Cum vede o pisică o persoană?

Mulți proprietari de animale de companie au o întrebare despre modul în care pisicile văd oamenii. La aceste animale, structura ochiului și a vederii este foarte diferită de cea a unui om. O altă caracteristică este schema de culori slabă. Pentru a evalua lumea și oamenii din jur, animalele vin în ajutorul organelor mirosului și ale atingerii.

Cu toate acestea, pisica nu vede bine la distanțe mari, deci nu poate vedea decât o persoană pe o rază de câțiva metri. Dacă este departe, atunci imaginea din fața ochilor animalului este estompată și este posibil să nu-și recunoască iubitul proprietar. Pisica nu poate distinge decât unele culori:

  • alb;
  • negrul;
  • albastru;
  • toate nuanțele de gri.

Datorită acestei caracteristici, animalelor nu le pasă ce poartă o persoană. Diferența dintre „prieten” și „străin” în rândul oamenilor apare mai mult prin miros.

Cum vede o pisică o persoană?

O pisică vede o persoană așa cum este. Ea poate evalua înălțimea, vocea și recunoașterea mișcării. Cu toate acestea, pisica vede în mod clar nu mai aproape de jumătate de metru și nici mai departe de cinci. Dacă o persoană se află la 7-10 metri distanță, animalul va vedea doar o siluetă neclară. În acest caz, organele de miros și atingere permit recunoașterea proprietarului..

O pisică care locuiește într-un apartament percepe familia ca membri ai ei. De obicei, tratează bine copiii, ca „mama”. Animalul înțelege că este asigurat cu siguranță completă, nutriție și îngrijire. Și plătește înapoi cu recunoștință și afecțiune. O pisică vede în stăpânul ei în primul rând un protector, un susținător de întreținere..

În același timp, multe animale crescute dintr-un pisoi par să se „blocheze” în copilărie. Drept urmare, o persoană devine o „mamă” eternă pentru ei. Din acest motiv, pisica merge adesea la culcare cu proprietarul, așezându-se pe patul său, mângâindu-se și frecându-se de picioare. Percepând o persoană ca „mamă”, animalul se poate lipi de haine și începe să maseze corpul cu labele, eliberându-i ghearele. Aceasta este ceea ce face atunci când suge titul mamei.

După un timp, pisica maturizată îl percepe pe proprietar ca pe al său.. Animalul se freacă de picioare cu plăcere, se urcă pentru a „săruta”, își adulmecă fața. Astfel, pisica „marchează” persoanele cu glande care se află pe bărbie, obraji și buze..

La câțiva metri distanță, ochii pisicii pot distinge exterior „prietenul” de „străinul”. Pentru aceasta nu este necesar ajutorul mirosului. Cu toate acestea, la o distanță mare, animalele văd doar o siluetă încețoșată și, pentru a înțelege cine se află în fața lor, mirosul și doar „semnele” rămase pe iubitul lor proprietar ajută. Ajută la recunoașterea străinilor..

Pisica merge de bunăvoie pe mâna proprietarului, își permite să fie mângâiată și iubește să se joace. Cu toate acestea, există indivizi care nu tolerează străinii și nici măcar nu le permit să le atingă. Străinii alertează animalul, mai ales dacă miros ca un câine. Pisica va adulmeca un străin mult timp și nu va merge întotdeauna în brațele sale.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum vede o pisică o persoană?