Pisică balineză (balineză)

Pisicile balineze sau balinezii sunt de fapt siamezi cu părul lung, desigur, și cu propriile lor caracteristici individuale. Sunt inteligenți, afectuoși și grațioși. În ciuda numelui, rasa nu are nimic de-a face cu insula Bali, țara lor de origine fiind SUA.

Dar în anii `50, crescătorii americani Marion Dorsey și Helen Smith au decis să obțină recunoașterea pisoilor siamezi cu părul lung și au început să lucreze cu grijă la crearea unei rase noi. În 1958, li s-a alăturat Sylvia Holland, care a achiziționat primul balinez și a jucat un rol semnificativ în unirea entuziaștilor. Rasa a fost recunoscută oficial de către asociațiile americane în anii 60, denumirea „pisică balineză” a fost aprobată.

În anii 70, balinezii erau recunoscuți de unele organizații mondiale și au început să se răspândească în întreaga lume, în special, a apărut în Rusia.

Recenzie video a rasei de pisici balineze (pisică balineză):

Descrierea și standardele rasei

Balinezii au silueta unei pisici siameze, sunt grațioși și eleganți de dimensiuni medii, cu mușchi subțiri lungi, picioare lungi și coadă. În continuare, am pregătit o descriere detaliată a rasei:

Cap și bot

Capul are forma unui triunghi alungit, cu urechi mari ascuțite și un nas drept. Capătul bărbiei cu capătul nasului formează o linie verticală. Ochii sunt mari, în formă de migdale, ușor alungiți, ceea ce adaugă o anumită atingere orientală aspectului. Nasul este lung, trecerea de la frunte fără pauză. Numai culoarea ochiului safir este întotdeauna strălucitoare și saturată.

Locuințe

Corpul balinezilor este lung și subțire. Această combinație oferă un schelet rafinat și mușchi puternici. Burta este ascunsă. Șoldurile nu trebuie să fie mai late decât umerii. Picioarele din spate sunt la fel de lungi și subțiri ca picioarele anterioare, dar puțin mai înalte. Labute mici ovale.

Lână și culori

Blana este de lungime medie, foarte moale, fină și mătăsoasă, fără substrat. Pe gât și umeri, puțin mai lungi decât pe corp, coada este ușor franjurată sub formă de pană. Pentru balinezi, au fost recunoscute inițial patru culori de bază:

 • punctul albastru;
 • punct de etanșare;
 • punctul de îngheț;
 • punct de ciocolată.

Mai târziu, s-au adăugat punctul crem, punctul roșu, punctul tabby și punctul tortie. Prefixul „punct” indică prezența obligatorie a unei măști pe față, picioare, urechi și coadă. Dacă este posibil, punctul uniform ar trebui să aibă o nuanță mai închisă, cu tranziții netede. Culoarea din restul corpului este deschisă și este permisă o ușoară întunecare pe părți și pe spate.

Pisoii balinezi se nasc albi, culoarea lor viitoare începe să apară doar cu 1-3 luni și complet formată cu 1,5 ani.

Caracter

Caracterul pisicii balineze are multe în comun cu temperamentul rudelor lor cele mai apropiate - pisicile siameze, sunt energice și încrezătoare în sine, dar în același timp foarte sociabile și afectuoase, puternic atașate de proprietar, nu le place singurătatea. Pisicile balineze au o voce plăcută și plăcută și sunt foarte „vorbărețe”.

Curiozitatea balinezilor nu cunoaște limite și sunt incredibil de resurse și sunt considerate una dintre cele mai inteligente rase. Aceștia sunt adevărați intelectuali care înțeleg totul din mers: carta familiei, interdicțiile sau regulile jocului, învață foarte repede și sunt ușor de antrenat. De obicei, ei sunt toleranți față de copii și se înțeleg bine cu alte animale din casă, doar cu rozătoare mici coabitarea lor este imprevizibilă. Există o părere că sunt excelenți captori de șobolani, dar mulți crescători resping acest lucru. Rasa a fost crescută artificial și reprezentanții săi nu au trebuit niciodată să se deranjeze cu privire la auto-procurarea alimentelor.

Recenzii ale rasei

Cele mai multe recenzii despre rasa de pisici balineze sunt foarte pozitive. Se poate concluziona că balinezii sunt pisici sociabile și inteligente, care nu suportă singurătatea. Sunt foarte energici și curioși. Ca oricare alta, pisicile balineze au nevoie de o socializare timpurie și de o educație adecvată..

Pisică balineză ilustrată

Un comentariu al unui crescător de pisici balineze la întrebarea despre caracterul lor:

recenzii despre balineză

Nu tuturor le poate plăcea „vorbăreața” și activitatea balinezilor, care uneori depășesc limitele. Și, de asemenea, faptul că aceste pisici vor trebui să acorde multă atenție, nu în ceea ce privește îngrijirea, ci în ceea ce privește îngrijirea, dragostea și afecțiunea.

comentarii despre pisica balineză

recenzii ale pisicii balineze de pe forum

Judecând după recenzii, balinezii au un întreg set de trăsături caracteristice. Indiferent dacă sunt pozitive sau negative, fiecare să decidă singur:

 • Legat de proprietar (de obicei o persoană);
 • Cereți atenție asupra lor;
 • Nu suport singurătatea;
 • Foarte blând, afectuos;
 • Exagerat de vorbăreț;
 • Energic și jucăuș, mai ales la o vârstă fragedă;
 • Deștept și viclean.

Îngrijire și

Pisicile balineze sunt recomandate pentru păstrarea apartamentelor. De generații și-au petrecut întreaga viață în apartamente, motiv pentru care și-au pierdut instinctele și abilitățile necesare vieții de stradă, precum și rezistența la viruși și bacterii. Acasă, o pisică trebuie să aibă propriul pat și jucării, poate cel mai simplu, dar trebuie să fie multe dintre ele. Acest lucru este necesar pentru ca nevoia de mișcare a acestor pisici active și curioase să nu se transforme într-un comportament distructiv..

Nu este nimic dificil în îngrijirea balinezilor. Stratul lor foarte fin nu este predispus la încâlcire și nu se rostogolește, însă se recomandă pieptănarea zilnică a pisicilor pentru a menține blana în stare bună și a îndepărta firele moarte la timp. Pentru pieptănare, ridicați perii metalice cu un strat antistatic sau cu peri naturali. În perioadele de năpârlire sezonieră, crescătorii recomandă utilizarea furminatorilor..

Adesea nu este de dorit să faci baie balineză și, de regulă, acest lucru nu este necesar, pisicilor se mențin în mod independent curate și nu prea le place apa.

Procedurile de apă sunt recomandate numai înainte de expoziție, iar în timpul scăldării folosesc un șampon special pentru părul lung și fin și un balsam. După caz, pisicile își curăță urechile, ochii și dinții, ghearele sunt tăiate numai cu tăietori speciali.

Dietă

Pisicile balineze nu sunt de obicei pretențioase în ceea ce privește mâncarea și nu există recomandări speciale pentru hrănire. Este suficient să urmați regimul și să alegeți o dietă adecvată care să corespundă vârstei, stării fiziologice și activității lor fizice. Poate fi alimente naturale sau preparate gata preparate premium, super-premium sau clasă holistică.

Sănătate și longevitate

Din păcate, pisicile balineze au moștenit de la siamezi o predispoziție la o serie de boli:

 • La maturitate, cancerul de colon, de piele sau de sân este adesea diagnosticat;
 • Amiloidoza rinichilor și ficatului;
 • Boală cardiacă ereditară;
 • Hipotricoză;
 • Strabism;
 • Gingivita;
 • Astmul felin;
 • Hipokinezie gastrică.

Crescătorii încearcă să facă diverse teste în timp util și să nu permită reproducerea animalelor bolnave, dar acestea sunt doar pași mici către sănătatea genetică a rasei. Speranța medie de viață a balinezilor este de 10-12 ani.

Alegerea unui pisoi balinez

Primul lucru pe care viitorii proprietari ar trebui să îl înțeleagă: balinezul nu este un pisoi cu părul lung sau o pisică cu o culoare ascuțită, adică siameză. Balinezii sunt pisici cu ochi albaștri, cu proporții alungite ale corpului, urechi mari și un nas destul de lung. Paltonul este aproape de corp și complet lipsit de substrat. Pisoii balinezi se nasc complet orbi, neajutorați și întotdeauna albi. Culoarea începe să apară treptat pe măsură ce crește.

Pisoii se disting ușor prin aspectul lor neobișnuit: au un cap mare amuzant, urechi mari și botul alungit. Bebelușii sunt acoperiți cu o lumină în jos, mai alungită pe spate și coadă.

Pentru a vă asigura că pisoiul este de rasă balineză, trebuie să vedeți cel puțin un părinte și o copie a pedigree-ului celui de-al doilea. Pisicile balineze au voie să fie împerecheate cu părul lung siamez, Seychelles și oriental, alte combinații nu sunt permise. Împreună cu pisoi, trebuie să aduceți acasă un pașaport veterinar cu urme de vaccinare, pedigree sau valori ale oricărui sistem felinologic.

Costul pisoilor balinezi

În Rusia nu există multe pisici și pisici cu pedigree. Cel puțin mult mai puțin decât reclamele de pe internet pentru vânzarea lor.

De regulă, puii cu păr lung, de origini diferite, cu o culoare „siameză” recunoscută sunt acordați balinezilor. Prețul unor astfel de pisoi ai unei pisici balineze este de la minimum 200 de ruble. uneori atinge o dimensiune indecentă de 3-5 mii de ruble. O descriere frumoasă vine uneori cu promisiunea unui mare pedigree..

Costul pisicii balineze

Aveți grijă când cumpărați animale de rasă online.

Pisicuțele balineze de la pisică vor costa de la 350 USD. Prețul este justificat de costul părinților, costurile expozițiilor, documentelor, evenimentelor veterinare și așa mai departe. Un bebeluș de rasă, cel mai probabil, va trebui să fie rezervat în avans, este mai ușor să cumpărați pisoi din clasa animalelor de companie (nu pentru expoziții și reproducere).

pret pentru pisoi balinezi

Fotografii

Fotografie Balinez

Pisică balineză de aproape

balinez de aproape

Pisică balineză

Pisică balineză din fotografie

pisoi balinez

Aspect balinez

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisică balineză (balineză)