Rasa pisicilor bombay: caracteristici, fotografii și descriere

Pisica Bombay este o rasă relativ tânără, originară din Statele Unite. În aparență, este foarte asemănătoare cu o mică panteră neagră. Dar de ce Bombay?

Probabil pentru că în India antică s-a crezut că întâlnirea cu o panteră neagră aduce fericire.

Harul și frumusețea naturală, harul și rapiditatea - acestea sunt calitățile care au fost întruchipate în mod adecvat într-o pisică neagră domestică..

Istoria creării rasei

Renumitul crescător din statul american Kentucky Nikki Horner a lucrat cu multe rase de animale.

La începutul anilor `50 ai secolului trecut, ea a venit cu o idee minunată: să aducă o nouă rasă de pisici cât mai asemănătoare ca aspect cu pantera neagră..

Experiența lui Nikki Horner nu a lipsit, ca rezultat, când s-au încrucișat o pisică birmană de culoare sable și o pisică neagră americană cu păr scurt, s-au născut primii pisoi negri. După câteva generații de încrucișări de animale, crescătorul a reușit să atingă obiectivul dorit..

Pisică asemănătoare unei pantere
Pisică asemănătoare unei pantere

Cu toate acestea, în 1958, experții nu au considerat pisica Bombay o nouă rasă, ceea ce a mulțumit foarte mult pe mulți proprietari de pisici birmane..

Lucrările minuțioase de reproducere au continuat încă 12 ani. Nikki Horner lucra constant pentru a îmbunătăți rasa. În 1970 a fost înregistrat standardul rasei de pisici Bombay.

În 1976, Asociația Cat Fanciers a acordat titlul primei pisici din Bombay.

În acest moment, Nikki, după ce a obținut un rezultat excelent, nu mai era angajat în reproducerea bombelor. Releul a trecut către câțiva crescători Zwecker, când au primit o pisică LuvItBlack, rasa Bombay a primit recunoaștere la nivel mondial de la organizații felinologice de frunte precum: Asociația Cat Fanciers, Federația Mondială a Pisicilor, Asociația Internațională a Pisicilor.

Astăzi, rasa Bombay se dezvoltă activ. Crescătorii se străduiesc să crească numărul rasei și distribuția acesteia în întreaga lume. Pentru a rezolva aceste două probleme, este permisă împerecherea cu rasele ancestrale de animale - acestea sunt de culoare sable „birmaneză” și pisici negre americane cu păr scurt.

Descrierea rasei

Crescătorii au încercat cu bună știință să reproducă „mici pantere”. Având în vedere diferența de mărime, asemănarea este izbitoare: rasa de pisici Bombay este, de asemenea, ușoară și grațioasă, ca un animal sălbatic din pădure, are proporții corporale grațioase și mușchi puternici. „Mică panteră” rezistentă și rapidă are ochi portocalii strălucitori și haina perfectă, neagră satinată.

Caracteristicile pisicii cu păr scurt Bombay:

- Ceva sub oboseală
- Ceva cam obosit ...
 • Cap - mic, rotunjit. Botul animalului de companie nu are linii sau curbe ascuțite. Există o mică „oprire” la trecerea nasului spre frunte. Barbia este bine dezvoltată, nu este largă, lin în tampoanele pentru mustață. Maxilarul inferior are o mușcătură corectă. Pomeții sunt înalți, obrajii încordați. Fruntea este înaltă, bine rotunjită la tranziția către partea din spate a capului;
 • Gât - mici atat ca lungime cat si ca latime, mobile si flexibile;
 • Ochi - așezate larg, rotunde. Ochii Bombay nu se dezvoltă imediat. La pisoii cu ochi albaștri născuți până la vârsta de 6-10 luni, culoarea irisului devine gri. Abia după primul an de viață ochii animalelor devin portocalii strălucitori;
 • Urechi - set larg, mediu, au o ușoară înclinație spre bot;
 • Corp - construit ferm, dar flexibil. O musculatură bine dezvoltată, dar în același timp animalul nu ar trebui să arate subțire. Umerii și pelvisul au aceeași lățime. Greutatea pisicilor este de la 4 la 6 kilograme, pisicile sunt mai ușoare - de la 3 la 4 kilograme;
 • Labe - aproximativ egală în lungime, puternică și nu prea plină. Pe picioarele din față, 5 degete, pe picioarele din spate, 4;
 • Coadă - scurt, puternic și flexibil, se îngustează spre vârf, are o linie de păr densă;
 • Lână - negru, scurt. Pisicuțele mici Bombay au o haină pufoasă delicată, dar la vârsta de un an, linia părului devine densă, fiecare păr este colorat în negru de la bază până la vârf. Dacă, după vârsta de șase luni, petele colorate de pe piele și blana pisoiului nu capătă o culoare neagră radicală, animalul este respins.

În ciuda cerinței standardului pentru o culoare portocalie strălucitoare, trebuie avut în vedere faptul că reprezentanții adulți ai rasei pot schimba culoarea irisului la vârsta de peste cinci ani..

Trăsăturile de caracter și nivelul de inteligență al pisicii Bombay

Pisicile din Bombay sunt inteligente și atente. Animalele îi cunosc perfect pe toți membrii familiei în care trăiesc și îi întâlnesc întotdeauna la prag.

Invatabilitatea animalelor de companie este extraordinara. Bombardierele pot efectua comenzi simple, pot deschide ușile camerelor și chiar deschide un frigider. Spre deosebire de alte rase de pisici, acestor animale le place să se uite la televizor mult timp și chiar dobândesc abilitatea de a-l aprinde..

- Vreau sa ma joc!..
- Vreau sa ma joc!..

Bombay nu-i place singurătatea, dar fiind singur acasă, animalul de companie va găsi ceva de-a face cu el însuși. Orice obiect care poate fi rulat pe podea, aruncat cu labele și mușcătura poate deveni o jucărie pentru el..

Bombay-urile sunt foarte vorbărețe, le place să comunice cu proprietarul. În funcție de starea lor de spirit, pisicile își dau vocile o varietate de sunete - de la ronțăre blândă până la mârâit supărat.

Pisica Bombay este foarte sociabilă, este o adevărată plăcere pentru ea să stea pe poala proprietarului atunci când este mângâiată ușor. Animalul își alege propriul proprietar iubit, dar îi tratează și pe toți membrii gospodăriei..

În raport cu alte animale de companie, pisica Bombay se străduiește să conducă, oricât de puternică ar fi a doua pisică sau câine. Având o poziție dominantă, animalul de companie nu va intra în conflict cu alte animale.

Pisicile din Bombay sunt mobile și adoră să se joace, așa că se înțeleg bine cu copiii. Dacă implicarea în joc, din punctul de vedere al animalului de companie, este prea activă, el va prefera să plece și să se ascundă, dar nu va arăta agresivitate.

Un proprietar atent nu trebuie să uite că pisicile din Bombay au nevoie de jocuri active în aer liber. Colțul animalului de companie trebuie să fie echipat nu numai cu o casă și un stâlp de zgâriere, ci și cu jucării suspendate situate la diferite înălțimi.

Când organizați un colț pentru o pisică, trebuie să ne amintim că bombele dorm ca niște pantere adevărate - nu se îndoaie într-o minge, ci se întind pe toată lungimea lor, astfel încât patul pentru dormit și casa pisicii trebuie să aibă dimensiunea adecvată.

Îngrijire și

Pisica Bombay este puternică și nepretențioasă, dar îngrijirea în timp util a animalelor de companie rămâne o preocupare constantă a proprietarului. Haina lui Bombay trebuie să fie strălucitoare și îngrijită. De două-trei ori pe săptămână, pisica trebuie să fie pieptănată cu piepteni și o mănușă specială cu palma de cauciuc. Animalelor le place procedura în sine, consideră că este un fel de joc.

Bombay ar trebui să fie scăldat nu mai mult de o dată pe lună folosind un șampon special.

Adesea, pisicile au o astfel de problemă precum lacrimarea excesivă a ochilor. În fiecare zi trebuie să examinați animalul și să îndepărtați evacuarea cu un tampon de bumbac umed sau un disc.

Șampon pentru pisici
Șampon pentru pisici

Urechile pisicilor trebuie verificate în mod regulat, dacă este necesar, îndepărtați murdăria cu un tampon uscat de bumbac.

O dată pe săptămână, Bombeyam se spală pe dinți cu o periuță de dinți pentru pisică și pastă de dinți specială. Utilizarea periilor și a pastelor umane obișnuite este strict interzisă..

Îngrijirea ghearelor include două puncte. Primul este prezența unui stâlp de zgâriere, astfel încât din când în când pisica să-și „ascuțească” ghearele. Al doilea - de două ori pe lună, ghearele animalului sunt tăiate cu un tăietor special de gheare cu cel mult unu sau doi milimetri.

Este deosebit de important să păstrezi ordinea în dieta pisicii tale. Bombay-urile au un apetit bun, multe dintre ele tind să fie supraponderale. Dieta unui animal adult este de două ori pe zi.

Hrana pentru pisici Bombay poate fi naturală sau uscată industrială. Deoarece reprezentanții rasei Bombay sunt animale foarte active și mobile, carnea slabă gătită, puiul și peștele de mare trebuie să fie prezenți în dietă. Puteți da gălbenuș de ou fiert, precum și hrișcă, fulgi de ovăz și terci de grâu. Unele animale mănâncă legume și fructe, pot fi introduse și în meniul animalului de companie.

Cu hrănirea uscată, se preferă acele furaje din clasa cel puțin premium, pe care animalul le-a hrănit de crescător sau recomandate de medicul veterinar.

Pisoi Bombay

La alegerea pisoilor Bombay, în primul rând, aceștia acordă atenție aspectului, activității, îngrijirii, stării ochilor, urechilor, cavității bucale. Bebelușii sunt ridicați de la creșă la vârsta de trei sau chiar patru luni.

Îngrijirea copiilor este la fel ca la animalele adulte. În ceea ce privește nutriția, frecvența hranei zilnice ar trebui să fie convenită cu medicul veterinar. În cazul hrănirii naturale, toate alimentele trebuie tăiate în bucăți mici, asemănătoare în compoziție cu cea a unei pisici adulte. Dacă se administrează hrană uscată, atunci ar trebui marcată „pentru pisoi”.

Probleme de sănătate cu firimiturile din Bombay

Pisicile Bombay sunt o rasă destul de sănătoasă, dar pot avea în continuare unele boli:

 • Cardiomiopatie hipertropica - boală cardiacă ereditară, animalele cu această boală nu sunt permise pentru reproducere. Atunci când alegeți un pisoi, este imperativ să întrebați dacă părinții săi au fost verificați pentru prezența unei boli;
 • Ochi înlăcrimați. Îngrijirea regulată a ochilor vă va ajuta aici;
 • Inflamația gingiilor. O dată pe săptămână, trebuie să examinați cavitatea bucală a animalului și să vă spălați dinții;
 • Creștere în greutate. Necesită un regim și o selecție adecvată pentru hrana animalelor de companie, precum și jocuri în aer liber.

Trebuie reamintit faptul că, în cazul apariției unor probleme cu un animal, apelul către un medic ar trebui să fie obligatoriu și oportun..

Concluzie

Pisica Bombay este potrivită pentru acei proprietari care doresc să aibă o mică „panteră neagră”. Animalul de companie fermecă cu caracterul său amabil, afectuos și acomodativ. Grația naturală, dăruirea, activitatea în joc și îngrijirea fără pretenții - acestea sunt cele mai bune caracteristici ale pisicilor Bombay..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rasa pisicilor bombay: caracteristici, fotografii și descriere