Cum se tratează viermii rotunzi la pisici

Helmintiaza este o boală foarte frecventă la animale. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece ouăle de paraziți sunt prezente peste tot: în pește, carne, pe iarbă, în nisip și chiar în aer. Viermii se găsesc chiar și la acele pisici care mănâncă alimente industriale și nu părăsesc apartamentul.

Conținut

Ciclul de viață al viermilor rotunzi la pisici este scurt, dar sunt extrem de fertili..

În scurt timp, helmintul depune un număr imens de ouă, dintre care unele pot fi transmise oamenilor.

Semne

Imediat după infecție, animalul nu va avea simptome neplăcute sau va fi ușor. În viitor, pot apărea următoarele semne de infecție a pisicilor cu viermi rotunzi:

  • mâncărime în jurul anusului;
  • flatulență;
  • descărcare purulentă din ochi;
  • indigestie (greață, vărsături, pierderea poftei de mâncare sau invers - creșterea excesivă a acesteia, constipație, diaree);
  • deteriorarea calității lânii, pierderea acesteia;
  • intoxicaţie.

În cele mai avansate cazuri, din cauza viermilor, animalul de companie poate avea tuse. Membranele sale mucoase vor deveni palide, iar sângele poate fi găsit în fecale. Dacă aceste simptome sunt prezente, pisica trebuie dusă la clinica veterinară pentru examinare..

Viermii rotunzi sunt deosebit de periculoși pentru pisici. În ele, acestea provoacă un blocaj al intestinului și ruperea acestuia, care este plină de moarte..

Terapie

Pentru a elimina viermii rotunzi, medicul poate prescrie medicamente antihelmintice în picături, tablete sau într-o formă injectabilă. De obicei este Drontal sau Milbemax. Aceste medicamente sunt foarte eficiente, au un preț scăzut., aproape niciodată nu provoacă efecte secundare și în același timp poate afecta mai multe tipuri de viermi rotunzi simultan, precum și viermi.

Preparatele nu sunt recomandate pisicilor mici, pisicilor însărcinate și care alăptează, precum și animalelor subnutrite.

Dacă animalul de companie are purici, atunci trebuie să fie gravate înainte de a începe tratamentul. Medicamentele se administrează dimineața pe stomacul gol..

A doua zi după tratament, animalului i se va administra cărbune activ. Acest lucru va ajuta la eliminarea toxinelor din corp. În același scop ar trebui să existe întotdeauna un recipient cu apă potabilă curată în cameră. Dacă pisica nu merge la toaletă la o zi după ce a consumat medicamentul, ar trebui să i se administreze un laxativ. Astfel, este posibil să se faciliteze eliberarea paraziților în exterior..

După efectuarea tratamentului pentru viermi rotunzi, proprietarii de animale de companie trebuie să efectueze o curățare temeinică în casă, să curățe obiectele cu care animalul a intrat în contact.

Merită spus că orice medicament pentru viermi rotunzi afectează numai larvele viermilor și adulții lor. Nu lucrează la ouă..

De aceea, după primul tratament deparazitarea trebuie repetată după 10-12 zile. În această perioadă, viermii rotunzi vor avea timp să iasă din ou, dar nu vor deveni încă maturi sexual și nu vor putea răspândi ouă în corpul animalului..

De-a lungul întregii perioade de tratament (de la prima deparazitare până la ultima), proprietarii de pisici ar trebui să curețe tava de gunoi și ustensilele din care animalul se hrănește cu detergenți, apoi să toarne apă fierbinte peste ele..

După fiecare mișcare intestinală, pisica trebuie să spele zona din jurul anusului cu săpun sau șampon..

În viitor, pentru a preveni infecția cu viermi rotunzi de pisici, trebuie să vă asigurați că animalul nu mănâncă carne și pește crude, să luați măsuri igienice la timp și să otrăviți puricii.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se tratează viermii rotunzi la pisici