Vârsta pentru castrarea pisicilor

Fiecare proprietar depinde de castrarea pisicii sale sau nu, dar înainte de a lua o decizie, trebuie să aflați la ce oră sunt castrate pisicile. Mulți proprietari își castrează animalul de companie la o vârstă fragedă, deoarece nu intenționează să crească pisoi și nu vor să crească numărul animalelor fără stăpân..

Castrarea are multe beneficii, de exemplu:

 • Pisicile castrate au o durată de viață mai lungă;
 • Animalul de companie va pierde agresivitatea;
 • Miaunul se va opri odată cu sosirea primăverii;
 • Pisica nu va mai marca teritoriul.

Vârsta optimă pentru castrare

Problema castrării este considerată deosebit de acută în timpul sezonului de împerechere, când pisica începe să sfâșie mobilier și covoare și miaună. Medicii veterinari recomandă sterilizarea unei pisici cu vârsta de până la un an, dar puteți sterila o pisică și una mai în vârstă. Vârsta optimă pentru castrare este considerată a fi de la 6 la 12 luni.. În acest moment, corpul pisicii este pregătit pentru o astfel de operație, în timp ce pubertatea nu a fost încă finalizată. Prin urmare, în acest moment, hormonii sunt produși numai în testicule, ceea ce le permite să își oprească producția prin castrare..

După un an, hormonii încep să fie produși în glanda pituitară, mai ales după împerecherea cu o pisică, astfel încât castrarea poate să nu elimine toate problemele. Puteți castra o pisică la 6 luni, când a câștigat deja masa necesară, dar în același timp pubertatea nu s-a încheiat încă.

La vârsta de 6 până la 12 luni, operația are loc fără complicații, iar pisoiul revine rapid la viața normală..

Castrarea pisoiilor

Medicii veterinari au stabilit cu mult timp în urmă vârsta recomandată pentru castrare, dar acum din ce în ce mai des această operație se efectuează și la pisicuțele mici. Faptul este că medicamentul nu stă nemișcat, iar medicamentele moderne nu aduc organismului un rău precum anestezia care a existat înainte. Medicamentele anestezice utilizate anterior au necesitat o perioadă lungă de recuperare și au afectat negativ ficatul și rinichii pisoiului. Drogurile moderne au devenit mai sigure, ceea ce a făcut posibilă castrarea pisicilor mici.

Puteți castra un pisoi încă de la 8 la 12 săptămâni fără complicații.

În unele țări, există o lege care îi obligă pe proprietarii de pisici să pătrundă pisoii de până la 12 săptămâni. Păstrarea pisoilor are multe beneficii și economisește timp. O pisică care a fost castrată la o vârstă fragedă nu va avea probleme precum: agresivitatea și marcarea teritoriului. Pisicuța este castrată la o vârstă fragedă, astfel încât operația se va construi mai puțin, deoarece numărul de medicamente consumate este mai mic. Pisicuțele mici se îndepărtează mai repede de operație și se întorc la vechea lor viață.

 De asemenea, castrarea la o vârstă fragedă are dezavantaje:

 • Există riscul ca pisicuța să ia anestezie cu greu, iar medicamentele să afecteze starea rinichilor și a ficatului;
 • Există riscul ca în timpul anesteziei, pisoiul să dezvolte hipotermie (scăderea temperaturii corpului).
 • După castrare, producția de testosteron se oprește, ceea ce poate duce la faptul că pisica nu va dezvolta trăsături de caracter masculin.
 • După castrare, pisica poate continua să se comporte ca un pisoi când va crește.
 • Castrând un pisoi, puteți pierde o pisică promițătoare pentru reproducere, deoarece acest lucru poate fi determinat numai după șase luni.
 • Castrarea timpurie poate duce la viitoare probleme urologice.

Este necesar să sterilizați pisica la o vârstă atât de fragedă sau puteți aștepta un pic mai mult, fiecare proprietar decide pentru el însuși. De fapt, nu există niciun motiv să ne grăbim la castrare până când animalul ajunge la șase luni.

Castrarea pisicilor în vârstă

Vârsta avansată a pisicilor începe la șapte ani, la această vârstă pisicile sunt de obicei castrate numai din motive medicale. Veterinarii nu recomandă sterilizarea animalelor mai în vârstă fără motive serioase, deoarece poate să nu tolereze intervenția chirurgicală, există și un risc ridicat de complicații. De obicei, o astfel de operație pentru animalele de companie cu vârsta de peste șapte ani se efectuează în legătură cu apariția agresivității, incontinenței urinare, a bolilor testiculelor..

Dacă este necesar să castrați, ar trebui să fiți bine pregătiți pentru acest lucru. Este necesar să treceți teste de urină și sânge, să faceți o radiografie a cavității toracice, ultrasunete ale organelor interne și, de asemenea, să consultați un cardiolog. Numai după rezultate pozitive și cu permisiunea medicului, animalul de companie poate fi trimis la operație.

Dacă castrezi o pisică bătrână, atunci comportamentul său se va schimba, dar nu atât de mult cât se întâmplă la animalele tinere. El poate continua să marcheze teritoriul, dar mirosul nu va mai fi la fel de puternic.

Unele animale încep uneori să ceară o pisică, deoarece hormonii sexuali la o pisică care are mai mult de doi ani sunt produși în glanda pituitară..

Se crede că, după castrare, pisicile devin pasive, dar, de fapt, acest lucru nu este în totalitate adevărat. Pisicile pasive care sunt obeze, deoarece mulți proprietari uită că pisicile castrate au nevoie de o dietă diferită. Dacă îl hrănești cu mâncare obișnuită, pisica se va îngrășa rapid., și deveniți leneși. Dacă faceți dieta corectă și dați hrană pisicilor sterilizate, atunci aceasta va deveni mai activă..

Există situații în care proprietarii știu când este posibil să castrăm o pisică, dar circumstanțele nu permit.

Este bine dacă reușești să castrezi o pisică înainte de a împlini vârsta de șapte ani, dar dacă trebuie să efectuezi operația mai târziu, ar trebui să alegi o clinică bună și un medic veterinar.

La bătrânețe, este necesar să se creeze toate condițiile necesare pentru perioada de reabilitare. De asemenea, nu este indicat să castrăm o pisică bătrână chemând un medic acasă, deoarece în clinică va avea la îndemână toate echipamentele necesare. În același timp, transportul unui animal poate deveni, de asemenea, stresant pentru acesta, deci este necesar să îl luați cu taxiul sau în mașina dvs., de preferință într-un transportator special..

Vârsta ideală pentru castrare

Veterinarii sunt de acord că vârsta optimă pentru castrare este de la șase luni la doi ani.

Beneficiile castrării la această vârstă:

 • Pisica a câștigat deja masa necesară, ceea ce permite utilizarea anesteziei;
 • Hormonii sexuali nu sunt încă secretați de glanda pituitară, astfel încât castrarea poate rezolva toate problemele;
 • Animalul nu va mai marca teritoriul;
 • Pisica nu va cere o pisică, în timp ce va trăi o viață plină.

În principiu, puteți castrat la aproape orice vârstă, dar cu toate acestea, este mai bine să nu riscați sănătatea animalului dvs. de companie și să efectuați operația la momentul potrivit. Astfel, multe probleme pot fi evitate, în plus, atunci el va trece rapid în sine după operație..

Îngrijire înainte și după operație

Cu două săptămâni înainte de operație, pisicii trebuie să i se ofere un remediu pentru viermi, merită, de asemenea, să-l examinați pentru a vă asigura că operația poate fi efectuată. Operația se efectuează pe stomacul gol, prin urmare, nu trebuie să vă hrăniți animalul de companie timp de 12 ore înainte de operație. În același timp, apa ar trebui să fie întotdeauna disponibilă pentru el. Dacă vor fi castrate în clinică, atunci trebuie să aveți grijă de transportul sigur al animalului în propria mașină sau cu taxiul.

După operație, animalul este sub anestezie și este recomandabil să-l așezați pe podea, într-un loc cald, de preferință pe un așternut.

Nu este necesar să-l puneți pe o canapea sau pe un fotoliu, deoarece pisica nu se controlează bine și poate cădea. Toate animalele se recuperează din anestezie în diferite moduri, unele încearcă să se târască și să meargă după o oră, în timp ce altele pot dormi pe tot parcursul zilei. În această perioadă, animalul are nevoie de afecțiune și îngrijire, în timp ce este posibil să nu permită proprietarului să se apropie de el. Acest lucru se poate întâmpla din cauza stresului, după un timp animalul își va reveni și va intra în contact.

Castrarea este o operație simplă care necesită puțin timp atât pentru efectuare, cât și pentru recuperare. Unde, dacă castrezi o pisică, atunci multe probleme vor fi rezolvate, iar complicațiile sunt extrem de rare. Este necesar doar să pregătiți corect animalul pentru operație, să găsiți o clinică bună și să oferiți îngrijire adecvată. Merită să ne amintim că în acest fel animalul de companie va pierde pur și simplu instinctul de reproducere, dar nu va suferi de acest lucru. Această operație vă permite să corectați comportamentul animalului dvs. de companie și să îl protejați de multe boli.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vârsta pentru castrarea pisicilor