Cum să înțărcați un pisoi de la zgârieturi și mușcături?

Apariția în casă a unui pisoi mic, pufos, amuzant este o mare bucurie pentru gospodărie. Dar pe lângă emoțiile vesele și pozitive, aceste creaturi drăguțe aduc și momente neplăcute, precum mușcături și zgârieturi..

Pentru a descuraja copilul de la obiceiurile proaste, este necesar să-i facem educația corectă. Cel mai bine este să faceți acest lucru de la o vârstă fragedă. În caz contrar, comportamentele proaste ale unui animal de companie pot duce la dificultăți speciale în păstrarea sau transformarea în agresiune..

1 Cauzele agresiunii

Pentru a înțărca un pisoi de moravuri, proprietarul trebuie să înțeleagă și să înțeleagă motivele acestui comportament. Felinologii au identificat mai mulți factori care provoacă pisicile la astfel de acțiuni:

CauzăManifestare
Pisica joacăÎn majoritatea cazurilor, atunci când un pisoi atacă mâna unei persoane, acesta este un apel la joc. Dus de joc cu proprietarul, el își întinde ghearele și mușcăturile. Acest lucru se întâmplă neintenționat, el doar nu are nicio idee despre limitele a ceea ce este permis. Într-un joc în care se manifestă instinctele de vânătoare, un mic animal de companie învață să se apere practicând agilitatea și forța
Frica și stresulGăsindu-se într-un mediu necunoscut, bebelușul se simte inconfortabil și incomod. Este înconjurat de mirosuri noi, de o atenție excesivă din partea străinilor, de o casă nouă. Toate aceste circumstanțe pot provoca o stare stresantă și pot provoca frică. Pisoiul încearcă să se apere, iar agresivitatea apare în comportamentul său. Începe să șuiere, să se arunce asupra unei persoane, să zgârie și să muște
Zgomot puternicComportamentul agresiv al unui pisoi poate fi cauzat de sunete puternice și neplăcute, precum muzică, zgomot de la un aspirator sau mixer, țipete sau țipete ale copiilor. Copilul este speriat de sunete necunoscute și își răspândește teama către oamenii din apropiere. De asemenea, din cauza fricii, pisicile sunt stresate, care au fost luate de la pisica mamă într-un stadiu incipient. Devin temători din cauza lipsei lor de abilități și experiență de viață. Dacă, după ce a ajuns la vârsta de 1,5-2 luni, pisoiul nu a văzut niciodată oameni, atunci la întâlnire își va mușca și elibera ghearele, simțind frica de o persoană
Nerespectarea spațiului personalAlte animale de companie care trăiesc în aceeași zonă cu animalul de companie cu blană pot provoca un comportament excesiv de agresivitate. Pisicile sunt vânătoare prin natură și orice obiect viu are un efect iritant asupra lui. Acest lucru se manifestă și se intensifică în special dacă obiectul este inaccesibil (pești într-un acvariu, o pasăre în cușcă sau un hamster)
MirosToate felinele au un simț puternic al mirosului, astfel încât un miros înțepător și necunoscut provoacă un comportament agresiv la un animal de companie cu blană. Nu este neobișnuit ca proprietarul, după ce a mângâiat un alt animal, să aducă acasă aceste mirosuri pe mâini, îmbrăcăminte exterioară sau pantofi. După ce a prins mirosul unui străin cu mirosul său sensibil, un animal de companie mic devine agresiv. Pentru a liniști pisoiul, trebuie să folosiți un spray calmant special, pe care îl puteți cumpăra de la magazinul de animale de companie
Senzații dureroaseDurerea este un alt motiv pentru care un mic animal de companie se enervează, mușcă și se zgârie. La urma urmei, pisicile, ca și oamenii, sunt sensibile la schimbările meteorologice, suferă și de dureri de cap și dureri de dinți. Dacă animalul dvs. de companie arată furie atunci când atinge o anumită parte a corpului, atunci cel mai probabil acesta este motivul disconfortului său. În acest caz, trebuie să contactați un specialist la clinica veterinară. În așteptarea unui pic, pisicile se confundă adesea sub picioarele stăpânilor lor. Calcând neintenționat sau atingându-și grosolan laba sau coada, proprietarul își poate răni animalul. Ca răspuns, va urma o reacție defensivă a animalului - începe să zgârie mâinile și picioarele. Deseori, o atitudine nepoliticoasă față de un animal este prezentă în familiile în care există copii cărora le place să-l alinte în brațe. Cu mișcările lor nepăsătoare, pot răni sau răni animalul de companie cu blană. Desigur, animalul își va arăta resentimentul sub formă de mușcătură sau zgârieturi.
Lipsa mișcăriiPisoii mici sunt foarte mobili și activi, iar lipsa mișcării devine, de asemenea, un motiv pentru un comportament agresiv. Există o singură cale de ieșire din această situație - să te plimbi cu animalul cât mai des posibil. Dacă nu există nicio dorință sau oportunitate de a-ți lăsa animalul să se jefuiască afară, atunci poți folosi un șir cu arc sau să folosești o rază laser. Astfel de jocuri nu vor afecta puii, deoarece eliberarea excesului de energie îi va aduce beneficii
DentiţieLa vârsta de 4 luni, pisoii încep să-și erupă dinții și, prin urmare, au mâncărimi insuportabile în gură. În acest moment, ei roiesc în mod constant ceva, ajutând astfel procesul de erupție. Pentru ca animalul de companie să nu roșească lucrurile necesare în casă, este necesar să achiziționați jucării speciale pentru pisoi. Puteți observa, de asemenea, că la această vârstă pisoiul se grăbește adesea spre mâinile și picioarele proprietarului său pentru a le mușca. În această perioadă ar trebui să începeți creșterea animalului de companie.

2 Cum să înțărcați un pisoi de la mușcături și zgârieturi?

Înainte de a înțărca un animal de companie din moravuri, este necesar să se dezvolte anumite principii pe care toți membrii gospodăriei să le respecte:

  1. 1. Nu pedepsi animalul cu metode fizice.
  2. 2. Nu vă jucați cu animalul de companie cu mâinile. El trebuie să înțeleagă ferm că mâinile sunt pentru a-l mângâia și nu pentru a le mușca.
  3. 3. Dacă în timpul jocului animalul de companie a manifestat temperament excesiv, atunci acesta poate fi distras numai cu ajutorul jucăriilor.
  4. 4. Nu atingeți copilul într-un loc retras.

Puteți obține rezultate tangibile în creșterea animalelor de companie cu blană folosind apă. Se știe că felinelor nu le place să fie umede. Prin urmare, este necesar să achiziționați o sticlă de pulverizare cu apă și, de îndată ce pisica atacă un braț sau un picior, trebuie să pulverizați o porție de apă rece pe față. Această metodă va ajuta la oprirea chiar și a celui mai înflăcărat ceartă..

A doua metodă eficientă este țipetele puternice, bubuiturile sau alt sunet neașteptat (puteți utiliza un fluier pentru acest caz). Dacă animalul de companie începe să dea dovadă de agresivitate, trebuie să jucați o lovitură puternică cu mâinile sau să folosiți un fluier, acest lucru vă va ajuta să îl rețineți. Se recomandă utilizarea acestei metode la fiecare atac al animalului, apoi îi va fi clar că comportamentul său este inacceptabil.

Cu siguranță nu este recomandat să folosiți forța fizică sau să țipați la un animal de companie. Răspunsul la agresiune la agresiune nu face decât să complice situația. Animalul de companie va percepe comportamentul grosolan al proprietarului ca pe un atac și se va apăra. Ca urmare a unor astfel de acțiuni, agresivitatea animalului de companie nu va scădea, iar comportamentul ostil din partea unei persoane nu va ajuta la educarea și înțărcarea corespunzătoare a animalului din manierele rele..

De asemenea, puteți utiliza o altă metodă - gustativă. Această metodă trebuie utilizată în cele mai extreme cazuri, deoarece există un risc pentru mirosul pisicii. Principiul său este după cum urmează: trebuie să vă ungi mâna cu muștar sau piper și să așteptați următorul atac al animalelor de companie. Este adevărat, această metodă nu funcționează la felinele adulte, deoarece acestea pot determina imediat captura prin miros.

O altă opțiune pentru a-ți dezțepa animalul de companie de la mușcături și zgârieturi este să fii ignorant. După ce animalul de companie începe să manifeste agresivitate, este necesar să se ridice brusc și să meargă într-o altă cameră, lăsând animalul pentru sine. Un pisoi mic nu se poate lipsi de atenție și îi va fi clar că proprietarului nu îi place un astfel de comportament. Și, după cum știți, pisicile reacționează foarte subtil la dispoziția umană și acest fapt nu trebuie trecut cu vederea..

Pentru ca un animal de companie iubit să nu manifeste agresivitate, este necesar să se creeze în mod corespunzător condiții pentru a trăi. De asemenea, trebuie să vă amintiți că pisica este un animal mobil și are nevoie de mult spațiu. Ar trebui să aibă propriul ei colț individual în care să se relaxeze și să se simtă în siguranță. De regulă, pisicile găsesc ele însele un loc retras în casă, dar uneori au nevoie de ajutorul proprietarului..

În plus, este necesar să aveți un stâlp de zgâriere în care animalul să poată arunca energia acumulată inutil sau pur și simplu să-și ascuțească ghearele. Multe pisici preferă să-și elibereze ghearele numai asupra ei și nu asupra unei persoane..

După ce a studiat motivul agresiunii secției sale, proprietarul trebuie să aleagă metodele corecte de educație și să adere la ele. Rezistența și perseverența sunt cheia creșterii unui comportament bun la un animal.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înțărcați un pisoi de la zgârieturi și mușcături?