Instrucțiuni pentru utilizarea medicamentului milprazonă pentru pisici

Viermii paraziți sunt capabili să pătrundă în corpul păsărilor, rozătoarelor și mamiferelor în cursul activității lor vitale, dezvoltându-se și parazitând în principal în tractul gastrointestinal. Pentru a scăpa un animal de companie de paraziți, este necesar să se administreze medicamente antihelmintice care au un efect dăunător asupra cestodelor. De asemenea, este eficient împotriva echinococilor, teniei de castraveți, toxocarilor și viermilor. Instrucțiunile de utilizare a medicamentului Milprazone pentru pisici includ dozarea și instrucțiunile de utilizare.

 • Praziquantel - 40 mg;
 • Milbemicide oxime - 16 mg.

Ambalate în blistere de 2 și 4 și ambalate în cutii de carton cu instrucțiuni de utilizare a comprimatelor Milprazon pentru pisici.

Proprietățile biologice ale medicamentului

Toate substanțele active din compoziție au un efect antihelmintic îndreptat împotriva nematodelor și cestodelor. Milbemicina oxima este o lactonă macrociclică formată în timpul activității enzimelor Streptomyces hygroscopicus. Influențează dezvoltarea larvelor și a adulților paraziților din clasa de viermi în tractul gastro-intestinal al pisicilor. Datorită acțiunii milbemicinei, ionii de clor pătrund eficient în membranele celulare. Ca rezultat, se formează o puternică polarizare a membranelor din țesuturile musculare și nervoase la nivel celular și moartea paraziților.

După administrarea orală a medicamentului, efectul complet al oximei în sângele pisicilor are loc după 2-3 ore. Substanța părăsește corpul în mod natural în decurs de 12 ore în aceeași formă.

Substanța praziquantel este un supliment împotriva dezvoltării teniei. Ionii de calciu pătrund în membranele celulare ale microorganismului, în urma cărora are loc distrugerea tegumentului și a membranelor, contracția celulelor musculare și moartea ulterioară a nematodelor. Efectul activ al substanței începe la 1 oră după administrarea pilulei și este excretat prin urina pisicii după 3-4 ore sub formă de metaboliți inactivi..

Milprazona pentru pisici aparține clasei a 3-a de pericol, cu toate acestea, dacă se observă doza, nu apar reacții alergice, precum și acțiuni însoțite de alte modificări patogene la descendenții pisicii. Substanțele active sunt bine tolerate de corpul pisicilor de diferite rase și vârste. O excepție poate fi intoleranța la excipienții conținuți în compoziție. De asemenea, este toxic pentru organismele acvatice și albine..

Beneficiile utilizării medicamentului Milprazone

 • Eficiență - este capabilă să prevină rapid dezvoltarea și reproducerea diferitelor organisme parazite la nivel celular;
 • Disponibilitate - puteți cumpăra orice număr de tablete la o farmacie veterinară fără o rețetă specială de la un medic;
 • Ușurința de utilizare - forma medicamentului vă permite să o utilizați fără probleme în tratarea unei pisici, iar o aromă plăcută a cărnii o va face ușor de utilizat atât pentru pisoi, cât și pentru animalele de companie adulte;
 • Preț scăzut - în ciuda eficienței și practicității sale ridicate, medicamentul este accesibil și nu este inferior omologilor moderni.

Reguli de utilizare a medicamentului

Milprazona este utilizată ca măsură terapeutică sau profilactică pentru dezvoltarea invaziilor de nematode și cestode, precum și pentru popularizarea viermilor paraziți în corpul pisicilor, care provoacă diferite tipuri de boli. Pentru comoditate, se recomandă sfărâmarea comprimatului și administrarea acestuia sub formă fracționată împreună cu mâncarea, astfel încât pisica să poată mânca cantitatea prescrisă.

Medicamentul este utilizat pentru pisici împreună cu mâncarea uscată, deoarece are un miros plăcut de carne sau este plasat sub limbă într-o formă ruptă. Dozajul de Milprazon pentru pisici este calculat pe baza greutății animalului.:

 • Cu conținutul de milbemicină oximă - 4 mg și praziquantel - 10 mg:
 • 0,5 comprimate - pentru o pisică de până la 1 kg;
 • 1 comprimat - de la 1 la 2 kg.
 • Cu conținutul de milbemicină oximă - 16 mg și praziquantel - 40 mg:
 • 0,5 comprimate - de la 2 la 4 kg;
 • 1 comprimat - de la 4 la 8 kg;
 • 1,5 comprimate - de la 8 la 12 kg.
 • Înainte de a utiliza medicamentul, nu este necesară o dietă prealabilă sau utilizarea laxativelor. În timpul tratamentului, trebuie administrată o cantitate strict prescrisă de substanțe active așa cum a fost prescrisă de medic, ca măsură preventivă, comprimatele trebuie administrate trimestrial sau înainte de împerechere, în raport cu greutatea pisicii. Pentru deparazitare, pastilele sunt folosite pentru a proteja organismul de paraziți timp de o lună. După aceea, se recomandă administrarea Milprazon pisicilor cu o singură substanță activă, pentru a nu perturba stomacul..

  Cu măsuri terapeutice, perioada de utilizare necesară nu trebuie întreruptă, altfel întregul proces trebuie reluat cu aceleași doze de medicament. În timpul utilizării inițiale și a încetării tratamentului, nu sunt detectate anomalii în acțiunea medicamentului. De asemenea, după finalizarea tratamentului, nu apar simptome reziduale, dependență sau abateri laterale în activitatea organelor digestive ale pisicii..

  Efecte secundare

  La animalele de companie adulte, efectele secundare de la Milprazon nu sunt practic detectate, cu excepția intoleranței la unele ingrediente active. Cu toate acestea, ele se pot manifesta la pisoi ca ataxie, slăbiciune, contracții musculare, bâlbâială și diaree. Dacă apar astfel de simptome, se recomandă utilizarea medicamentelor simptomatice..

  O supradoză a medicamentului este însoțită de manifestări similare ca la pisoi, prin urmare, cantitatea necesară de Milprazonă trebuie calculată cu exactitate. Simptomele pisicilor dispar de la sine pe parcursul zilei, dacă durata este mai lungă, atunci trebuie să vă contactați medicul veterinar.

  Contraindicații pentru utilizare

 • Cu insuficiență renală;
 • Cu încălcări evidente ale ficatului;
 • Cu sensibilitate ridicată la medicament sau la componentele sale;
 • Pisicuțe de jumătate de an cu o greutate de până la 0,5 kg.

De asemenea, este interzisă efectuarea deparazitării pentru pisicile slăbite și în vârstă, precum și în prezența bolilor străine de origine infecțioasă sau virală. Pisicile în timpul sarcinii sau alăptării trebuie să fie observate de un medic veterinar când se utilizează Milprazone, în timp ce cantitatea de ingrediente active este redusă.

Măsuri preventive și instrucțiuni suplimentare

Nu există informații despre compatibilitatea Milprazonei cu diferite lactone macrociclice. Cu toate acestea, tabletele pot fi utilizate împreună cu selamectina în anumite proporții..

Există reguli pentru utilizarea comprimatelor de Milprazone pentru pisici, în conformitate cu care trebuie respectate măsurile de siguranță. În primul rând, aceasta se referă la regulile de igienă umană, trebuie să vă spălați pe mâini și să folosiți mănuși sterile. De asemenea, trebuie să evitați administrarea comprimatului sub formă fracționată pe membranele mucoase ale ochilor, nasului și gurii. Dacă apare exces, clătiți imediat pielea și zonele mucoase cu apă curentă.

Dacă apare hipersensibilitate la substanțele medicamentului, nu se recomandă contactul direct cu acesta. Acest lucru poate provoca diverse semne de alergii, cum ar fi erupții cutanate, roșeață sau iritare a pielii. Dacă Milprazon intră în stomacul unei persoane, trebuie să consultați imediat un medic specializat cu instrucțiuni pentru medicament. După utilizarea medicamentului, blisterul și ambalajul nu pot fi utilizate în viața de zi cu zi, acestea trebuie aruncate ca deșeuri menajere.

Reguli de depozitare

Păstrați cutia producătorului închisă și la îndemâna copiilor sau a animalelor de companie.. Medicamentul este depozitat la o temperatură de 6-24 ° C într-un loc uscat, fără lumina directă a soarelui. A nu se păstra lângă alimente, tacâmuri sau furaje.

Odată cu utilizarea corectă a medicamentului, termenul de valabilitate al unui pachet nedeschis nu este mai mare de doi ani de la data fabricației. După expirarea perioadei prescrise, este interzisă utilizarea Milprazonului, deoarece pot apărea consecințe grave, însoțite de anomalii patologice, deficiențe ale sistemului nervos și digestiv și moartea animalului. O jumătate de tabletă pentru următoarea perioadă de deparazitare poate fi păstrată într-un blister deschis nu mai mult de 6 luni.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni pentru utilizarea medicamentului milprazonă pentru pisici