Cum să antrenezi un pisoi la toaletă: rapid și ușor

De unde să începeți dacă trebuie să vă antrenați pisoiul? Care sunt caracteristicile studiului într-un apartament și într-o casă privată? Ce trebuie făcut dacă un pisoi cere să folosească toaleta afară. Luați în considerare nuanțele de așternut sau absența antrenamentului pentru tavă. Pentru proprietarii mai ales pacienți și pretențioși - instrucțiuni despre cum să antrenezi un pisoi să meargă la toaletă.

Caracteristici ale antrenamentului, în funcție de tipul de locuință

Absolut toate animalele de companie doresc să-și mulțumească proprietarul, să primească laude și să acorde o atenție meritată. Dacă pisoiul a început să ignore toaleta, în ciuda pedepsei și nemulțumirii tale, ceva este în mod clar în neregulă cu el.

Poate că situația va fi corectată prin antrenament, în timpul căruia pisoiul este clar conștient de acțiunile interzise..

Antrenarea unui pisoi la toaletă în apartament

Pisica poate tren de toaletă indiferent de vârstă. Mai mult, pisicile adulte înțeleg ce anume se dorește de la ele mult mai repede, în timp ce pisoii acționează instinctiv. Dacă locuiți într-un apartament, cel mai simplu mod de a antrena un pisoi la toaletă este recurgerea la un algoritm dovedit de-a lungul anilor.

În ziua în care vă mutați într-o casă nouă, urmăriți cu atenție animalul de companie și duceți-l la cutia de gunoi ori de câte ori miau, se sperie sau sapă podeaua. Așteptați cu răbdare și întoarceți animalul de companie în cutia de gunoi până când acesta este mulțumit. Mirosul lăsat în cutia de gunoi vă va ghida animalul de companie în viitor..

Important! Dacă s-a ratat momentul și pisoiul s-a dus la toaletă pe podea, este necesar să luați un scutec sau un șervețel absorbant de umezeală și să ștergeți „urmele crimei”. După aceea, un șervețel cu miros trebuie așezat în tavă și presărat cu umplutură.

Instruire la toaletă într-o casă privată

Când locuiți într-o casă privată, pot apărea mai multe convenții sau probleme. Dacă un pisoi este ridicat pe stradă, el poate căuta instinctiv să răspundă nevoii din curte. Dacă sunteți gata să vă monitorizați constant animalul de companie, această opțiune este perfect acceptabilă. Cu toate acestea, dacă nu puteți garanta că pisoiul dvs. este în siguranță afară, acesta trebuie să fie antrenat la toaletă în casă. Algoritmul de antrenament este similar cu cel de mai sus.

Sfat: pentru a spânzura eficiența antrenamentului, dați pisoiului o cameră, puneți-o în ea tavă, boluri, casa și toate lucrurile personale ale animalului de companie. Când toate accesoriile necesare sunt la îndemâna bebelușului, probabilitatea „ratării” cu toaleta este mult redusă..

Cum să antrenezi un pisoi să așternă dacă el cere să folosească toaleta afară?

Ce trebuie făcut dacă pisoiul cere insistent toaletă afară? Cel mai probabil, motivul acestui comportament al animalului de companie este în așternutul tăvii. Pisicuțele de stradă se obișnuiesc să trimită nevoia la pământ, s-ar putea să le fie frică să sape nisip sau să se simtă inconfortabil. Problema poate fi rezolvată!

Cumpărăm pământ dintr-un magazin de hardware și o tavă umplută cu el. Veți afla rapid că solul nu este cel mai potrivit material de umplutură, deoarece nu absoarbe mirosurile și devine rapid umed. Primele zile, doar pentru a obișnui pisoiul cu o tavă sau un loc specific pentru a satisface nevoile, folosiți numai pământ ca umplutură. După ce, când pisoiul începe să navigheze cu încredere pe unde să alerge la toaletă, începe să amesteci în sol, umplutura la alegere pentru tavă.

Antrenarea unui pisoi de o lună într-o zi

Monitorizarea comportamentului și nevoilor unui pisoi de o lună în prima zi într-o casă nouă face posibilă antrenarea acestuia într-o cutie de gunoi într-o zi. La vârsta de o lună, pisoii simt nevoia de a-și goli intestinele și vezica urinară în 5-20 de minute după ce au mâncat sau au băut.

Imediat după hrănire, observați pisoiul și mutați-l în litiera de îndată ce începe să vă îngrijoreze. Fii cu ochii pe pisoi și întoarce-te la cutia de gunoi până când are nevoie de ea. Lăudați-l pe pisoi cu generozitate și repetați acest algoritm după fiecare alimentare.

Dacă aveți nevoie de distragere, izolați pisoiul înăuntru purtând. Un animal sănătos nu se va duce singur la toaletă! După ce ați eliberat pisoiul de la purtător, transferați-l în cutia de gunoi și așteptați 10-20 de minute, acesta poate merge la toaletă. Folosiți un spray de antrenament pentru gunoi pentru a crește eficiența antrenamentului.

Dacă sunteți foarte preocupat de conservarea proprietății dvs., dar nu aveți timp să vă antrenați pisoiul, poate fi mai înțelept să luați în considerare o alternativă:

 • Prima opțiune este cumpărarea unui pisoi mai vechi de 3 luni.
 • A doua alternativă este să iei un pisoi de la un voluntar.

Caracteristici ale antrenamentului, în funcție de tipul de toaletă

Să ne dăm seama cum să antrenăm un pisoi, în funcție de tipul de toaletă pentru animale de companie care vă convine. De fapt, toți algoritmii sunt foarte asemănători, dar funcționează în moduri diferite, deoarece temperamentul și obiceiurile animalelor sunt foarte individuale.

Sfat: Dacă nu ați decis încă dacă animalul dvs. de companie va merge la cutia de gunoi, în afara sau pe toaletă, mai bine începeți să învățați din tavă. O pisică obișnuită cu cutia de gunoi poate fi întotdeauna recalificată, principalul lucru fiind că animalul de companie are atitudinea corectă față de locurile permise pentru a satisface nevoile.

Învățăm un pisoi să meargă într-un singur loc

Pisicuțele foarte mici, cărora le este greu să urce peste partea tăvii, sunt învățați să meargă la toaletă într-un singur loc. Pentru antrenament, veți avea nevoie de un scutec care îndepărtează umezeala, puțină răbdare și, eventual, un spray de antrenament pentru gunoi. De îndată ce bebelușul a mâncat, va dori să rezolve nevoia în 20 de minute. Urmăriți cu atenție pisoiul, de îndată ce începe să-și facă griji, transferați-l pe un scutec. Acest algoritm trebuie repetat de 3-4 ori. După aceea, astfel încât pisoii să meargă întotdeauna la scutec, acesta trebuie să fie la îndemâna și vizibilitatea.

Atunci când un pisoi este obișnuit să meargă la toaletă pe un scutec, acesta poate fi ușor recalificat pentru a merge la cutia de gunoi sau la toaletă. Singura avertisment se referă la structura scutecului. Pisicuțele foarte mici nu își îngroapă fecalele, uneori nici nu pot merge singure la toaletă. Bebelușii de patru săptămâni urmează deja instinctele și încearcă să îngroape „urmele” după otrăvirea sărăciei. Dacă pisoiul începe să zgârie scutecul, acesta se poate prinde cu gheara, care este plină de leziuni la degete.

Obișnuirea cu tava pentru gunoi

Este posibil să antrenezi o pisică de orice vârstă la litiera de gunoi. Nuanțele la care trebuie să acordați atenție sunt următoarele:

 • Cutia de gunoi trebuie să fie spațioasă, confortabilă, stabilă - indiferent de vârstă, dimensiune sau rasă, pisica va ignora cutia de gunoi dacă nu se poate întoarce cu ușurință sau nu se simte nesigură.
 • Păstrați litiera închisă dacă pisica este timidă sau frică..
 • Tava trebuie să fie amplasată într-o parte îndepărtată, impracticabilă a casei.

Prin alegere material de umplutură, de asemenea, trebuie să țineți cont de mai multe nuanțe:

 • Nisipul fin este mai potrivit pentru antrenament, fără arome.
 • Silica gelul este un material de umplutură foarte convenabil și de înaltă calitate, pe care un pisoi deja obișnuit cu nisipul îl poate trece cu ușurință.
 • Dacă pisoiul este ridicat afară, în primele zile este mai înțelept să folosești pământ în loc de umplutură.
 • Litiera nu trebuie turnată într-un strat gros, deoarece labele pisoiului vor cântări, ceea ce va crea o senzație de instabilitate și pierderea echilibrului.

De obicei, durează 1 până la 3 zile pentru a antrena un pisoi la cutia de gunoi. Dacă doriți să îl jucați în siguranță și să obțineți rezultate cât mai repede posibil, cel mai bine este să utilizați imediat un spray pentru antrenarea pisicilor la litiera de gunoi. Bineînțeles, pisoiul dvs. nu are abilități extrasenzoriale, prin urmare, în primele zile, trebuie să îl monitorizați cu strictețe și să îl transferați în tavă, în caz de emoție.

Sfat: Nu mișcați litiera până nu sunteți sigur că pisoiul este complet obișnuit cu ea. Dacă este nevoie, este mai bine să plasați tăvi suplimentare în casă.

Obișnuirea cu tava fără umplutură

Vă puteți antrena pisoiul să meargă la toaletă fără așternut. Există două moduri:

 • Reduceți treptat cantitatea de gunoi din tava fără plasă.
 • Așezați plasa și nu presărați umplutura pe ea.

Dezavantajul primei opțiuni este că pisoiul își va uda labele după ce a golit vezica. Chiar și un singur incident de acest fel poate forța un pisoi să ignore toaleta și să găsească locuri mai izolate de recuperat..

A doua opțiune este considerată mai ușoară, cu toate acestea, nu este strict recomandat să îndepărtați umplutura imediat (într-o singură zi). Se toarnă cantitatea obișnuită de umplutură sub plasă, astfel încât pisoiul să o poată mirosi. Cantitatea de umplutură pe care o puneți pe plasă trebuie redusă treptat..

Învățând un pisoi să meargă la toaletă

Există două modalități dovedite de a antrena un pisoi pentru a merge la toaletă. Prima este o tavă specială pentru capac, care se pune pe toaletă, are un fund, care este umplut cu umplutură. În timpul antrenamentului, tava „obișnuită” nu este îndepărtată.

Pisicuța este recalificată treptat pentru a merge la toaletă într-un alt loc (pe toaletă) și tava standard este îndepărtată. Tava capacului este îndepărtată atunci când sunteți sigur că pisoiul a învățat să se echilibreze. Există palete laterale longitudinale, care stimulează pisoiul să stea doar pe marginea capacului toaletei.

A doua metodă a fost inventată cu mult înainte de accesoriile accesorii. Concluzia este că tava se mută la toaletă. După ce pisoiul este obișnuit cu noua locație a tăvii, se înțelege la o înălțime mică, de obicei sunt plasate cărți. În decurs de o lună, tava este ridicată la înălțimea marginii toaletei.

Apoi, pe tavă, cu ajutorul benzilor elastice, se fixează capacul toaletei (similar cu cel aflat deja pe toaletă). După câteva zile, tava cu capacul atașat este mutată la toaletă. Este important să vă asigurați că litiera nu se clatină și să observați animalul de companie câteva zile. Ultimul pas este eliminarea finală a tăvii.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să antrenezi un pisoi la toaletă: rapid și ușor