleme..

Brelocuri necesare

Pentru pisicile americane, jucăriile sunt foarte importante datorită mobilității și activității lor. Trebuie să achiziționați mai multe piese: una astfel încât pisica să se poată juca singură, de exemplu, o minge sau un mouse moale și cealaltă frânghie, astfel încât proprietarul să se poată juca cu pisica. Puteți face singuri o jucărie pe o frânghie: o învelitoare pe o sfoară - iar animalul dvs. de companie se va bucura să se joace cu ea.

Ce să hrănească American Curl

Pisicile din această rasă adoră să mănânce bine, așa că trebuie acordată atenție problemei alimentelor. Cea mai bună opțiune este alimentarea industrială a claselor premium și super-premium. Se poate folosi hrănirea cu produse naturale, apoi medicul veterinar poate recomanda suplimentar vitamine.

80% din mâncarea pisicii ar trebui să fie formată din carne slabă: pui, carne de vită, curcan. Uneori îți poți răsfăța animalul de companie cu ficat de pui sau de vită, mereu fiert. Bucla americanaDieta buclului american ar trebui să conțină legume (crude sau fierte): morcovi, sfeclă, cartofi, castraveți și mazăre verde. Dacă pisicii tale îi place varza murată, o poți adăuga și la dietă, fără a folosi oțet. Este foarte util să adăugați subproduse tocate la terci - pur și simplu nu trebuie să o faceți des. Pentru a evita dezvoltarea unei astfel de boli precum osteoporoza, aceste animale au nevoie de brânză de vaci și kefir..

Aflați mai multe despre alte rase de pisici: papusa de carpa, devon rex, jucăuș, siamez, persană, thailandez, cornish rex, albastru, serval, British Shorthair, Birmanez, kurilian bobtail, Maine Coon, siberian, bengali.

Activitate fizică și educație

Diverse activități fizice - aceasta este o altă nuanță în îngrijirea acestei rase. Deoarece bucla este un animal foarte activ, pe lângă faptul că se joacă acasă, are nevoie de plimbări precum aerul, așa că va fi fericit să locuiască într-o casă privată - există și mansardă și șoareci. Dacă un pisoi s-a instalat într-un apartament al unei clădiri cu mai multe etaje, atunci este necesară o plimbare o dată pe săptămână în parc pe iarbă.

Important! Este necesar să umblați buclele americane pe lesă, deoarece au un instinct de vânătoare foarte dezvoltat..
Creșterea pisoilor din această rasă nu este o problemă. Deoarece pot învăța cu ușurință comenzile „vino la mine” și „nu”, a merge la toaletă în locul potrivit nu va fi dificil. Trebuie să existe întotdeauna o anumită dorință de a executa comenzi, în mare parte un tratament preferat.Curl se plimbăDacă, dintr-un anumit motiv, animalul nu ți-a îndeplinit cererea, atunci nu trebuie să o pedepsești imediat. Buclele sunt foarte inteligente, iar aspectul tău nemulțumit și vocea nemiloasă vor fi un semnal pentru ei că ceva nu este în regulă. Având o mare nevoie de legătură cu proprietarul său, animalul nu încearcă niciodată să-l supere. Și așa va dori imediat să remedieze ceea ce nu a făcut. În creșterea Curlului american, prezența agresivității este inacceptabilă, deoarece datorită atașamentului puternic față de proprietar, animalul nu va fi jignit, ci va primi traume psihice.

Sănătate

Pisicile americane sunt în mod natural sănătoase și fără defecte genetice. În medie, americanii trăiesc până la 15 ani, dar există indivizi care ating vârsta de 20 de ani și, în același timp, rămân animale mobile și pozitive. Principala „anomalie” a rasei este urechile ondulate, dar până acum nu au fost observate boli care să apară la pisicile cu urechi neobișnuite. La primul semn de șchiopătare sau probleme articulare, trebuie să vă contactați imediat medicul veterinar.Bucla americanaIndiferent cât de sănătoasă este o pisică, în lumea modernă, cu un număr destul de mare de surse de infecție, vaccinarea în timp util este pur și simplu necesară pentru un animal. Infecția poate intra în casă din îmbrăcămintea și încălțămintea exterioară a proprietarilor, iar puricii sunt, de asemenea, purtători. Înainte de a fi vaccinat, este imperativ să îi dați pisicii o tabletă pentru viermi de două ori în două săptămâni. De asemenea, animalul trebuie să fie sănătos..

Știați? În America, buclele sunt considerate o comoară națională și, chiar și la un preț cuprins între 500 și 4.000 de dolari, încearcă să nu lase pisicile să iasă din țară. În Rusia, prima pisică intactă a apărut abia în 2000.
Programul de vaccinare:

 • primul este pentru un pisoi de la 8 la 12 săptămâni. Se face o vaccinare cuprinzătoare împotriva herpesului, „tulburare felină”, chlamydia;
 • repetat - după o lună de la aceleași infecții, puteți adăuga un medicament pentru rabie;
 • următor - pisica are un an, se efectuează o vaccinare complexă. Mai mult, anual pentru prevenire, este necesar să se vaccineze animalul;
 • din lichen (mai bine făcut primăvara). Pisicuțele pot fi vaccinate începând cu vârsta de două luni. În funcție de vaccin, vaccinarea se face o dată sau de două ori cu un interval de 10-14 zile.

Dacă decideți să obțineți un curl american, atunci nu vă este frică de depresie. Vei fi înconjurat de afecțiune, tandrețe și vei exista întotdeauna un prieten fidel lângă care îți poți îngriji.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Jucaus și prietenos: prezentarea american curl