Cum să antrenezi rapid un pisoi la o cutie de gunoi

Când apare un pisoi în casă, trebuie să ai grijă de toaleta acestuia. O pisică este un animal curat și va merge în același loc dacă totul i se „explică” corect. Cum să antrenezi rapid un pisoi la o cutie de gunoi și animalul de companie va merge la o oală goală? De fapt, nu este atât de greu de făcut.

Multe ghivece pentru pisici au o structură de rețea. Pe de o parte, este convenabil - pisica nu își va uda labele, deși „mici” într-un recipient gol. Pe de altă parte - animalul, urmând instinctul, își va îngropa fecalele, și se agață de bare cu gheare. Acest lucru poate răni pisoiul, iar el va refuza să se întoarcă la locul următor data viitoare. Prin urmare, întrebarea grilei este foarte controversată..

Forma containerului nu este importantă, ca toate celelalte caracteristici de proiectare. Tava ar trebui să fie confortabilă pentru pisoi, nu pentru tine. Principalul lucru este că recipientul este spațios și fabricat din plastic de înaltă calitate.

Capac de toaleta

Când un pisoi este mic și tocmai învață noi abilități, este foarte important să găsești locul potrivit.

Nu este recomandat să plasați o cutie de gunoi pentru pisici:

  • În camere cu uși trântind.
  • Aproape de zona de mâncare.
  • Într-o cameră zgomotoasă și plină de viață.

Pisicile, ca și oamenii, preferă să „facă propriile lor lucruri” într-un mediu calm, retras.

Procesul obișnuit

Toată lumea știe, probabil, că o pisică, alegând un loc pentru ameliorarea nevoilor, este ghidată de miros. Noul articol miroase specific și este puțin probabil să trezească interesul pentru animalul de companie ca toaletă.

Este mai bine să instruiți mai întâi un pisoi mic într-o cutie de gunoi folosind așternut. În acest fel va fi mai ușor și mai rapid..

Așadar, pași pas cu pas cu privire la modul de învățare a animalului dvs. de companie să meargă în locul potrivit.

1. Cunoaștere

Se toarnă niște umplutură în vas și așează copilul în el. Nu efectuați mișcări bruște, animalul se poate speria și apoi nu va mai veni la recipient mult timp. Este puțin probabil ca animalul de companie să poată merge imediat într-un loc nou, necunoscut, să-i dea timp să se obișnuiască cu. Plantați-l de mai multe ori în timpul zilei..

Dacă în acest timp pisica „face o surpriză” într-un alt loc, nu-l certați, ci puneți grămada într-o oală și lăsați-o acolo o vreme, astfel încât mirosul să fie absorbit în conținut.

2. Rezultat

Înainte de a vă antrena pisoiul să meargă într-o cutie de gunoi, este important să consolidați rezultatul. Când animalul dvs. de companie a realizat deja că acesta este vasul lui și chiar vă mulțumește cu primele succese, nu vă grăbiți să goliți vasul.

Lăsați recipientul să stea cu umplutura timp de 3-4 săptămâni. Nu uitați să curățați în mod regulat conținutul, pisica nu își va face treaba acolo unde este foarte murdară.

3. Tava goală

Odată ce animalul este confortabil și confortabil cu toaleta, puteți încerca să folosiți o cutie de gunoi. Recipientul a reușit deja să absoarbă mirosul, care poate să nu fie perceptibil pentru o persoană, dar va fi simțit de o fântână de pisică. Doar goliți oala și lăsați-o în același loc..

Când animalul tău își face treaba, curăță imediat după el, altfel „mirosul” neplăcut va umple rapid casa.

Sfat! Dacă toaleta nu are bare, pisica își va uda labele, mergând „pe cel mic”. Așezați un covor absorbant și așezați vasul deasupra acestuia.

Posibile probleme

Uneori animalul continuă să-și facă rahatul în locuri greșite, chiar și după ce a învățat să meargă la toaletă. Mirosurile pot fi și motivul: un copil a scris odată pe covor sau canapea, pisica simte urină și pur și simplu își urmează instinctele. Uneori pisica poate merge în alte locuri când străini sunt în casă.

Animalul de companie trebuie certat, dar în niciun caz nu trebuie bătut. Locul ar trebui să fie bine curățat și tratat cu soluție de amoniac sau oțet - aceste mirosuri sperie pisicile. Este puțin probabil ca problema să reapară atunci când mirosul este complet eliminat.

Se întâmplă ca un pisoi să meargă la toaletă pe lângă tavă. Dacă animalul dvs. de companie este încă foarte mic, pur și simplu nu cunoaște încă limitele toaletei.

Animalul de companie poate avea, de asemenea, disconfort în absența umpluturii și, prin urmare, nu stă în recipient. Încercați să umpleți oala cu umplutură pentru o vreme și să vedeți dacă situația se schimbă..

In cele din urma

Pentru a folosi o tavă de gunoi în orice moment, trebuie să o păstrați curată în orice moment. Un miros neplăcut se va răspândi rapid dintr-un recipient gol. Este posibil ca pisica să nu stea într-un recipient deja umed. Dacă sunteți pregătit pentru o îngrijire atât de atentă, acționați cu îndrăzneală. Nu puteți monitoriza igiena toaletei non-stop, este mai bine să folosiți umplutură.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să antrenezi rapid un pisoi la o cutie de gunoi