Luând sânge de la o pisică

Luarea de sânge de la o pisică este una dintre componentele principale ale diagnosticării diferitelor boli. Această analiză va fi informativă pentru diverse patologii și perturbarea corpului animalului și va ajuta medicul să aleagă tactica corectă de tratament. În unele cazuri, poate fi necesară repetarea analizei pentru a monitoriza starea sau a evalua procesul de recuperare. Procedura trebuie efectuată de un specialist pentru a preveni rănirea animalului. Prelevarea de sânge de la pisici poate fi efectuată atât la clinica veterinară, cât și acasă.

Luând sânge de la o pisică

Important! Transfuzia (transfuzia de sânge) este o manipulare complexă și dificilă care se efectuează strict conform indicațiilor (cancer, anemie, traume, tulburări de coagulare, sepsis).

Analiza poate fi atribuită în următoarele situații:

 • Diagnosticul bolii. Studiul va evalua nivelul leucocitelor și altor indicatori, care pot indica prezența sau absența inflamației, a diferitelor patologii și a altor tulburări ale corpului.
 • Examen preoperator. Analiza este aproape întotdeauna prescrisă înainte de operație. Acesta va reduce la minimum riscurile care însoțesc orice operațiune. De asemenea, va ajuta la identificarea problemelor ascunse în activitatea organelor animalului, care pot afecta negativ starea pisicii după operație..
 • Măsuri preventive. Studiul poate fi inițiat de proprietarul pisicii sau de serviciul sanitar și epidemiologic pentru a identifica agenții infecțioși la animal, dacă există un risc ridicat de a dezvolta boli periculoase în această zonă..

Luând sânge de la o pisică

Tipuri de analize

Pentru a evalua diferite condiții, pot fi atribuite următoarele studii:

 • număr total de sânge - arată nivelul eritrocitelor, leucocitelor, hemoglobinei etc .;
 • analiza biochimică este o metodă mai informativă care vă permite să evaluați activitatea unui anumit organ sau sistem (nivelul de proteine ​​totale, amilază, trigliceride, glucoză, magneziu, sodiu etc.);
 • determinarea hormonilor - utilizată pentru diagnosticarea funcției de reproducere și a proceselor metabolice;
 • electroliți și gaze din sânge - vă permit să diagnosticați boli sistemice care sunt însoțite de slăbiciune musculară, întreruperea tractului gastro-intestinal, edem etc .;
 • citologia sângelui - utilizată în diagnosticul neoplasmelor;
 • sânge pentru transfuzia de sânge - este necesar să se determine compatibilitatea materialului biologic al donatorului și al receptorului.

Cum se extrage sânge

Prelevarea de sânge de la o pisică trebuie efectuată de un specialist, deoarece procedura necesită anumite cunoștințe și abilități. Deoarece pisicile sunt suficient de sensibile, prelevarea de sânge se poate face acasă pentru a reduce stresul..

Este important să imobilizați pisica bine înainte de procedură. Acest lucru este necesar, în primul rând, pentru a nu dăuna animalului în sine, precum și pentru a evita rănirea proprietarului și a medicului veterinar. Experții vă vor spune cum să țineți corect animalul, astfel încât procedura să se desfășoare cât mai repede și mai eficient posibil, astfel încât proprietarul să aibă încredere în ei și să respecte recomandările. În cazuri dificile, pot fi utilizate sedative.

Prelevarea de sânge pentru testele de la o pisică se efectuează dintr-o venă internă a membrului superior sau inferior. La garnitură se poate aplica un garou special. Etape de eșantionare:

 1. Tăiați zona în care se va face injecția.
 2. Pielea animalului este tratată cu o soluție dezinfectantă.
 3. Specialistul găureste vena cu un ac steril cu un tub special, în care este așezat imediat materialul biologic.
 4. Rana este tratată cu o soluție dezinfectantă.
 5. Pe bandă se aplică un bandaj elastic, care nu poate fi îndepărtat timp de 10 minute.

Cum să luați sânge de la o pisică: video

Unde se efectuează procedura

Colectarea materialului biologic poate fi efectuată într-o clinică veterinară, un laborator special sau acasă. Prețul manipulării va depinde de complexitatea procedurii, de natura examinării ulterioare, de costurile de transport (dacă se ia sânge pentru pisici acasă) și de alte condiții ale serviciului veterinar..

Atunci când alegeți o clinică sau un laborator, este necesar să clarificați dacă există un studiu care a fost prescris de medicul veterinar curant. Deoarece unele instituții nu dispun de echipamentele sau facilitățile necesare pentru a efectua o analiză specifică.

Important! Pentru a evalua indicatorii din dinamică, este necesar să luați material biologic în același laborator (clinică). Instituțiile pot folosi metode diferite de procesare a materialelor (reactivi diferiți, echipamente etc.), astfel încât rezultatele pot varia..

Prețul la Moscova pentru această procedură variază de la 500 de ruble la 1000. În plus, se calculează costul luării de sânge pentru pisici acasă. Acesta variază de la 500 de ruble, în funcție de distanța până la clinică și de urgența apelului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Luând sânge de la o pisică