Cum este tratată inflamația glandelor paraanal la pisici?

Pisicile, câinii și pisicile sunt animale foarte active, din această cauză, pot experimenta senzații și simptome neplăcute în activitatea sistemului excretor. Orice proprietar sensibil și înțelegător va observa imediat dacă ceva nu este în regulă cu animalul său de companie. În unele cazuri, inflamația glandelor paraanal la pisici poate provoca o stare de spirit lento și letargic la animale..

 1. O atenție sporită a animalului de companie la curățenia anusului:
 2. Coada apăsată constant în zona de selecție;
 3. Mirosul neplăcut perceptibil de la animalul de companie;
 4. Moliciunea scaunului la ieșire;
 5. Obezitatea animalelor de companie;
 6. După presiune în zona glandelor, se observă apariția unei descărcări de culoare murdară cu miros înțepător;
 7. Animalul face adesea mișcări ciudate, ca și când ar fi târât pe podea, pe canapea sau pe covoare;
 8. La inspecția vizuală, multe formațiuni sunt vizibile în jurul anusului, uneori însoțite de o ușoară roșeață;
 9. Boala poate fi moștenită prin predispoziție genetică.

Simptome suplimentare ale inflamației glandelor paraanal

În unele cazuri, pisicile și pisicile au și febră, refuzul de a mânca. Dacă principalele metode de tratament nu sunt aplicate la timp, inflamația glandelor poate fi întârziată și abcesul nou manifestat al glandei paraanal la pisică va trebui eliminat prin intervenție chirurgicală..

În etapele finale ale inflamației glandelor paraanal, se manifestă deja consecințe grave.. Lichidul începe să se acumuleze în cantități mari fără posibilitatea descărcării complete, în consistență seamănă cu o cremă neagră. În plus, boala se poate transforma în paralizie a centurii pelvine la un animal, secreția secretată devine o consistență de culoare argilă cu granulație închisă.

Funcțiile glandelor paraanale din corp

Glandele paraanal la pisici îndeplinesc o serie de funcții vitale. Sunt un fel de sursă de substanță, sunt de dimensiuni mici și fac ca partea din coadă lângă anus să fie mai uleioasă. Adică, în timpul procesului natural de defecare la pisici, pungile sunt curățate și se formează secreții. În ceea ce privește funcționalitatea, pisicile pot folosi substanța izolată ca mijloc de protecție sau pot marca teritoriul.

Boala, inflamația glandelor paraanal, apare destul de des la pisicile domestice și pisicile, deoarece după un timp acestea acordă mai puțină atenție procesului de golire de sine. Majoritatea practic nu se mișcă și sunt obezi într-un grad sau altul. Lichidul din pungi se acumulează în timp, oricând se poate revărsa și, ca urmare, crește în dimensiune. Toate acestea pot duce la complicații în procesul de golire și locomoție la pisici. Odată cu trecerea inflamației la o formă cronică - acest lucru poate duce la consecințe grave și la o scădere a protecției sistemului excretor la pisici și pisici.

Pentru a evita manifestarea bolii glandelor paraanal, proprietarului i se recomandă să efectueze procedura de autocurățare a anusului pisicii o dată la 2-3 luni.

Cum să recunoaștem o boală

O boală diagnosticată în stadiile incipiente ale manifestării sale nu va provoca probleme proprietarului și nu va dura mult timp. Cea mai bună modalitate de a determina inflamația glandelor paraanal, dacă nu sunteți încrezători în punctele forte și abilitățile dvs. de a efectua procedura dvs., ar fi opțiunea de a solicita ajutor de la un specialist calificat.

Trebuie să știți cum să efectuați procedura de curățare a anusului acasă, altfel poate duce la o serie de complicații. De exemplu, animalele nu se comportă întotdeauna adecvat în timpul procedurilor. Sau, atunci când glandele sunt stoarse, „chirurgii” pot atinge o serie de terminații nervoase importante, vase de sânge etc. în zona glandelor paraanal.

Contactarea unei clinici veterinare

Chiar și în cazul golirii constante a secreției din glandele paraanal de către proprietar, este necesar pentru sfaturi de prevenire și îngrijire să contactați specialiștii spitalului veterinar.

Medicul va efectua o procedură de curățare a secreției și, poate, o acțiune neplăcută pentru o pisică sau pisică va trebui să fie efectuată de mai multe ori. Depinde de gradul de neglijare a stării sistemului excretor. Procesul poate fi însoțit de utilizarea lumânărilor,

Dacă animalul de companie suferă de inflamații frecvente ale glandelor paraanal, atunci medicii recomandă curățarea o dată pe lună. Deoarece datorită caracteristicilor generale ale organismului sau factorilor condițiilor de viață ale unei pisici sau pisici, această boală nu este neobișnuită în zilele noastre.

Problema inflamației anusului la pisicile castrate este deosebit de urgentă. Cu absența prelungită a tratamentului, poate duce la oncologie. Tratamentul în timp util al inflamației glandelor paraanal ale unei pisici sau pisici va îmbunătăți sănătatea și îi va prelungi viața.

Procedura de spălare a sacilor poate fi efectuată numai de un specialist. Este recomandat pentru un curs deosebit de prelungit al bolii, când supurația a acoperit deja cea mai mare parte a suprafeței anusului.

Tratamentul glandelor paraanal poate dura mult timp cu aplicarea zilnică a procedurii. Procesul în sine include mai mulți pași.:

 • Prepararea unui medicament care este injectat într-o seringă fără ac;
 • Medicamentul este injectat în anusul pisicii;
 • Manipularile se repetă de mai multe ori până când lichidul devine complet ușor;
 • Și după ce procesul este finalizat, un unguent special antibacterian și calmant este plasat în interior.

De asemenea, se recomandă să puneți o pisică, guler, eșarfă sau scutec pe pisică pentru a evita procesul de lins în zona de tratament..

Prevenirea inflamației glandelor paraanal

O modalitate accesibilă și bugetară de a trata pisicile și pisicile de disconfort este spălarea cu o soluție de săpun. Aici există un dublu efect asupra rezultatelor procedurii: prevenirea inflamației anusului și igiena anusului.

Stagnarea și blocarea glandelor paraanal este mai frecventă la animalele de companie. Având în vedere acest lucru, proprietarii sunt sfătuiți să petreacă mai mult timp cu animalul de companie pe stradă și să-i acorde atenție și îngrijire..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum este tratată inflamația glandelor paraanal la pisici?