Instrucțiuni pentru utilizarea cetății pentru pisici și câini

cetate pentru pisici

În articol voi vorbi despre forma eliberării și compoziția medicamentului fort pentru pisici. Voi descrie mecanismul de acțiune al medicamentului, instrucțiunile și indicațiile pentru utilizarea acestuia. Mă voi gândi la metoda de aplicare a medicamentului și la dozele recomandate. Voi enumera posibilele contraindicații la utilizarea unui produs farmaceutic pentru pisici. Voi numi costul aproximativ al medicamentului și analogii acestuia. Vă voi spune cum să păstrați corect picăturile și care este durata lor de valabilitate.

Forma de eliberare și compoziția medicamentului fortăreață

Medicamentul este produs sub formă de picături și distribuit în pipete de polimer. Capacitatea poate varia. Deci, o soluție de 6% poate fi achiziționată într-un volum de 0,25 ml și 0,75 ml, iar o soluție de 12% poate fi achiziționată în 0,25 ml, 0,5 ml, 1,0 ml și 2,0 ml. Blisterul conține de obicei 3 pipete.

Principalul ingredient activ al medicamentului este selamectina.

Mai mult, dacă acestea sunt picături de 12%, 1 mg din medicament reprezintă 120 mg de substanță activă și, în consecință, 60 mg într-o soluție de 6%..

Linia de produse Stronghold
6 și 12 la sută picături disponibile

Indicații de utilizare și mecanismul de acțiune al picăturilor

Mecanismul de acțiune al cetății medicamentului constă în interacțiunea substanței active principale și a paraziților, mai precis, în efectul său asupra dăunătorilor. Astfel, selamectina duce la subțierea cavității pereților paraziților și la pătrunderea ionilor de clor în corpul lor..

Acestea din urmă blochează semnalele electrice către terminațiile lor nervoase. Ca urmare, apare paralizia dăunătorilor și, după atingerea concentrației dorite a medicamentului, moartea lor.

Indicații pentru utilizarea medicamentului fort pentru pisici:

  • tratamentul și prevenirea puricilor și căpușelor;
  • ca terapie medicamentoasă complexă pentru dermatita alergică de purici;
  • în prevenirea dirofilariozei;
  • pentru punerea în aplicare a tratamentului și prevenirea ouălor și larvelor helmintilor.
Cetate pentru purici și căpușe
Medicamentul este utilizat pentru purici la pisici și câini

Doze și instrucțiuni de utilizare pentru pisici și câini

Cel mai adesea, picăturile sunt folosite pentru a scăpa de purici și căpușe în toate etapele dezvoltării lor. Mai mult, aplicarea soluției se realizează exclusiv extern..

Pe un strat curat și uscat al unui animal de companie sănătos, medicamentul este presărat la baza gâtului, omoplaților și coloanei vertebrale. Utilizați întregul conținut al pipetei odată. Nu poți pleca mai târziu.

Este interzis să frecați produsul cu mișcări de masaj. Doar aplicați câteva picături pe locurile dorite. Nu este nevoie să reaplici.

Dozajul medicamentului depinde numai de greutatea pisicii. Puii pot fi de asemenea folosiți, dar nu înainte de a ajunge la vârsta de 6 săptămâni. 1 kg de greutate vie ar trebui să reprezinte 6 mg din principalul ingredient activ. Deci, pentru un animal care cântărește mai puțin de 2,5 kg, este suficientă o soluție cu o capacitate de 0,25 ml. Pentru animalele de companie grele, va trebui să combinați pipete.

Picăturile picură pe greabăn și nu frecați
Picăturile picură pe greabăn și nu frecați

Literal, în două ore pisica poate fi scăldată. Acest lucru nu va afecta deloc efectele picăturilor de purici. Nu se tem de apă.

După utilizarea medicamentului fort pentru pisici, puricii și căpușele vor dispărea nu numai din blana animalului, ci și din apartament, inclusiv.

Contraindicații pentru admitere

Testarea medicamentului a arătat că, sub rezerva tuturor regulilor de utilizare a picăturilor, efectele secundare nu sunt observate. Animalele tolerează medicamentul în mod normal.

Medicamentul este utilizat exclusiv pentru uz extern. Este strict interzisă utilizarea acestuia intern..

Contraindicații pentru utilizare:

  • nu se recomandă utilizarea medicamentului pentru cățeluși și pisoi cu vârsta mai mică de 6 săptămâni;
  • nu aplicați picături animalelor care suferă de boli infecțioase, inclusiv în perioada de recuperare;
  • este mai bine să nu se aplice pisicilor grav emaciate;
  • este interzisă aplicarea medicamentului pe pielea umedă a unui animal de companie;
  • este necesar să se excludă șederea animalului lângă foc deschis după utilizarea medicamentului;
  • intoleranță individuală specifică la o componentă separată a medicamentului.
Înainte de utilizare, asigurați-vă că citiți contraindicațiile
Înainte de utilizare, asigurați-vă că citiți contraindicațiile

Condiții de depozitare și termen de valabilitate

Sub rezerva regulilor de depozitare a medicamentului Stronghold, termenul său de valabilitate este de trei ani de la data fabricației. Se recomandă păstrarea picăturilor departe de alimente și furaje, inclusiv elementele de încălzire. Este important să se excludă accesul copiilor la medicament.

Preț și analogi

Costul aproximativ al medicamentului este de 1000 de ruble. Totul depinde de dozajul medicamentului și de locul de cumpărare al acestuia..

preț de fortăreață
Puteți cumpăra 1 sau puteți cumpăra 3 pipete simultan

Medicamentele similare sunt considerate "Complex IN-AP pentru pisici". Mai mult decât atât, analogia constă în apropierea lucrării substanței active principale.

Majoritatea medicilor veterinari insistă asupra faptului că nu există un analog de cetate..

Cetatea este un medicament pentru câini și pisici care poate scăpa animalul de căpușe și purici. Este un produs complet sigur dacă este utilizat corect. Nu provoacă efecte secundare și alergii. Mai mult, medicamentul poate fi utilizat atât pentru tratament, cât și pentru prevenirea bolilor..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni pentru utilizarea cetății pentru pisici și câini