Instrucțiuni pentru utilizarea cestalului pentru pisici

Viermii sunt clasificați ca endoparaziți care trăiesc în corpul animalelor. Ele pot afecta semnificativ sănătatea pisicii dvs. și pot provoca disconfort considerabil. Medicina veterinară modernă oferă o gamă largă de produse medicale pentru combaterea viermilor. Unul dintre cele mai populare este Cestal. Instrucțiunile pentru utilizarea Cestal pentru pisici ajută la determinarea corectă a dozei în funcție de vârsta și greutatea animalului, pentru a scăpa rapid și eficient de paraziți..

Semnele sigure ale unei infecții cu pisici cu viermi sunt:

  • târându-se pe covor sau podea pe fund;
  • matitatea stratului;
  • slăbiciune și vărsături;
  • diaree.

Puteți elimina toate simptomele neplăcute și vindeca pisica cu ajutorul medicamentului Cestal. Este un remediu versatil care ajută la diferite tipuri de viermi. Este disponibil comercial sub formă de tablete de culoare galben deschis, cu formă rotundă. Fiecare tabletă are o bandă separatoare. Substanța este ambalată în blistere de 2 bucăți.

Acțiunea pilulei începe deja la 2 ore după ingestie. Viermii încep să se contracteze mușchii, apare paralizia și moartea.

Compoziția preparatului

Principalele componente ale Cestal sunt praziquantel și pirantel pamoat. Praziquantel distruge helmintii indiferent de stadiul lor de dezvoltare, iar pamoantul de pirantela rezistă nematodelor și puternicelor leitoase. Această substanță este absorbită încet, datorită căreia durata acțiunii sale este prelungită și eficacitatea crește..

Componentele active sunt excretate împreună cu urina și fecalele în decurs de 24 de ore.

Excipienții Cestal includ aditivi aromatizanți cu ficat - maltodextrină, amidon, alfa-tocoferol.

Păstrați medicamentul într-un loc uscat, ferit de lumina directă a soarelui. Temperatura ambiantă trebuie să fie între 15-25 grade Celsius.

Instrucțiuni și dozare

Medicamentul se administrează oral în funcție de vârsta și greutatea pisicii.

Pentru profilaxie, comprimatele pentru utilizare se administrează pisicii o dată la 3 luni după masa de dimineață. Doza de Cestal este crescută dacă animalul de companie suferă de infestare helmintică. Doza exactă este prescrisă de medicul veterinar, cu toate acestea, producătorul oferă instrucțiuni de utilizare.

Pisicile care cântăresc mai puțin de 1 kilogram au nevoie de o doză de 0,25 comprimate. Pentru pisicile care cântăresc 1-2 kilograme - 0,5 bucăți, 2-4 kilograme - o pastilă întreagă. Animalele de companie care cântăresc mai mult de 4 kilograme ar trebui să primească 2 comprimate și peste opt - trei.

Indiferent de vârstă, dați Cestal unei pisici pentru viermi de două ori pe zi. După ce trebuie să faceți o pauză de 2 săptămâni și din nou două comprimate într-o zi, împărțind în două mese.

Pisica nu vrea să bea pilula: ce să facă

Este posibil să se efectueze tratamentul cu Cestal folosind cele mai eficiente trei metode. Comprimatul este amestecat cu alimente, cantitatea necesară de medicament este plasată pe rădăcina limbii pisicii sau comprimatul zdrobit este amestecat cu apă.

Metoda de utilizare a medicamentului Cestal este simplă. Pentru a face acest lucru, desfaceți dinții pisicii cu degetele din partea obrazului.. Această presiune nedureroasă deschide gura animalului de companie. După aceea, tableta este plasată direct în gură la baza limbii. Apoi, trebuie să închideți ușor gura cu palma, să o țineți și să vă mângâiați gâtul. Această mișcare stimulează gâtul, cu care tableta va intra în esofag..

Caracteristicile medicamentului

Instrucțiunea de utilizare a Cestal spune că poate fi păstrată timp de doi ani, nu poate fi utilizată după data de expirare, deoarece își pierde eficacitatea. În plus, există și alte reguli pentru administrarea medicamentului.:

  • Dieta sau laxative înainte de utilizare. Acest lucru îmbunătățește acțiunea Cestal, dar poate duce la complicații ale altor boli..
  • Cestalului este strict interzis să se administreze împreună cu alte antigestamine..
  • Utilizarea medicamentului este posibilă numai din trei săptămâni din viața animalului.

Doar deparazitarea efectuată corespunzător poate scăpa o pisică de paraziți cât mai sigur posibil pentru corpul său..

Contraindicații

O contraindicație de utilizare poate fi o pisică de până la trei săptămâni. Un corp fragil poate respinge medicamentul, ceea ce va duce la complicații. De asemenea, nu trebuie să administrați Cestal animalelor care au o intoleranță individuală la componentele medicamentului. Acest lucru poate duce la alergii..

Efecte secundare

Producătorul medicamentului nu a stabilit simptomele unei supradoze de medicamente. Cestal este bine tolerat, chiar dacă doza este prea mare. De asemenea, nu există particularități ale acțiunii cu o retragere bruscă a medicamentului sau cu prima aplicare.

Dacă pisica dezvoltă simptome care sugerează o alergie, medicamentul este întrerupt. În schimb, este prescris un alt tratament simptomatic..

Când lucrează cu Cestal, o persoană trebuie să respecte regulile de igienă personală. Trebuie să luați pilula cu mănuși, evitând contactul direct cu produsul. În caz de ingestie accidentală, trebuie să mergeți la spital.

Cost și concluzie

Prețul Cestal poate diferi în funcție de regiune. Prețul minim al medicamentului este de 500 de ruble, dar în unele cazuri individuale costul este de 800-900 de ruble. În farmaciile veterinare, puteți cumpăra pastile pe bucată. Vă rugăm să rețineți că este important să verificați data de expirare a produsului înainte de cumpărare..

Lupta cu viermi este un eveniment neplăcut, dar poate fi evitată cu o prevenire regulată. Alegerea dozei corecte ajută la evitarea complicațiilor și la îndepărtarea paraziților din corp cât mai curând posibil.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni pentru utilizarea cestalului pentru pisici