Casă de pisici ieșită din cutie

Fiecare animal de companie trebuie să aibă propriul său colț, unde se va odihni, simțindu-se în siguranță, urmărind lumea din jur. Mulți crescători de pisici își fac propria casă de pisici dintr-o cutie obișnuită de carton rămasă de la aparatele de uz casnic. Acesta este un design complet stabil și durabil, pe care toată lumea îl poate manipula.

 1. Adeziv PVA, bandă scotch.
 2. Foarfece mari.
 3. Cuțit de papetărie.
 4. Țesătură naturală pentru tapițerie.
 5. Cutie de carton medie.
 6. Fitinguri suplimentare.
 7. Pulover vechi sau pernă.
 8. Pensulă, creion și bandă de măsurat.

Este foarte important ca materialele pentru adăpostul pisicilor să nu emane un miros neplăcut și înțepător, care pur și simplu va speria animalul de companie și va refuza imediat să locuiască într-o nouă casă..

Case din carton pentru pisici

Forma și dimensiunile

Pisicii îi va plăcea cu siguranță o casă din cutii, dacă dimensiunile sale sunt corect selectate. În mod ideal, ar trebui să existe suficient spațiu pentru ca animalul să-și poată ascuți ghearele în interior, să se întindă după somn, să se ridice la înălțimea maximă. Pentru un animal de dimensiuni medii, este adecvată o structură cu o înălțime de cel puțin 40 cm și o lățime de 50 cm. Este mai bine să tăiați intrarea rotundă, fără goluri și colțuri ascuțite, care pot provoca răniri. Diametrul mediu al ferestrei de intrare este de 20-25 cm.

Locuințele din carton în formă de Wigwam vor fi necesare pisicilor bengale și siameze, cărora uneori le place să stea pe picioarele din spate. Înălțimea unui astfel de produs nu trebuie să fie mai mică de 60-70 cm. Marile Maine Coons adoră apartamentele spațioase, de cel puțin 60 cm înălțime și 180 cm lățime..

Fixare și înveliș

O casă de carton pentru o pisică este adesea făcută dintr-o cutie simplă, lăsând-o fără ornamente și nu tăiată. Dar proprietarii îngrijitori știu că este mai bine să înveliți produsul cu material, astfel încât animalul să fie mai confortabil și confortabil într-o casă nouă și să se potrivească perfect în interiorul casei..

Pentru acoperirea structurii, alegeți carton colorat, hârtie autoadezivă, tapet, o țesătură moale, dar densă, cu proprietăți hidrofuge, sigură pentru un animal de companie și netoxică, covorul este ideal. Este mai bine să nu folosiți o țesătură prea strălucitoare și dură, se va estompa rapid și va începe să apăsați pe carton, deteriorându-i treptat funcțiile de susținere.

Cea mai ușoară casă din cutie

O intrare rotundă este marcată cu o busolă mare pe cutie și decupată cu un cuțit clerical. Îmbinările noii case de pisici sunt consolidate suplimentar prin lipirea benzii pe părți. Acest lucru va permite produsului să se deformeze mai puțin și să-și prelungească durata de viață. Covorul sau materialul dens este decupat, după ce au măsurat anterior fundul și pereții. Apoi este atașat din interior cu adeziv sau cu o capsator adeziv. Toate îmbinările sunt, de asemenea, acoperite cu materie.

Casă de pisici DIY

Intrarea în locuință se poate face sub formă de arc, precum și o mică fereastră rotundă pe acoperiș pentru iluminare suplimentară. În exterior, este recomandabil să fixați structura de carton cu bandă adezivă la îmbinări și să o tăiați cu țesătură decorativă sau tapet inutil, folosind un pistol termic sau un adeziv PVA obișnuit. În interior, podeaua este de obicei acoperită cu o pătură sau un pulover vechi, iar o mică pernă plată este așezată. Înainte de a arăta animalului de companie un apartament nou, acestea sunt uscate la soare timp de câteva zile..

Casă din carton pentru pisici

Cort tricou

Va dura mai mult timp pentru a crea un astfel de model de casă de pisici dintr-o cutie și un tricou, precum și:

 • accesorii de cusut;
 • sulă;
 • tăietoare;
 • Scotch;
 • cauciuc spumos sau pernă;
 • carton gros;
 • tricou mare cu mâneci scurte;
 • cuiere de sârmă.

Mai multe umerașe sunt îndoiți cu mâinile sau cu ajutorul cleștelor - acesta va fi cadrul casei pisicii. Arcurile sunt instalate transversal și fixate pe o bază de carton. În partea de sus, sunt fixate împreună cu bandă electrică sau bandă. Arcurile metalice sunt, de asemenea, atașate la baza de carton cu bandă adezivă. Aprind cartonul, fac o îndoire și fixează colțurile din exteriorul fundului cu bandă. O pernă, cauciuc spumos sau covor este așezat deasupra bazei pentru a oferi mai mult confort animalului.

Un tricou este tras peste cadru, pliat în partea de jos a cartonului și lipit sau fixat cu o capsator. De la deschiderea porții, ar trebui să obțineți o intrare rotundă. Sloturile din zona manșonului servesc drept ferestre de ieșire suplimentare.

Tricou casă pentru pisici

Wigwam din cercuri de carton

Această opțiune este ideală pentru animalele de companie adulte. Pentru a-l face, aveți nevoie de un creion, adeziv PVA, un cuțit de papetărie, carton ondulat presat. Cercurile sunt tăiate din ultimul material. Primele 6 semifabricate au un diametru de 21-22 cm, iar cele ulterioare cu o scădere a acestui indicator cu 0,5 cm. Pre-tăiați o bază rotundă și așezați inelele pe ea una după alta.

Wigwam din cercuri de carton

Ca urmare, piesele se vor plia într-un con. Punctul de intrare intenționat este marcat pe toate cercurile. Apoi, după construirea structurii principale, este decupată cu un cuțit clerical. La sfârșit, structura este demontată și lipită treptat între ele..

Wigwam pentru pisici din cercuri de carton

Într-un apartament mare, dacă există spațiu liber, unii proprietari construiesc adevărate complexe de carton pentru animalele de companie, constând nu numai din case, ci din paturi deschise pe mai multe niveluri, stâlpi pentru zgârieturi, jartiere pentru joc, așternuturi și tuburi rotunjite. Un astfel de labirint de casă salvează de tulburările domestice și devine o adevărată priză pentru animale, mai ales dacă există mai mult de unul în casă..

Cum să faci o casă pentru pisici cu propriile mâini

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Casă de pisici ieșită din cutie