Cum să înveți o pisică să meargă la toaletă

Mai mulți factori depind de procesul de formare a unui pisoi, principalul fiind vârsta. Viteza și calitatea rezultatului depind de momentul din care te-ai născut pentru a pune întrebarea „cum să antrenezi o pisică la toaletă”. O pisică poate fi antrenată să meargă la toaletă într-o săptămână, în timp ce alta poate dura 2 sau mai multe săptămâni. În ciuda dificultăților procesului, rezultatul este aproape întotdeauna pozitiv, deoarece o pisică obișnuită cu toaleta nu va mai avea nevoie să curețe tava și să-și schimbe umplutura. Principalul lucru este să efectuați procesul treptat.

Înainte de a începe să predați un pisoi la toaletă, trebuie să vă asigurați că știe să folosească litiera. Dacă animalul dvs. nu are un loc specific pentru toaletă, atunci va fi destul de dificil să-l obișnuiți imediat cu toaleta. Amplasarea tăvii în apartament este foarte importantă. Cu cât este mai departe de toaletă, cu atât procesul va dura mai mult. Trebuie să începeți să învățați un pisoi din momentul în care tava este lângă toaletă, iar animalul de companie merge la toaletă direct în ea.

Instrucțiuni

Nu va funcționa să antrenezi o pisică să meargă la toaletă pe toaletă fără a face niciun efort. Mulți crescători au propriile metode, dar instrucțiunile de mai jos se aplică întotdeauna. Pentru a vă antrena animalul la toaletă, trebuie să parcurgeți mai multe etape.

Primul pas

Primul ciclu de predare a animalelor să folosească toaleta este de 15 zile și patru perioade.:

  • Din ziua 1 până în ziua 11, trebuie să ridicați tava pentru gunoi cu câțiva centimetri, astfel încât pisica să nu observe nimic. Ziarele și revistele pot servi drept suport pentru tavă. Înălțimea zilnică de ridicare nu trebuie să depășească 2-2,5 cm. Următoarea ridicare poate fi efectuată numai dacă pisica se comportă ca de obicei și își folosește regulat toaleta..
  • De la 11 la 13 zile, tava trebuie să fie la nivelul scaunului de toaletă. În acel moment, pisica ar trebui să se obișnuiască cu înălțimea și să se familiarizeze cu toaleta..
  • În ziua 14, tava trebuie deplasată spre toaletă în așa fel încât ¼ din ea să se așeze pe scaunul toaletei.
  • În ultima zi a primului ciclu, cutia alunecă și umple ¾ din scaunul de toaletă. Din acest moment, pisica va percepe mersul la toaletă și toaletă ca un întreg.

Este foarte important ca în timpul procesului de antrenament litiera să fie întotdeauna curată și ușa toaletei să fie întredeschisă, astfel încât pisica să poată intra singură în ea..

A doua fază

Începând cu al doilea ciclu, devine mult mai ușor să înveți o pisică să meargă la toaletă. În acest moment, pisica a devenit deja confortabilă cu toaleta și nu se teme de înălțimea pe care a ajuns-o. În acest stadiu, trebuie să efectuați două acțiuni principale..

Pentru început, trebuie să poziționați complet tava pe scaunul de toaletă, astfel încât ușurința și toaleta să se îmbine într-o singură înțelegerea pisicii. Pentru a evita nenorocirile, trebuie să fixați ferm litiera și să lăsați pisica să se așeze câteva zile. Dacă bucătarul a luat o nouă poziție prima dată, atunci puteți trece la acțiunea următoare a doua zi.

În ziua a 17-a, cea mai importantă ocupație cade - tava cu umplutură trebuie înlocuită complet de toaletă. Pentru aceasta, standul de ziare este eliminat, iar tava este îndepărtată într-un loc îndepărtat. Acum trebuie să ridicați capacul toaletei și să lipiți o bandă largă în jurul marginilor toaletei. Pe fâșie trebuie așezat un borcan mic de umplutură. După aceea, scaunul este coborât.

Acum toaleta este gata și pisica ar trebui să meargă cu încredere la toaletă. Mirosul familiar al umpluturii ar trebui să o atragă. Este foarte important ca pisica să nu doar să sară la toaletă, ci și să stea pe ea. Prin urmare, merită să ne amintim de vârsta antrenamentului la toaletă pentru pisici..

Dacă o pisică refuză să meargă la toaletă fără tavă, atunci trebuie să o lăsați în pace o vreme cu dorințele ei la toaletă. Nevoia își va trece, iar pisica va face treaba așa cum ar trebui și acolo unde este nevoie. Cu fiecare nouă călătorie la toaletă, se recomandă înlocuirea benzii cu una nouă.

Etapa a treia

În a 18-a zi a procesului, trebuie tăiată o gaură mică în centrul benzii adezive, în jurul căreia se toarnă uniform umplutura pentru tăvi. De data aceasta pisica merge la toaletă nu pe o bandă, ci direct în toaletă și după golire va auzi un sunet gâlgâitor. Dacă pisica nu se sperie, a doua zi puteți mări gaura. Cantitatea de umplutură trebuie redusă la jumătate.

În ziua 20, puteți elimina complet banda și exclude umplutura. Principalul lucru este că accesul la toaletă este întotdeauna gratuit.. De asemenea, nu uitați să păstrați capacul toaletei ridicat. Într-un mod atât de simplu și nu prea lung, vă puteți antrena pisica să folosească toaleta din apartament. Acum nu putem decât să sperăm că pisica nu va rata, iar mirosul neplăcut din așternutul pisicii va fi lăsat în urmă..

Metoda alternativă

Dacă, atunci când utilizați prima metodă, nu a funcționat pentru a antrena pisica, atunci puteți încerca o versiune modificată. Va necesita mai multă ingeniozitate și răbdare de la dvs., dar în schimb, pisica dvs. va învăța să meargă singură la toaletă..

Prima etapă a antrenamentului se desfășoară în același mod ca și în prima instrucțiune din primele până la 11 zile. În ziua 13, un scaun de toaletă de rezervă trebuie așezat pe cutia de gunoi și fixat cu bandă adezivă. Este necesar să selectați același scaun ca la toaletă și să le instalați într-o singură linie.

Dacă pisica intră în tavă fără probleme, trebuie să îi permiteți să repare rezultatul timp de câteva zile și apoi să treacă la alte acțiuni..

În ziua 16, trebuie să recurgeți din nou la utilizarea benzii adezive (până la 1 cm lățime). Trebuie fixat sub scaunul de toaletă astfel încât să conecteze marginile scaunului. Este important ca partea lipicioasă a benzii să fie orientată în sus..

Când pisica se apropie de cutia de gunoi, va observa obstacolul și va începe să caute o poziție confortabilă.. Fără să găsească o cale de ieșire, ea va sta pe margine pentru a-și desfășura treburile. În cazul în care prezența benzii nu a oprit pisica și ea încă mai merge pe tavă, trebuie să lipiți o altă bandă de bandă, care vă va împiedica să ajungeți cu succes la tavă. În acest caz, pisica va fi forțată să-și facă afacerea pe margine..

Dacă acțiunile descrise nu au reușit să antreneze pisica sau a devenit confuză, se recomandă să o închideți o perioadă în toaletă. După ceva timp, ea trebuie totuși să decidă și plasa de pe scaunul de toaletă deasupra tăvii ei.

Dacă totul a decurs bine, atunci puteți continua să învățați, ca în primul caz. Pentru a face acest lucru, trebuie să scoateți tava și suporturile din magazii. Apoi, trebuie să îndreptați atenția pisicii către o toaletă reală..

Poate dura câteva zile până la consolidarea rezultatului. Astfel, orice pisică poate merge la toaletă..

Reguli de respectat dacă pisica ta folosește toaleta

Mulți crescători de pisici se opun cu tărie pisicilor care merg la toaletă ca oamenii. Pe de o parte, acest lucru este corect, deoarece toaleta a fost creată pentru nevoile oamenilor, nu ale animalelor. Dar dacă te uiți din cealaltă parte, devine clar că în condițiile unui cartier de apartamente, acest mod de a merge când este necesar este ideal. Instruirea la toaletă este necesară dacă doriți să scăpați de curățarea suplimentară și de deșeurile inutile..

Dacă o pisică antrenată merge la toaletă, atunci trebuie să vă amintiți trei reguli:

  • Ușa la toaletă nu trebuie închisă, în niciun caz, altfel riscați să începeți din nou procesul de instruire.
  • Capacul toaletei trebuie întotdeauna ridicat, altfel pisica ta va scrie direct pe el..
  • Din motive igienice, scaunul de toaletă trebuie tratat în mod regulat cu agenți antibacterieni.

A instrui o pisică sau nu la toaletă este treaba fiecărui proprietar. Pentru început, aruncați o privire mai atentă asupra pisicii dvs., este posibil ca natura lui capricioasă să interfereze cu antrenamentul. Dacă animalul de companie este inteligent și ascultător, atunci nu va fi dificil să-l obișnuiești cu o toaletă nouă. Pregătirea la toaletă nu este doar un proces economic, ci și un proces practic. Mulți proprietari sunt absenți mult timp acasă, iar curățarea constantă și schimbarea umpluturii nu le sunt disponibile.

Sfat: De îndată ce vă puteți antrena pisica să folosească toaleta, scăpați imediat de cutia de gunoi și cutia de gunoi. Mirosurile familiare îți pot încurca animalul..

Dacă aveți dubii dacă trebuie să vă antrenați pisica la toaletă și dacă o puteți stăpâni, studiați mai întâi întregul articol cu ​​instrucțiuni. După ce citiți informațiile, puteți lua în siguranță o decizie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înveți o pisică să meargă la toaletă