Cum să antrenezi rapid un pisoi la o cutie de gunoi într-un apartament

Cum să antrenezi rapid un pisoi la o cutie de gunoi într-un apartament

În acest articol, voi trece în revistă metodele pe care le puteți folosi pentru a vă antrena pisoiul la litiera de gunoi. De fapt, aceste metode nu sunt foarte complicate. Principalul lucru aici este timpul și răbdarea. De asemenea, vă voi spune de unde să începeți, ce să faceți și cum să învățați un pisoi să meargă la toaletă, într-un singur loc, să aleagă un loc pentru viitoarea toaletă.

Este posibil să învățați rapid o pisică să meargă într-o cutie de gunoi

Când bebelușul este sănătos, este ușor să înveți un pisoi de o lună să meargă la toaletă. De obicei, mama lui face acest lucru, dar dacă acest lucru nu s-a întâmplat dintr-un anumit motiv, atunci proprietarul nou creat își asumă toată responsabilitatea. Chiar și un pisoi mic de două luni înțelege totul perfect și face trucuri murdare doar din rău.

Antrenamentul durează în medie 5 - 20 de minute după fiecare alimentare timp de câteva zile.

Este doar o combinație de mai mulți factori..

Dintre acestea, evidențiem tava și umplutura corect selectate, locația bună a toaletei și curățenia..

Înainte de a începe să vă antrenați animalul de companie, rețineți că, în unele cazuri, lecțiile pot dura mult timp (de la o lună la un an) și va dura rezistență și răbdare..

Nu țipa la pisoi, o voce ridicată îl poate speria..
Începeți antrenamentul la gunoi la vârsta de 1-1,5 luni
Începeți antrenamentul la gunoi la vârsta de 1-1,5 luni

Cum să antrenezi un pisoi la litiera de acasă

Pentru o învățare eficientă, urmați aceste sfaturi:

 • Nu amâna să cumperi o tavă până mai târziu. Cumpărați-l în același timp cu sosirea noului chiriaș.
 • Nu acordați animalului acces la toate camerele din apartament. Pentru prima săptămână, sunt suficiente două camere, în care tu însuți vizitezi cel mai des. Puteți alege o bucătărie și o baie. În primul rând, astfel încât animalul va fi sub supravegherea dumneavoastră și, în acest caz, veți răspunde rapid la o situație neprevăzută. Și în al doilea rând, astfel pisoiul va învăța mai repede drumul către toaletă..
 • Observați animalul de companie după ce ați mâncat. Sistemul digestiv felin este conceput în așa fel încât alimentele din corp să nu persiste mult timp și va începe foarte curând să se așeze și să se învârtă, în general, dând toate semnele unui eveniment viitor. În acest moment, trebuie să duceți cu grijă pisica la oală, astfel încât să-și poată termina afacerea acolo. În viitor, asta va face ca pisoiul să revină aici pentru a se ușura. Pentru ca el să fie complet convins de ceea ce este aici, îi puteți lua laba și săpa în umplutură. După ce procesul natural s-a încheiat, laudă-ți copilul. Ancorați această emoție pozitivă.

Alegerea tăvii și umpluturii potrivite

Tava selectată corect și material de umplutură joacă un rol important în îmblânzirea unei pisici la oală acasă.

Alegerea tăvilor pe piața actuală este imensă, puteți alege preferințele oricărui animal. Există laturi deschise, închise, înalte și joase.

Să le luăm în considerare pe cele mai populare:

 1. Obișnuit fără plasă. Potrivit pentru pisoi foarte mici, deoarece este ușor de urcat în el, spălarea este ușoară pentru proprietar. Prețul accesibil poate fi un factor decisiv. Dezavantajele includ faptul că practic nu păstrează mirosul și, din cauza laturilor prea joase, pisica va arunca o parte din umplutura în afara toaletei sale.
 2. Cu plasă. Se diferențiază de cea anterioară prin aceea că o plasă de plastic este montată în interiorul ei, prin care fecalele curg în jos. Labele rămân curate. O opțiune potrivită pentru pisoii care au o atitudine negativă față de umplutură. Dezavantajul este necesitatea spălării frecvente.
 3. Cu laturile înalte. Vor preveni micul tău animal de companie să împrăștie așternuturi pe podea. Dar ocupă mai mult spațiu decât o tavă obișnuită.

După cum puteți vedea, alegerea este vastă.

Principalul lucru este că tava trebuie să fie din plastic, alte materiale nici măcar nu trebuie luate în considerare.
Unele animale de companie pot fi chiar îmblânzite la toaletă.
Unele animale de companie pot fi chiar îmblânzite la toaletă.

Cel mai bun mod de a umple toaleta este cu un umplutură inodoră. De ce exact un astfel de umplutură? Motivul este simplu. Lucrul este că granulația de argilă este utilizată la fabricarea sa și, atunci când apa ajunge pe ea, capsulele se înmoaie și devin bulgări, care sunt confortabil de îndepărtat cu o lingură..

Dacă toate încercările sunt în zadar, se toarnă murdărie în tavă. Aroma și mirosul îi vor părea mai dragi animalului de companie și va înțelege rapid ce i se cere.

Cum să alegeți un loc pentru toaletă într-un apartament

Camera în care va fi amplasată așternutul pentru pisici trebuie verificată pentru a respecta următoarele cerințe:

 • Ar trebui să fie ușor pentru o pisică să ajungă aici.
 • Un loc retras.
 • Locul este ventilat.
 • Locul este ușor de curățat.
Pisica nu trebuie deranjată de sunete străine. Acordați atenție dacă mașina de spălat face zgomot? Șamponul va cădea de pe raft la momentul nepotrivit??

O opțiune potrivită ar fi o baie sau toaletă..

Baia este ideală pentru amenajarea unei tăvi
Baia este ideală pentru amenajarea unei tăvi

Ușa ar trebui să fie întredeschisă sau puteți tăia o ușă specială pentru pisică.

Locuind într-o casă privată

Locuind în casa lor, proprietarii vor încerca probabil să-l învețe pe animalul de companie să meargă la toaletă afară. Acesta este un rezultat realizabil. Trebuie să mutați treptat toaleta la ușă. După un timp, el va fi în afara camerei și, de îndată ce observați că animalul de companie se așează pentru a face isprava, duceți-l afară, unde vă puteți goli în siguranță.

Ce trebuie făcut dacă pisica nu merge la oală

Se întâmplă ca locul să fie potrivit, iar liniștea să fie mortală pe o rază de 5 metri de tavă, iar umplutura pisicii se potrivește, dar ea încă marchează pe lângă toaletă. Nu conteaza merge la toaletă peste tot. Puteți încerca să remediați problema în oricare dintre următoarele moduri:

 1. Așezați cojile de portocală în locul în care animalul merge pentru a-l speria. Pisicile sunt iritate de mirosul de citrice.
 2. Mirosul lavandei, dimpotrivă, este atractiv. Umplutură cu parfum de lavandă - lucrul potrivit pentru dobândirea abilităților.
 3. La magazinul dvs. pentru animale de companie sau la farmacia veterinară, puteți cumpăra spray-uri care au un miros obișnuit sau respingător. Selectați-l pe cel potrivit și utilizați-l conform instrucțiunilor. Îți va ușura viața.
Fără un motiv, animalul nu se va caca în locuri greșite. Găsiți și remediați cauza.
Pentru a vă asigura că tava pentru pisici nu aduce inconveniente și probleme, trebuie curățată în mod regulat
Pentru a vă asigura că tava pentru pisici nu aduce neplăceri și probleme, trebuie curățată în mod regulat

În concluzie, vreau să spun că învățarea unei pisici să meargă într-o cutie de gunoi este o procedură responsabilă..

Cunoscând tipurile populare de tăvi, precum și metodele de antrenament, puteți face față acestei sarcini fără probleme..

După cum sa menționat la începutul articolului, nu puteți face fără răbdare..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să antrenezi rapid un pisoi la o cutie de gunoi într-un apartament