Iarbă în creștere pentru o pisică acasă

Fiecare proprietar al unei pisici, mai devreme sau mai târziu, își găsește animalul de companie pentru o ocupație ciudată pentru un prădător - mâncarea verde. Poate fi vegetație pe gazon sau o floare într-un ghiveci care stă pe pervaz..

Pentru a evita problemele cauzate de plante care nu sunt potrivite pentru corpul pisicii, merită să luați controlul situației și să crească iarba pentru un animal de companie cu mustață..

De ce are nevoie o pisică de verde?

Prezența ierbii în dietă este esențială pentru feline. Verzii îndeplinesc mai multe funcții importante:

 • Iarba proaspătă și suculentă pentru pisici este o sursă de vitamine și micro și macroelemente utile. Alimentele vegetale sunt bogate în special în vitamine B, vitamine A, D, E, calciu, fluor, magneziu, fosfor, siliciu, acid folic.
 • Fibrele din plante ajută la îmbunătățirea procesului de digestie. Fibrele naturale de plante ajută la normalizarea funcției intestinului.
 • Tulpinile dure, pătrunzând în stomac, provoacă un reflex gag. Cu iarbă și vărsături, reziduurile alimentare nedigerabile (gheare, oase, pene) sunt eliminate din corp. În plus, așa iese părul, care intră în stomac atunci când pisica este linsă, și se acumulează, lovind în bucăți dense..
 • Planta este folosită de animale după cum este necesar, ca laxativ sau fixativ. De mult s-a observat că, dacă o pisică are constipație, alege plante cu o tulpină largă. Un animal de companie care suferă de diaree va alege tulpini înguste.
- Poate că această buruiană va face ...
- Poate că această buruiană va face ...

Există o altă explicație posibilă - pisicile sunt fericite să roască tulpini și frunze proaspete din cauza sucului delicios și natural pe care îl conțin. Sau poate le place doar gustul ierbii.

Ce iarbă le place pisicilor??

Menta și valeriana sunt primele nume pentru planta care îmi vin în minte atunci când vine vorba de ceea ce iubesc pisicile. Dar aceste plante nu au nimic de-a face cu hrana. Animalele cu mustață se bucură doar de miros. Nu le-ar fi trecut prin cap să mănânce cel puțin o frunză dintr-o crenguță mirositoare.

Între timp, în funcție de dependențe și nevoi, pisicile mănâncă o mare varietate de iarbă. Dar totuși există o listă de plante care va atrage aproape toată lumea, indiferent de rasă și vârstă..

Verdele de cereale este o dragoste binemeritată pentru pisici. Acestea sunt în principal ovăz, grâu și orz. Lăstarii tineri sunt moi, suculenți și conțin mulți nutrienți.

Unele tipuri de verdeață pe care oamenii le consumă sunt, de asemenea, savurate de pisici:

 • pătrunjel - îmbogățește dieta cu o cantitate mare de vitamine;
 • rozmarin - un ghiveci cu această plantă, care stă în casă, va scăpa pisica de purici, mai ales dacă își alege un loc lângă el;
 • Melissa (menta) - atrage cu o aromă strălucitoare, acționează ca un sedativ;
 • cimbru - condimentarea mediteraneană, respectată de mulți experți culinari, este, de asemenea, plăcută de gurmanzi printre pisici;
 • lemongrass (iarbă de lămâie) - conferă un efect sedativ ușor, îmbunătățește digestia, elimină excesul de lichid din organism, ajută la tratamentul multor boli, deoarece este un antibiotic și antiseptic natural.
„Scăldat” în menta

Unele plante de apartament atrag, de asemenea, atenția pisicilor. Acestea includ:

 • violete;
 • clorofit;
 • lavandă;
 • gălbenele.

Puroiurile cu blană adoră și blaturile de morcovi..

Cum să germinezi?

Cultivarea unui gazon verde delicios pentru animalul dvs. de companie acasă nu este dificilă. Iarba poate fi plantată în mai multe moduri, atât în ​​sol, cât și fără ea..

În vermiculit

Vermiculitul este o componentă minerală organică, ecologică. Datorită structurii sale poroase și prezenței în compoziție a multor elemente naturale care au un efect benefic asupra creșterii și dezvoltării plantelor, este utilizat în mod activ în horticultură. Foarte bun pentru plantarea semințelor.

Se amestecă boabele selectate pentru plantare cu vermiculit. Umpleți cu apă rece timp de 1 - 1,5 ore. Scurgeți excesul de apă și turnați amestecul într-un recipient cu părțile joase. Nu este nevoie să faceți găuri în partea de jos. Umpleți tava nu mai mult de jumătate din înălțime, deoarece în timpul creșterii rădăcinile vor umfla amestecul, acesta se va ridica și se poate vărsa din recipient. Și vermiculitul, fiind saturat de umiditate, crește foarte mult în volum.

Așezați tava într-o pungă de plastic și așezați-o într-un loc cald. Se pare că semințele vor germina într-un fel de seră. După două-trei zile, apar primele lăstari. Și după cinci zile, firele de iarbă vor ajunge la dimensiuni suficiente, astfel încât pisica să poată sărbători deja liber pe ele..

Un astfel de pat de flori improvizat poate produce recolte timp de aproximativ 20 de zile. Principalul lucru este să nu uitați să udați abundent gazonul la fiecare 4-5 zile și, după 10-15 minute, scurgeți excesul de apă..

Vermiculit
Vermiculit

Un mare plus al acestei metode este că verdele crește inegal. În timp ce semințele de dedesubt trage germenii spre lumină, cele superioare sunt deja verzi cu putere și principal. Prin urmare, animalul de companie are întotdeauna iarbă proaspătă tânără..

Există și dezavantaje. În primul rând, fiind purtat de mâncare, animalul de companie poate încerca și vermiculitul, iar acest lucru nu va aduce beneficii corpului felin. În al doilea rând, un animal neglijent poate împrăștia pelete prin cameră..

În pământ

Modul clasic - plantarea în sol este, de asemenea, excelentă pentru cultivarea unui tratament cu vitamine pentru animalul dvs. de companie. După ce a fost găsit un recipient adecvat pentru plantare (poate fi un ghiveci de flori sau tăvi rămase din alimente), pământul și semințele au fost cumpărate, este timpul să ne apucăm de treabă.

 1. Înmuiați semințele timp de 1-2 ore în apă rece.
 2. Acoperiți două treimi din recipient cu pământ.
 3. Puneți semințe deasupra și răspândiți pe întreaga zonă într-un strat uniform și subțire.
 4. Presărați cu puțin pământ (înălțimea stratului nu mai mult de 2-3 cm).
 5. Burniță. Nu este necesar să umpleți vasul cu apă, dar ar trebui să existe suficientă apă pentru ca solul să fie umezit corespunzător.
 6. Acoperiți cu o pungă de plastic sau film pentru a crea un efect de seră, astfel încât răsadurile vor apărea mai repede.
 7. Puneți-l într-un loc cald și observați.
 8. Primele zile vor trebui să apese pământul de câteva ori. În caz contrar, pisica, încercând să se delecteze cu iarba, va scoate cu ușurință culturile împreună cu rădăcinile.
 9. De îndată ce primii lăstari cresc puțin, îndepărtați filmul și puneți recipientul cu iarbă acolo unde va fi convenabil ca pisica să se apropie de el.
- Totul este al meu! ..
- Totul este al meu!..

Iarba plantată în acest fel va dura 2-3 săptămâni pentru a crește. În tot acest timp, patul de flori trebuie îngrijit: udarea și îndepărtarea tulpinilor îngălbenite, uscate.

În tifon

Este la fel de ușor să crești un fel de pisică verde fără pământ. Veți avea nevoie de două plăci de plastic de diferite diametre, tifon și semințe.

 1. Faceți 15 - 20 de găuri cu diametru mic într-o placă mai mică (puteți folosi un punte). Vor servi pentru scurgerea apei.
 2. Puneți o cârpă de brânză împăturită în mai multe straturi la baza unei farfurii mici și umeziți-o abundent. În loc de tifon, puteți pune un strat de vată sau tampoane de bumbac.
 3. Se toarnă un strat de semințe pe o cârpă umezită.
 4. Acoperiți semințele cu tifon cu ochiuri mari.
 5. Așezați placa mai mică în cea mai mare.
 6. Așezați întreaga structură într-o pungă de plastic sau acoperiți-o cu un film deasupra.
 7. Așezați într-un loc cald, bine luminat.
 8. Udați peluza cel puțin o dată la două zile.

Semințele plantate pe tifon germinează în a treia zi. Și după o săptămână răsadurile cresc atât de mult încât pot fi deja oferite pisicii. O astfel de plantă trăiește rareori mai mult de 10 zile, deoarece rădăcinile delicate sunt practic deschise. Experții sfătuiesc să clătiți rădăcinile o dată pe zi sub apă curentă.

Componente necesare
Componente necesare

Această metodă este mai puțin productivă și puțin mai intensă în muncă. Dar funcționează excelent atunci când nu există pământ sau o oală potrivită la îndemână..

Caracteristici în creștere

După ce ați decis să începeți plantele de auto-reproducere pentru animale de companie, trebuie să vă amintiți câteva detalii importante și să țineți cont de recomandările experților:

 • Atunci când alegeți semințe, trebuie să acordați atenție datei de expirare și numele producătorului. Trebuie să le achiziționați numai în magazine de încredere pentru a evita cumpărarea semințelor de calitate slabă sau tratate cu substanțe chimice.
 • Pe măsură ce cresc, toate cerealele acumulează substanțe toxice care pot afecta negativ starea pisicii. Prin urmare, nu ar trebui să oferiți animalelor de companie tulpini crescute. Înălțime optimă de până la 25 - 30 de centimetri.
 • Adevărat, nu trebuie să vă faceți griji prea mult în legătură cu acest lucru. Dacă iarba este aleasă corect și pisicii îi place, atunci imediat ce încep să apară primii lăstari, animalul de companie va începe imediat să distrugă culturile cu persistență de invidiat. Deci, este puțin probabil ca iarba să aibă timp să crească foarte mult, cel mai probabil va fi consumată la începutul creșterii..
 • Iarba crescută devine dură și își pierde majoritatea calităților benefice. Tulpinile puternic crescute trebuie tăiate.
 • Trebuie să plantați semințe la intervale de 8-10 zile, apoi o gospodărie cu mustață va avea întotdeauna iarbă proaspătă tânără.
 • Este necesar să schimbați semințele pentru a diversifica dieta - o săptămână de ovăz, următoarea lămâie și mentă.
 • Este necesar să puneți tava cu iarbă în acele locuri în care animalul va fi ușor să intre și unde va fi convenabil să stați în timp ce mâncați verdeață.
Loc confortabil
Loc confortabil

Beneficiu și rău

Când planificați să crească iarbă pentru pisici acasă, trebuie să țineți cont atât de aspectele pozitive, cât și de cele negative..

Beneficiile ierburilor proaspete sunt incontestabile:

 • stomacul este curățat, intestinele funcționează mai bine;
 • cu iarba proaspătă, substanțele utile intră în corpul pisicii;
 • unele tipuri de plante ajută la tratarea bolilor;
 • o dietă mai variată - pe lângă hrana cu proteine, animalul de companie primește alimente vegetale bogate în fibre.

Iarba aleasă corect nu poate dăuna animalului de companie, dar există încă unele nuanțe:

 • animalul poate avea o intoleranță individuală la o anumită specie de plante;
 • verdele care crește pe stradă, în majoritatea cazurilor, este infectat cu ouă de paraziți, prin urmare, nu este sigur să hrănești un animal de companie, chiar dacă deparazitarea se efectuează în timp util;
 • uneori pisicile mănâncă excesiv iarbă proaspătă, ceea ce provoacă un stomac deranjat, proprietarul trebuie să se asigure că animalul nu consumă hrană vegetală în exces;
 • multe animale de companie, lipsite de posibilitatea de a ieși, gustă nu numai plante de apartament, ci și buchete în vaze. Acest lucru poate provoca daune ireparabile sănătății animalului de companie, deoarece multe plante aparent inofensive sunt mortale pentru pisici..

Concluzie

Cultivarea de iarbă pentru pisici acasă este ușoară, iar rezultatul va încânta atât animalul de companie, cât și proprietarul. În plus, un pat verde proaspăt în casă, indiferent de anotimp, oferă o încărcătură de emoții pozitive..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Iarbă în creștere pentru o pisică acasă