Plasturi cheli într-o pisică lângă urechi

O retragere a părului peste ochi la pisici apare ca urmare a alergiilor, puricilor sau căpușelor, malnutriției, diabetului zaharat, anomaliilor tiroidiene, dermatomicozei. Chelia în zona ochilor este un simptom comun al acarianului subcutanat demodex..

Dermatomicoza

Animalele de toate vârstele și rasele se pot infecta cu acesta după contactul cu pisici infectate. Acarianul poate trăi mult timp în corpul animalului de companie și nu se poate manifesta. Pentru a activa boala, este necesar un factor provocator, de exemplu, o scădere a imunității.

Ca urmare, căpușa din corpul pisicii începe să fie activă, având un impact negativ asupra stării generale de sănătate.

În plus față de petele chele din apropierea urechilor, pot apărea înroșirea pielii, descuamarea în zona ochilor, erupții cutanate care arată ca niște pustule mici, precum și formarea de ulcere mici și răni sângerante pe piele.

Alte cauze ale alopeciei

În plus față de un acarian subcutanat, malnutriția, administrarea anumitor medicamente, neoplasmele (atât benigne, cât și maligne), lichenul, scabia și o predispoziție genetică pot provoca căderea activă a părului la o pisică din zona ochilor. Un plasture chel apare lângă ochi, iar apoi este observat în alte părți ale corpului, cel mai adesea în abdomen, picioare posterioare și urechi.

Cei mai frecvenți alergeni care provoacă apariția petelor chel sunt cerealele, carnea de oaie, precum și proteinele vegetale și animale. Dacă se confirmă o alergie alimentară (alimentară), atunci este necesar să se transfere animalul de companie în alimentele hipoalergenice și problema va fi imediat eliminată.

De asemenea, la o pisică, pot apărea pete chele lângă urechi din cauza tulburărilor psihologice, de exemplu, cu stres sever, suprasolicitare emoțională. Această condiție este tipică pentru o pisică după mutare, schimbarea climatului, atunci când un alt animal de companie apare în familie (tipul și vârsta nu contează) sau când se naște un copil.

Uneori, pierderea părului lângă ochi este observată în perioada postpartum. Cel mai adesea acest lucru se datorează epuizării corpului după naștere și hrănirea pisoilor. În acest caz, pentru a elimina petele chelie, pisica trebuie să ofere o nutriție adecvată, precum și să ofere suplimentar complexe multivitamine. Deosebit de importantă este prezența vitaminei B1 în astfel de preparate, care normalizează funcționarea sistemului nervos..

Dacă plasturii cheli din zona ochilor sunt rezultatul dezechilibrului hormonal și al unor patologii precum hipo- sau hipertiroidism, diabet zaharat, hiperfuncție suprarenală, atunci pisica va avea urinări frecvente, scădere bruscă în greutate sau invers, dezvoltarea obezității (în ciuda faptului că nutriția pisicii va fi neschimbată) , sete crescută.

Prevenirea alopeciei la o pisică

Pentru a preveni apariția petelor chele la un animal de companie lângă ochi, trebuie să respectați următoarele recomandări:

  • monitorizează regulat igiena animalului și a accesoriilor acestuia;
  • efectuați în timp util tratamente preventive pentru ectoparaziți și viermi;
  • vaccinați împotriva bolilor infecțioase în funcție de vârsta animalului de companie;
  • utilizați furaje de înaltă calitate pentru hrănire;
  • vizitați medicul veterinar în mod regulat.

Plasturii cheli lângă urechile și ochii unei pisici sunt frecvente. Având cunoștință de cauzele cheliei, este mult mai ușor să preveniți astfel de procese decât să le tratați mai târziu..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Plasturi cheli într-o pisică lângă urechi