Antrenamentul pisicilor: de unde să începem?

Chiar și un proprietar neexperimentat poate învăța un câine să se așeze la comandă sau să aducă o jucărie. Dar obținerea unei astfel de ascultări de la o pisică este o sarcină dificilă. Frumusețile iubitoare de libertate și mândre nu tolerează constrângerea. Există un concept de formare a unei pisici de sex feminin? Ce înseamnă profesioniști prin acest concept??

Conținut

Artistul poporului Yuri Kuklachev a spus într-unul dintre interviurile sale: „Este imposibil să antrenezi o pisică. Au încercat o sută de ani în circ - nu se întâmplă nimic. Îi urmărim, găsim abilități și îi încurajăm. Apoi le dezvoltăm intenționat. " Ce este, pisicile sunt mai stupide decât câinii? Desigur că nu. Este vorba despre diferența fundamentală în orientarea socială a acestor animale. Câinii sunt creaturi gregare, sunt capabili genetic de supunere și dominație. Pisicile sunt animale solitare. Ei se bazează doar pe ei înșiși, fără a recunoaște nicio autoritate. Prin urmare, nu are rost să încercăm să subjugăm această creatură mândră..
Cu toate acestea, animalul cu mustață poate fi învățat în continuare câteva comenzi. Dar un proprietar care se bazează pe ascultarea câinilor este sortit eșecului. Antrenamentul la domiciliu este distractiv, distractiv și ar trebui să fie doar distractiv. Nu are sens să forțezi o pisică să facă ceea ce nu-i place.

Unde sa încep?

În primul rând, trebuie să aflați ce talente are animalul de companie. Unelor pisici le place să sară sus în căutarea prăzii, altele „joacă fotbal” cu bile de hârtie, iar altele încă sărit cu dexteritate, depășind obstacolele. Observând, comunicând și jucându-vă cu o pisică, nu este dificil să descoperiți abilitățile unui animal de companie. Dacă vă porniți imaginația, probabil că puteți veni cu un număr întreg format din mini-trucuri.
Este important ca pisica să aibă încredere în persoană. Un animal de companie, obișnuit să înjure și să strige, este puțin probabil să ia contact de bunăvoie. Între proprietar și jocul cu mustață, trebuie să existe o strânsă legătură emoțională, o prietenie reală. Abia atunci pisica se va alătura fericită procesului, asimilând toate noile comenzi. Din acest motiv, este imposibil să pedepsești o pisică sau să o certi pentru neascultare în orice caz - doar laude, încântare și emoții plăcute.

Cum să vă asigurați o abilitate?

Deci, cel mai important lucru: animalul de companie nu va urma comanda dacă își dă seama că este forțat să facă ceva. Antrenamentul se reduce la a înșela iubitul, făcându-i să creadă că ea este cea care „pregătește” proprietarul.
De exemplu, vrem să învățăm o pisică comanda „așezați”. Observând animalul de companie, așteptăm momentul în care începe să se așeze. Dăm porunca să „stăm” cu o voce calmă. Pisica a început deja să se așeze, așa că comanda va fi executată. De îndată ce pisica s-a așezat, trebuie încurajată cu o bucată gustoasă și o afecțiune..
Este important să nu apară evenimente între executarea comenzii și momentul recompensării, altfel pisica nu va putea înțelege de ce a fost lăudată. Dacă se ridică în picioare, ajungând la o piesă, legătura „executare comandă - recompensă” va fi ruptă.
Din prima dată, pisica este puțin probabil să înțeleagă de ce a fost tratată, astfel încât exercițiul va trebui repetat din nou și din nou, dar numai în momentul în care animalul de companie în sine începe să se așeze. După câteva ședințe, puteți experimenta: după ce ați trecut pisica, spuneți „stați” și observați reacția. Dar momentul ar trebui să fie potrivit: pisica nu doarme, nu mănâncă și nu dorește să se joace. Dacă animalul de companie reacționează corect la comandă, lăudăm și oferim un tratament. Dacă nu, treceți pe lângă. Este important să nu forțezi pisica, ci să o lași să înțeleagă că, stând la comandă, va obține piesa dorită.
Învățarea unei pisici să sară de la obiect la obiect, să sară peste un obstacol sau să sară printr-un cerc este chiar mai ușoară - trebuie doar să imiți vânătoarea, atrăgându-ți animalul de companie cu o jucărie. În competițiile de agilitate a pisicilor, antrenorii lucrează în acest fel - provoacă concurenți mustăciți cu pene.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Antrenamentul pisicilor: de unde să începem?