Cum poate o pisică să primească o picurare subcutanată?

Dacă aveți un prieten cu patru picioare - o pisică sau un câine, trebuie să fiți pregătiți pentru diferite situații de viață. La urma urmei, adesea apar probleme atunci când animalul este bolnav, medicul veterinar îi prescrie picături hipodermice pentru pisică, iar proprietarul mustațului nu are ocazia să ducă animalul de fiecare dată la un specialist pentru boli cronice. Cum să fii, să nu-ți lași animalul de companie în mila sorții.

Motivele numirii unui picurator

Medicul dumneavoastră vă poate prescrie IV-uri hipodermice pentru pisica dvs. pentru o varietate de probleme de sănătate.. Cele mai elementare dintre ele includ:

 • Deshidratare cauzată de diaree, vărsături sau febră.
 • Foame. Dacă pisica refuză să mănânce, este necesar să-și mențină cumva vitalitatea. Pentru a face acest lucru, se injectează subcutanat o soluție de glucoză, care furnizează corpului oligoelementele necesare..
 • Nevoia de a elimina toxinele din corpul pisicii.
 • Nevoia de a restabili sănătatea unui animal de companie după o boală trecută.
 • Prezența insuficienței renale.

Cum să plasați corect picăturile subcutanate

A da o pisică o picurare subcutanată nu este deloc dificil. Va fi mult mai dificil să injectați un copil într-o venă. Acest mecanism este complet simplu și are loc în mai multe etape:

 • Este necesar să reparați animalul de companie astfel încât să nu fie rănit accidental și să reușiți să injectați doza necesară de medicament. În aceasta veți fi ajutați de pungile de fixare, care sunt create special pentru astfel de situații..
 •  După ce vă pregătiți animalul de companie, ar trebui să luați picurătorul. Capacul sticlei este străpuns cu receptorul și eliberat din aer. Pentru aceasta, se scurge o mică soluție. Apoi, trebuie să opriți sistemul și să vă asigurați că acul este bine fixat..
 • Să trecem la vaccinare. Este necesar să picurați soluția în zona greabănului sau în zona pliului inghinal. Pielea este colectată manual, astfel încât se formează un triunghi, un ac este introdus în baza sa.
 • Deschidem sistemul. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la viteza de injectare a medicamentului, deoarece chiar dacă deschideți picuratorul complet, soluția va fi absorbită în sânge numai după o vreme. Prin urmare, nu are sens să întindeți această procedură pentru întreaga zi..
 • Și în cele din urmă, etapa finală. După ce s-a turnat tot lichidul, picurătorul este închis, acul este îndepărtat și locul de injectare este prins cu un deget, astfel încât lichidul să nu stropească. Îndeplinind toate aceste condiții, nu veți avea probleme..

Cu toate acestea, nu vă alarmați dacă soluția nu se revarsă, ci se întărește pe loc. Luați doar pielea și țineți-o până când sticla este goală.

Nu vă faceți griji cu privire la tuberculul moale care se formează la o pisică după picături hipodermice. De regulă, se dizolvă în două ore. Dar există excepții atunci când acest lucru se întâmplă în decurs de 8 ore..

Dozare

Desigur, soluția nu poate fi injectată pe termen nelimitat. Într-o puncție, fluidele sunt injectate nu mai mult de 20 ml / kg din greutatea corporală a animalului de companie. În general, volumul soluției injectate nu trebuie să depășească 60 ml / kg din greutatea pisicii..

Greșeli și necazuri de bază

Pentru a face injecții subcutanate acasă, pisica trebuie să respecte toate regulile și cu mare grijă pentru a evita greșelile care vor atrage probleme legate de sănătatea animalului de companie. Cele mai elementare dintre ele includ:

 • Acul introdus incorect. Unii proprietari lipsiți de experiență străpung pielea din când în când, iar medicamentul este turnat. Și există cazuri când este injectat intradermic, atunci medicamentul nu provine deloc din sticlă.
 • Un animal slab fixat, care se smulge violent. Acest lucru poate rupe cu ușurință acul și poate răni animalul de companie..
 • Încălcarea regulilor de sterilitate, care poate duce la supurația pielii.

După cum puteți vedea, nu este deloc dificil să puneți picurătorul unei pisici subcutanat la greabăn. Principalul lucru este să respectați toate recomandările și instrucțiunile. Și, dacă aveți îndoieli cu privire la ceva, atunci este mai bine să consultați un specialist care vă va ajuta să vindecați animalul și să evitați rănirea..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum poate o pisică să primească o picurare subcutanată?