Cum să tratezi curgerea nasului unei pisici acasă?

Simțul mirosului este un simț important nu numai pentru oameni, ci și pentru pisici. Dacă aveți o boală a tractului respirator al unui animal de companie, nu ar trebui să așteptați ca boala să treacă de la sine. Trebuie să vă dați seama cum să tratați curgerea nasului unei pisici acasă. Aceasta nu este neapărat o consecință a unei boli grave, dar provoacă îngrijorare pentru animalul de companie și pentru proprietarul acestuia..

Simptomele unui nas curbat felin

Puteți determina prezența rinitei (răceala pisicii) prin următoarele simptome:

 • Dificultăți sau respirație întreruptă. Pisica nu se poate juca sau alerga mult timp cu nasul curgător, prin urmare, după efort fizic, respiră cu gura deschisă.
 • Indiferența față de lumea exterioară și pierderea poftei de mâncare. Animalul nu reacționează la jucăriile sau mâncarea preferată, starea este letargică, deprimată.
 • Zgâriere constantă a nasului. Pisica își zgârie nasul cu laba, ca și cum ceva ar interfera cu ea, vă poate atinge în mod specific pe dvs. sau în colțurile mobilierului, poate strănut.
 • Creșterea temperaturii. În același timp, nasul este uscat, fierbinte.
 • Descărcare din ochi, ca și în cazul conjunctivitei - adesea ochii se umflă, iar din nas există duze de la transparente la verzui sau gălbui.

Descărcarea cu puroi este deosebit de periculoasă. Dacă observați chiar și câteva simptome, atunci este necesar să tratați urgent curgerea nasului unei pisici. Nu fi critic!

De ce o pisică are curgerea nasului și cum se tratează

Cauzele bolii pot fi următoarele:

 • Inflamația urechilor. Cel mai adesea, canalele urechii se inflamează cu hipotermie, în timp ce complicația merge la nas, ceea ce provoacă o curgere a nasului. Prin urmare, trebuie mai întâi să vă ocupați de inflamația urechii. Numai după tratamentul lor, curgerea nasului va dispărea. Prin urmare, eliminați toate curentele posibile din casă, obțineți o așternut moale și cald pentru pisică. Trebuie să achiziționați picături pentru urechi, care vor fi prescrise de medicul veterinar după examinare.
 • Viruși. Manifestarea lor constă adesea într-o combinație a următoarelor semne: inflamație și rupere a ochilor pisicii, strănut, refuzul de a mânca și disfuncție a tractului digestiv - diaree, vărsături. O astfel de manifestare a răcirii nu poate fi vindecată singură. Trebuie să consultați un medic. El va efectua terapia necesară, după ce imunitatea pisicii va fi restabilită. În viitor, vi se cere să respectați vaccinarea - o dată pe an - pentru a evita infecțiile virale repetate.
 • Paraziți. Acestea pot fi viermi, purici, căpușe. În acest caz, pisica poate strănut - așa se manifestă reacția la mușcături, slăbind sistemul imunitar. Este necesar să scăpați pisica de paraziți: înghițiți cu pastile, îndepărtați „dăunătorii sub strat” cu ajutorul picăturilor, care sunt vândute în magazinele de animale de companie și în farmaciile veterinare..
 • Alergie. Poate apărea datorită plantelor cu flori din cameră, șamponului sau alimentelor noi, prafului de spălat, prafului. Singurul lucru la care corpul pisicii nu reacționează este apa distilată. Alergia se caracterizează prin descărcare apoasă transparentă din nas, rupere a ochilor. De obicei, vindecarea unui nas curgător la o pisică acasă cu alergii este simplă dacă găsiți un alergen. Simptomele devin mai severe când sunt lângă el. Este suficient să urmăriți cu atenție pisica și obiectele cu care intră în contact. Nu se recomandă pulverizarea produselor cosmetice lângă pisici. Pentru a elimina congestia nasului, folosiți picături pentru bebeluși, de exemplu, „Pinosol”.
 • Corpuri străine. Pisica va strănuta și va încerca să scoată obiectul care obstrucționează. Încercați să-l obțineți singur, apoi cumpărați picături din umflături pentru a calma mucoasa nazală, de exemplu, "Naphtizin" sau "Nazivin". Dacă nu puteți elimina articolul, contactați medicul veterinar.
 • Ciuperci. Când sunt active, pisica va avea cruste în nas. Este necesar să le îndepărtați cu un tampon de bumbac cu apă oxigenată. Apoi, trebuie să tratați mucoasa pisicii cu ajutorul agenților antifungici - astfel încât să vindecați curgerea nasului.

Recomandări pentru tratamentul rinitei

Puteți face clătiri suplimentare ale nărilor pentru a vindeca nasul curgător cu metode de acasă - utilizați medicamentul "Aquamaris". Trebuie remarcat faptul că nu puteți folosi adesea picături pentru răceală, urmați instrucțiunile, altfel pisica se poate obișnui sau medicamentul va contribui la uscăciunea mucoasei nazale. Încălziți animalul de companie în absența temperaturii.

Observați întotdeauna starea animalului dvs. de companie: cum doarme, dacă mănâncă regulat, dacă se joacă activ. Un proprietar atent va putea detecta rapid simptomele, stabili cauza bolii și vindeca animalul.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să tratezi curgerea nasului unei pisici acasă?