Amitrazină pentru pisici

Amitrazina este un produs medicinal veterinar care este utilizat la pisici pentru tratarea patologiilor cauzate de acarienii sarcoptici. Medicamentul are un spectru larg de acțiune și, prin urmare, este extrem de eficient..

Amitrazină pentru pisici

Baza medicamentului este amitrazul. Ingredientul activ din soluție conține 0,25%. De asemenea, conține ulei de rapiță și dimetil sulfoxid. Datorită lor, substanța activă pătrunde rapid în piele și începe să distrugă paraziții. În plus, componentele auxiliare înmoaie efectul medicamentului.

Proprietăți farmacologice

Amitrazina are un efect acaricid pronunțat, adică distruge căpușele, inclusiv pe cele care provoacă dezvoltarea scabiei urechii, a râiei sarcoptice și a notoedrozei. Avantajul medicamentului este că afectează toți paraziții, indiferent de stadiul lor de dezvoltare. Principiul acțiunii este că substanța activă afectează negativ activitatea rețetelor și blochează transmiterea impulsurilor nervoase în căpușe. În urma acestei acțiuni, paraziții mor repede..

Amitraz nu numai că pătrunde în piele și în fluxul sanguin, dar are și tendința de a se acumula în țesuturi, datorită cărora previne reinfectarea cu paraziți pentru o anumită perioadă de timp. Excipientul dimetil sulfoxid are în plus efecte antimicrobiene și analgezice, iar uleiul de rapiță declanșează procesele de regenerare. Datorită acestui fapt, medicamentul nu numai că distruge paraziții (cauza bolii), dar accelerează și vindecarea rănilor care apar din cauza animalelor care zgâriau pielea sau urechile afectate..

Acarianul urechii la o pisică

Instructiuni de folosire

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că Amitrazina pentru pisici este utilizată pentru otodecoză și otită cauzată de căpușe, precum și pentru notoedroză. Numai un medic poate prescrie un medicament pentru tratament după efectuarea studiilor clinice necesare și confirmarea diagnosticului..

Pentru notoedroză sau scabie felină, medicamentul este utilizat după cum urmează:

 1. În primul rând, zonele epidermei infectate cu paraziți sunt bine curățate de cruste. Pentru aceasta, puteți aplica o loțiune specială de curățare pentru animale..
 2. Folosind un tampon de bumbac înmuiat într-o soluție medicamentoasă, este necesar să se trateze zona afectată a corpului.
 3. Zona din jurul patologiei este, de asemenea, supusă procesării (de la margine trebuie să procesați 1 cm).

Procedura se face de 2-5 ori cu un interval de 5-7 zile. În caz de infecție severă, este permisă aplicarea de două ori cu un interval de o zi. Dacă este necesar, repetați procedura după 7 zile. Durata tratamentului în fiecare caz este determinată individual, în funcție de gradul de infecție și de starea generală a animalului de companie. Tratamentul este oprit după dispariția semnelor clinice ale bolii și confirmarea absenței căpușelor prin depunerea unei răzuiri pentru analiză.

Notă! În caz de infecție severă, se recomandă tratarea mai întâi a zonelor deteriorate ale epidermei pe o parte și după un timp pe de altă parte. Această abordare ajută la prevenirea supradozajului și a posibilelor consecințe negative ale otrăvirii..

Folosiți un guler pentru a împiedica animalul să lingă medicamentul. Dacă nu aveți guler, vă puteți înfășura pur și simplu animalul de companie într-un prosop sau cearșaf vechi și îl puteți ține pe mâini timp de 15-20 de minute până când medicamentul este absorbit în piele.

Caracteristici de aplicare pentru otodecoză

În caz de otodecoză, înainte de a utiliza amitrazină, conform instrucțiunilor, urechile trebuie curățate de cruste și cruste. Dacă nu este curățat, medicamentul va fi mai puțin eficient. Pentru curățare, la fel ca în cazul scabiei feline, merită să folosiți o loțiune specială care ajută la îndepărtarea celulelor moarte și a murdăriei fără prea mult efort..

Loțiuni pentru urechi

După aceea, picurați 0,5 ml de medicament în fiecare ureche. Îndoiți ușor urechea și masați ușor, astfel încât soluția să fie distribuită uniform pe întreaga auriculă. Chiar dacă există o bifă pe o singură parte, ambele urechi trebuie tratate. Procedura se repetă după 7 zile. Uneori, intervalul este scurtat la 3-5 zile și, în caz de infecție severă, poate dura până la 6 proceduri.

Contraindicații și efecte secundare

Și, deși Amitrazina este considerată un medicament netoxic, are o serie de contraindicații. Nu trebuie să-l utilizați pentru tratament în astfel de cazuri:

 • în timpul sarcinii;
 • în timpul alăptării;
 • pentru pisoi cu vârsta de până la 2 luni;
 • cu epuizare severă;
 • pentru bolile infecțioase.

De asemenea, ar trebui să refuzați utilizarea acestuia cu intoleranță individuală la componente..

Amitrazina de obicei nu provoacă efecte secundare, dar cu intoleranță la componente, pot apărea reacții alergice, care se manifestă prin patologii cutanate sau alte simptome. În cazuri rare, animalele prezintă slăbiciune, tulburări ale sistemului digestiv (vărsături sau stomac deranjat).

Notă! Când medicamentul este aplicat pe zgârieturi și răni, apare o senzație de arsură, care trece rapid.

Caracteristici de stocare și măsuri de securitate

Amitrazina trebuie păstrată departe de lumina directă a soarelui într-un loc uscat, la temperaturi cuprinse între 0 și + 30 ° C. La congelare, se recomandă încălzirea medicamentului la temperatura camerei înainte de utilizare. Copiii nu ar trebui să aibă acces la medicamente.

Notă! Soluția din sticla deschisă este potrivită pentru utilizare în termen de 30 de zile de la deschidere.

Când lucrați cu un medicament, trebuie respectate măsurile standard de siguranță. Dacă aveți hipersensibilitate, cel mai bine este să evitați contactul direct cu soluția medicamentoasă. Folosiți mănuși de cauciuc pentru protecție. În caz de alergie, trebuie să consultați un medic.

Veterinarul verifică urechile pisicii

Avantaje și dezavantaje

Principalele avantaje ale amitrazinei includ:

 • Eficiență ridicată. În practică, s-a dovedit că medicamentul distruge chiar și acei paraziți care au rezistență la alte medicamente antiparazitare. În plus, acționează nu numai asupra persoanelor mature sexual, ci și asupra larvelor.
 • Disponibilitate. Puteți cumpăra medicamentul de la orice farmacie veterinară sau magazin de animale de companie. Nu este dificil să comandați amitrazină pe internet.
 • Acțiune complexă. Distruge paraziții și ajută la refacerea pielii.
 • Ușor de depozitat. Este suficient să așezați sticla într-un dulap de pe raftul superior. Nu este nevoie să respectați condiții speciale.

Avantajele includ prețul scăzut al amitrazinei. O sticlă de 10 ml costă 70-100 ruble. De obicei este suficient pentru întregul curs de tratament..

Pisoi drăguț

Dezavantajele includ apariția efectelor secundare atunci când sunt utilizate incorect. Și, deși producătorul indică în instrucțiuni că medicamentul este bine tolerat de animale și nu provoacă reacții negative, există multe povești și experiențe triste despre utilizarea medicamentului pe internet.

Recenzii proprietarului

Daria, proprietarul bobtailului japonez:

„Pisicuța noastră a început să se zgârie urechile tot timpul. Am observat că murdăria se acumulează constant în ele. Au curățat canalele urechii în mod regulat, dar nu a ajutat. Am fost la clinică, unde am fost diagnosticați cu otodecoză și am prescris amitrazină. După prima aplicare, pisica s-a simțit mai bine, deși procedura de tratament în sine nu poate fi numită plăcută. Era evident că exista o senzație de arsură. După două tratamente, urechile sunt din nou curate. Testele au confirmat că bifarea a dispărut. Drog bun ".

Vera, proprietarul unui pisoi de 3 luni:

„Am cumpărat Amitrazină de la un pisoi pentru tratamentul scabiei urechii. Acesta nu este un medicament, ci doar otravă! După prima înmormântare, Fluff a fugit prin casă, miaunând și clătinând violent din cap. Se pare că suferea. Când procedura a fost repetată în a doua zi, pisica a vărsat. A devenit letargic, a refuzat să mănânce. Nu pot recomanda altor proprietari de pisici și pisici ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Dmitry, medic veterinar cu 10 ani de experiență:

Amitrazina este un medicament ieftin si eficient pentru tratamentul notoedrozei si scabiei urechii la animale. Am întâlnit recenzii negative despre acest medicament și vreau să spun câteva cuvinte despre apărarea acestuia. Efectele secundare apar atunci când sunt utilizate cu contraindicații sau utilizare necorespunzătoare. Vorbesc despre acest lucru pe baza experienței lor personale. Odată a trebuit să salvez un pisoi care a fost otrăvit de acest medicament, dar numai pentru că a fost îngropat de două ori pe zi, dar este necesar o dată la 5-7 zile. Efectul negativ al medicamentului este doar o consecință a siguranței excesive a oamenilor ".

Lyudmila, medic veterinar:

„Nu este un medicament rău, deși prefer medicamentele străine. Zilele trecute, o femeie s-a apropiat de mine cu un pisoi, care era bolnav și a vărsat din aceste picături. Știu și alte cazuri similare. De obicei, reacțiile adverse apar la pisoi mici ale căror corpuri nu sunt suficient de puternice pentru a utiliza medicamente puternice. ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Amitrazină pentru pisici