Cum să antrenezi rapid o pisică la litiera de gunoi?

Cum să antrenezi rapid o pisică la cutia de gunoiDupă ce a apărut casa Kitty sau adult pisică, sarcina principală a proprietarului este de a învăța animalul să meargă la toaletă. Vom învăța cum să o facem rapid și ce recomandări importante trebuie să respectați..

Unde sa încep?

Când ești adus în casă o pisica, pentru aceasta trebuie să achiziționați un anumit set de accesorii. Unul dintre lucrurile importante este tava.

Să ne uităm la ce tipuri de ele există și cum să o alegem pe cea potrivită pentru animalul dvs. de companie..Cum să antrenezi rapid o pisică la cutia de gunoi

Selectarea tăvii și a suportului media

Atunci când alegeți acest articol, trebuie să acordați atenție următoarelor condiții:

 • recipientul trebuie să fie din plastic neelectrizant;
 • tava trebuie să fie ușor de curățat și spălat;
 • trebuie să se potrivească animalului.

Știați? Peste 500 de milioane de pisici domestice trăiesc în lume. Există aproximativ 40 de rase diferite.

Tăvile sunt de următoarele tipuri:

 1. Tava cu plasă - cea mai simplă opțiune, care necesită o monitorizare constantă a purității. Aceste ghivece se spală de 2-3 ori pe zi. Uneori, unor animale de companie nu le plac. Se recomandă alegerea tăvilor cu laturi înalte, care permit animalului să se simtă protejat și sunt mai igienici.
 2. Tava înaltă cu plasă și umplutură cu silicagel, turnat sub plasă - potrivit pentru proprietarii care rareori sunt acasă. Aceste ghivece sunt mai igienice. Volumul recomandat de silicagel este de 5 cm. Cu această grosime de silicagel, mirosurile neplăcute sunt bine reținute, iar pisica poate merge la toaletă de mai multe ori.
 3. Tava de umplere - suficient de adânci, are laturile înalte, pot fi solide sau prefabricate. Ieftin.
 4. Casă vestiară - bun pentru pisici. Este mare și este posibil să nu fie potrivit pentru un apartament mic. Va dura mult timp să curățați și să spălați o astfel de toaletă. Aceste case sunt potrivite pentru pisicile care adesea lasă urme, pulverizează urină în timp ce stau în picioare. Dacă există loc pentru o astfel de toaletă, atunci aceasta va deveni cu ușurință parte a interiorului. Există în vânzare modele originale de design.
Cum să antrenezi rapid o pisică la cutia de gunoiAtunci când alegeți un material de umplutură, nu există recomandări specifice. Pisicii ar trebui să-i placă așternutul. Detaliile care îl fac pe proprietar confortabil nu contează pentru pisici.
Vă va fi util să știți cum să faci baie unei pisici acasă.
Când schimbați tipul de umplutură, se recomandă adăugarea noului tip de umplutură la cel vechi, înlocuind din ce în ce mai mult din acesta de fiecare dată și faceți acest lucru până când umplutura este complet înlocuită..

Pata de gunoi pentru pisici

Locul pentru plecarea nevoilor trebuie ales astfel încât să nu existe curenți de aer. Tava ta pentru animalele de companie trebuie să fie amplasată într-un loc ferit de ochii curioși, de zgomot, confortabil și sigur (de aceea pisicile preferă case speciale și cutii goale).Cum să antrenezi rapid o pisică la cutia de gunoiAșa cum recomandă proprietarii de animale de companie, pentru a antrena rapid o pisică la cutia de gunoi, trebuie să o așezați într-un loc proeminent, să oferiți accesul gratuit animalului de companie și să arătați pisicii sau pisicii că aceasta este o toaletă..

Pentru îngrijirea pisicilor veți avea cu siguranță nevoie furminator.
Pentru a face acest lucru, aduceți animalul la tavă și scotociți în așternut cu mâna sau (dacă puteți) cu labă. De obicei pisicile înțeleg totul corect..

Învățăm un pisoi

Există o serie de modalități fiabile de a antrena un pisoi într-o cutie de gunoi într-un apartament într-o zi, inclusiv câteva reguli de urmat, dacă este necesar. În plus față de recomandările de mai sus pentru alegerea unei oale și a așternutului, urmați aceste sfaturi simple:

 • nu vă certați animalul de companie în fața cutiei de gunoi;
 • astfel încât să nu existe mirosuri care să enerveze pisica în locul unde va fi așternutul pentru pisici.

Important!Pentru ca pisoiul să se obișnuiască cu noua cameră și să poată găsi întotdeauna drumul către toaleta sa, este necesar în primele zile de ședere a animalului de companie în casă să-i limiteze mișcarea în jurul camerelor. Opțiunea ideală ar fi închiderea pisoiului în bucătărie sau la toaletă pentru această dată..
Corpul pisoiului este conceput în așa fel încât, după ce a mâncat, vrea imediat să meargă la tavă. Prin urmare, după ce pisoiul a mâncat, acesta trebuie transportat cu atenție la cutie..cum să antrenezi o pisică la litiera de gunoiAceastă procedură trebuie efectuată în primele trei zile, fără a uita de emoțiile pozitive, iar în timp pisoiul va începe să meargă până la cutia de gunoi..

O altă modalitate: înainte de a învăța pisica să meargă la litiera de gunoi, puteți urmări unde pisoiul va pune prima băltoacă sau se va desprinde într-un mod mare, apoi a pus oala acolo..

Aflați cum să o faceți singur stâlp de zgârietură pisică.
În timp, îl puteți muta cu 10-15 cm în direcția dorită. Trebuie să vă asigurați că pisoiul merge doar la toaletă.

O altă metodă de a instrui un pisoi să meargă într-o cutie de gunoi într-un timp scurt dacă animalul dvs. de companie are aproximativ 1 lună - poate nu cea mai elegantă, dar eficientă - este să luați deșeurile și să le transferați într-un container și apoi să le arătați pisoiului..cum să antrenezi o pisică la litiera de gunoiLocul „realizării” trebuie să fie bine spălat și reîmprospătat cu o aromă de aer.

Sfaturi utile

Pentru a vă antrena rapid animalul de companie la cutia de gunoi, urmați aceste instrucțiuni:

 1. Se recomandă antrenarea olitului de la o vârstă fragedă.
 2. Protejați-vă animalul de companie de iritanții din apropierea toaletei.
 3. Nu certati pisica si nu pedepsiti pentru greseli.
 4. Nu distrageți atenția animalului atunci când se pregătește pentru toaletă, așezat pe el sau tocmai a terminat procedura.
 5. Curățați toaleta la timp, schimbați umpluturile (dacă le folosiți).
 6. Nu pune oala într-un loc zgomotos.
 7. Nu schimbați brusc o oală cu alta.
 8. Nu spălați cutia de gunoi cu detergent parfumat sau alt produs de descurajare pentru pisici.
 9. Dacă animalul nu are timp să ajungă în oală, cel mai probabil are probleme de sănătate - diaree, constipație, inflamație a vezicii urinare. Contactați medicul veterinar pentru examinare și consultare.
 10. Dacă pisica încă nu merge la toaletă într-o oală, ci într-un alt loc, puteți pune farfurii cu mâncare și apă în acest loc. Animalele nu merg la toaletă unde mănâncă.
Știați? Prima cutie dedicată pentru gunoi pentru pisici a fost inventată în 1947 de inventatorul american Ed Lowe. Argila a fost folosită ca umplutură.

Este posibil să antrenezi o pisică adultă?

Dacă ați ridicat o pisică adultă de stradă, acesta nu este conștient de existența anumitor locuri pentru plecarea nevoilor naturale și nu știți cum să antrenați animalul de companie la cutia de gunoi - trebuie să cumpărați un container mai spațios și mai convenabil în care va fi mai ușor de antrenat.pisicăDacă nu a recunoscut oala ca un loc de plecare pentru nevoi și totuși merge la toaletă peste tot, urmăriți cum se comportă atunci când dorește să folosească toaleta, apoi urmați sfaturile de mai sus despre cum să antrenați o pisică la litiera de gunoi.

Verificați toate avantajele și dezavantajele castrării pisicilor.
Există două moduri în care vă puteți antrena pisica să meargă la o anumită locație:

 1. Pune pisica în toaletă, bătea animalul pe spate și îndepărtează-te, apoi va săpa instinctiv o gaură în așternut.
 2. Odată ce stabiliți exact unde doarme și se odihnește pisica, puneți oala acolo și puneți pisica în ea. Dacă o faceți la timp, aproape sigur veți putea să vă antrenați pisica la litiera cu succes..
După aceea, nu schimbați imediat așternutul din oală, deoarece animalul de companie va căuta oala data viitoare după miros.cum să antrenezi o pisică la litiera de gunoiDe asemenea, nu trebuie să presupuneți contrariul și să vă scufundați nasul pisicii într-o baltă - acest lucru va provoca efectul exact opus. Mai bine udați un șervețel, cârpa într-o baltă și puneți-o într-o oală. Data viitoare, mirosul va atrage pisica la locul potrivit..

Datorită acestor recomandări, puteți antrena rapid și ușor un pisoi sau deja un animal de companie adult la toaletă..

Nu uitați de emoțiile pozitive și nu certați animalul - în timp, pisica dvs. va învăța și vă va încânta.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să antrenezi rapid o pisică la litiera de gunoi?