Cultivarea ovăzului pentru o pisică acasă

O pisică este carnivor și are nevoie de proteine ​​animale și aminoacizi pentru o funcționare normală. Cu toate acestea, pisicile pot fi adesea văzute mâncând iarbă. De ce fac asta? Tulpinile verzi conțin fibre, vitamine, minerale, care sunt importante și pentru animalele de companie.

Dacă pisica nu are acces la stradă, va mesteca plantele de apartament. Deoarece multe dintre ele sunt otrăvitoare, trebuie să îi oferiți animalului iarbă. În acest scop, ovăzul este cultivat din semințe care pot fi achiziționate într-un magazin sau piață..

De ce are nevoie o pisică de verde?

Pe lângă vitamine și minerale, planta conține fibre grosiere de care pisicile au nevoie pentru digestie. Există fibre în hrana finită, dar se găsește în mod natural în verde. Alimentele fibroase îmbunătățesc motilitatea intestinală, adică se contractă mai bine. Nutrienții din furaj sunt absorbiți mai repede și reziduurile nedigerate sunt eliberate.

Verzii sunt esențiali pentru digestia animalelor
Verzii sunt esențiali pentru digestia animalelor

O astfel de hrană este necesară pentru ca un prădător să curețe stomacul. Planta provoacă vărsături, ajutând la slăbirea bilelor și a alimentelor nedigerate. Prin curățarea periodică a corpului, pisica se eliberează de boli..

Verdele conține vitamine și minerale:

  • Vitamine B;
  • A, E, D;
  • acid folic;
  • potasiu, calciu, magneziu, sulf, fosfor;
  • iod, brom, fluor, siliciu.

Pisicile nu aleg nici o iarbă, preferă plantele de cereale, în care se formează o spiculă. Și îl mănâncă în perioada de germinare, când mugurii câștigă maximum de nutrienți.

Este deosebit de important să oferiți animalului dvs. de companie verdeață iarna. Ovăzul este potrivit pentru acest scop, crește bine și animalele le iubesc. Iarba pentru pisici nu este dificil de cultivat, este indicat să o plantați mai des, deoarece este consumată rapid.

Cum să germinezi?

Cultivarea ovăzului acasă este ușoară; puteți cumpăra semințe de la un magazin de animale de companie sau de pe piață. Pentru germinare, veți avea nevoie de un recipient și un mediu nutritiv pe care să crească ovăzul. Poate fi cultivat în sol, vermiculit și tifon simplu.

În vermiculit

Vermiculitul este un material nutritiv folosit de grădinari și grădinari. Este capabil să absoarbă umezeala de mai multe ori greutatea sa. Îl puteți cumpăra în magazine specializate..

În vermiculit
În vermiculit

Vermiculitul și ovăzul sunt înmuiate în apă timp de câteva ore. Apoi, turnați vermiculita umflată în recipient aproximativ jumătate. După germinare, plantele ridică stratul superior al solului, deci nu este necesar să se umple complet.

Plantați boabe înmuiate în acest strat, acoperiți cu folie și puneți-le într-un loc cald. Trebuie să acoperiți pentru ca semințele să încolțească mai repede. Când apar muguri, filmul trebuie îndepărtat. După 5-7 zile, îl puteți da pisicii. Varza trebuie udată periodic.

În pământ

De asemenea, puteți cultiva ovăz în sol. Solul gata este vândut în magazinele de grădinărit, puteți colecta terenuri pe site, dacă există. Se toarnă un strat mic de pământ în recipient, se presară cu apă și se plantează ovăzul suficient de strâns. Se toarnă deasupra un strat de pământ, astfel încât să ascundă complet boabele.

Nu este necesar să umpleți recipientul până la vârf, astfel încât solul să nu se revărseze în timpul germinării plantelor. Stropiți din nou cu apă caldă, dar nu adăugați. Se acoperă cu folie, se scoate într-un loc cald. Când apar muguri, scoateți filmul, puneți recipientul pe pervaz. După 5-6 zile ovăzul va fi gata de mâncare..

În tifon

Este posibil să crească ovăz pentru o pisică fără sol și vermiculit într-un mod atât de simplu precum utilizarea tifonului obișnuit. Acest lucru va necesita un recipient, tifon și apă. Pre-înmuiați ovăzul în apă timp de câteva ore pentru a încolți mai repede.

Faceți câteva găuri în recipientul de jos pentru a scurge excesul de apă. Puneți-l pe un suport, puneți tifon, turnați apă peste el. În continuare, boabele de ovăz gătite sunt stivuite pe o pânză de brânză, acoperite cu folie. Când plantele încolțesc într-un loc cald, îndepărtați filmul. Peste o săptămână vor exista lăstari verzi cu drepturi depline.

Produs finit
Produs finit

Când este cultivat pe tifon, trebuie să udați ovăzul în fiecare zi, astfel încât rădăcinile să nu se usuce..

Această metodă de cultivare este bună, deoarece nu este nevoie să cumpărați sol suplimentar. În plus, procesul este simplu și nu există murdărie..

Ovăzul încolțit va fi consumat de o pisică în decurs de o săptămână sau două, deci ar trebui crescut continuu..

Caracteristici în creștere

Este ușor să încolțească ovăz acasă, deoarece acestea încolțesc rapid. Pisicile adoră ovăzul și conțin substanțe nutritive.

Cum să crești ovăz pentru o pisică, astfel încât să fie întotdeauna disponibil pentru animal? Va trebui să plantați des, de 3-4 ori pe lună. Dar dacă luați un recipient mai mare, puteți rezolva cu 2-3 plantații..

Vesela pentru cultivare trebuie aleasă nu foarte mare, 5-6 cm este bine. Dimensiunea sa poate fi diferită, principalul lucru este că se potrivește pe pervaz, iar pisica este confortabilă să mănânce din ea.

După cum sa menționat mai devreme, este mai bine să înmuiați boabele în apă timp de câteva ore înainte de plantare. Acest lucru va asigura germinarea rapidă, deoarece este mai ușor ca germenul să clocească prin membranele umflate..

După plantare, recipientul este acoperit cu folie pentru a asigura un efect de seră. Când temperatura este corectă, semințele vor începe să germineze. Dacă germenii au încolțit deja, este mai bine să îndepărtați filmul, astfel încât plantele să respire sau trebuie să ventilați periodic.

Clientul este mulțumit
Clientul este mulțumit

Este mai bine să cumpărați sol și vermiculit gata preparate, deoarece nu există agenți patogeni acolo. Pot exista ouă de helmint și alți paraziți în pământ de pe site..

Beneficiu și rău

Verdele conține o cantitate mare de vitamine și minerale care fac stratul animalului strălucitor, oasele puternice. Veterinarii numesc ovăzul încolțit un sanatoriu pentru pisici.

Beneficiile plantei:

  • pentru digestie, în special pentru diaree și constipație;
  • curăță stomacul de bile de păr;
  • pentru pisici însărcinate și care alăptează;
  • multe vitamine, macro și microelemente.

Ovăzul încolțit va fi dăunător numai dacă este tratat cu erbicide sau pesticide. Dar acasă acest lucru nu este deloc necesar. Deși ovăzul cultivat industrial este prelucrat, deci este mai bine să cumpărați semințe și să le creșteți.

Concluzie

Pisicile domestice trebuie să mănânce iarbă periodic. Este util nu numai pentru nutrienți, ci și pentru a curăța stomacul, pentru a îmbunătăți digestia. Pisicile care merg pe stradă își pot alege propria iarbă. În acest fel sunt vindecați de boli. Pisicile domestice sunt mai bine să cultive ovăz. Nu este recomandat să aduceți iarbă de pe stradă, deoarece poate fi infectată cu ouă de helminți.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cultivarea ovăzului pentru o pisică acasă