Cum să oprești o pisică să nu muște

Adesea, proprietarii de animale de companie drăguțe sunt interesați de cum să oprească o pisică să nu muște. Mușcăturile și zgârieturile pot fi inconfortabile pentru adulți și pot fi periculoase pentru copii. Este mai bine să nu amânați măsuri pentru rezolvarea problemei pentru mai târziu, dar mai întâi trebuie să înțelegeți motivele acestui comportament.

Cum să oprești o pisică să nu muște

Cauze

Pentru a înțelege cum să înțărcați o pisică din mâini și picioare mușcătoare, trebuie să înțelegeți de ce se întâmplă acest lucru. Chiar dacă ți se pare că nu există niciun motiv să fii agresiv, nu este. În sălbăticie, pisicile sunt animale prădătoare, astfel încât agresivitatea este considerată destul de normală. Ei păstrează instinctul vânătorului, dar acesta se manifestă mai rar..

Principalele motive pentru comportamentul agresiv al animalelor de companie includ următoarele:

 • Energie excesivă și lipsă de spațiu personal. Majoritatea animalelor au nevoie de joc activ. În absența unor jucării speciale, pisica va folosi instrumentele la îndemână pentru a se juca. Mâinile sau picioarele proprietarului pot fi folosite și în aceste scopuri..
 • Protecţie. Adesea pisica va mușca dacă este mângâiată pe burtă. Acesta este unul dintre cele mai sensibile locuri pe care animalul încearcă să le protejeze de încălcarea omului..
 • Probleme de sanatate. Animalul de companie poate prezenta nemulțumiri sub formă de mușcături sau zgârieturi dacă este mângâiat peste locuri dureroase.
 • Atenție excesivă. O pisică poate mușca o persoană dacă este obosită să se joace cu el. Așa că arată să fie lăsată singură. Alte „simptome” pot indica oboseală - zvâcniri ale cozii sau mici tremurături pe corp la atingere.
 • Frică. Comportamentul animalului se poate schimba după frica îndurată, de exemplu, o schimbare a mediului înconjurător, cunoașterea unui câine etc..
 • Parentalitate necorespunzătoare. Când se joacă cu un bărbat, mulți pisoi încep să-și muște brațele sau picioarele. Unora le este amuzant și nu îl opresc în niciun fel. Animalul crește, dar obiceiul rămâne, iar mușcăturile pot deveni dureroase.

Pisica mușcă mâna

Uneori schimbările de comportament sunt cauzate de sarcină sau de perturbări hormonale din organism din alte motive. În unele cazuri, animalul de companie prezintă agresivitate față de proprietar din cauza comportamentului său. Poate fi enervat vorbind tare, ignorând un animal de companie sau făcând alte lucruri..

Modalități de a rezolva problema

Înainte de a decide asupra unei soluții la problemă, trebuie să stabiliți cauza. În unele cazuri, poate fi necesară o vizită la medicul veterinar. Există mai multe moduri de a înțărca o pisică de la adulți și copii mușcători:

 • Impact vocal. Dacă încercați să mușcați, spuneți „nu” sau „dinți” cu voce tare, astfel încât animalul să-și oprească acțiunile. Repetați cuvântul ales de fiecare dată când o pisică vă mușcă.
 • Impactul zgomotului. În loc de o voce, puteți bate din palme puternic sau zăngănit. Orice zgomot puternic provoacă disconfort la pisici, așa că, în timp, vor dezvolta o conexiune că mușcăturile sunt rele..
 • Aplicarea apei. Când pisica mușcă, pulverizați-o cu apă dintr-o sticlă de pulverizare. Acest lucru trebuie făcut de fiecare dată când animalul își arată dinții. Principalul dezavantaj al acestei metode este că sticla de pulverizare trebuie să fie întotdeauna la îndemână..
 • Folosind un prosop. Acoperiți-vă animalul cu un prosop atunci când încercați să mușcați. Utilizați o pânză în aceste scopuri pentru a dezvolta un reflex persistent.

Pedeapsă pentru pisică

Dacă pisica ta se zgârie, poți folosi aceleași metode. Principalul lucru este să suprimăm astfel de acțiuni, nu să încurajăm. Ignorarea nu este, de asemenea, un comportament mai bun pentru proprietar..

Reguli importante

Indiferent de metoda pe care ați ales-o pentru educație, urmați câteva reguli:

 • Pedepsiți pisica sau pisica imediat după faptă. Dacă trec chiar și câteva minute, animalul va considera acest lucru ca pe o insultă.
 • Pedepseste de fiecare data. Nu poți pedepsi o dată și ignora o dată. Este important ca animalul de companie să dezvolte un reflex că va fi pedepsit pentru acest act..
 • Nu vă blocați animalul într-o cameră separată. Acest lucru nu va ajuta la rezolvarea problemei, dar animalul se va simți umilit. O excepție de la această regulă poate fi făcută numai cu o manifestare puternică, atunci când există o amenințare reală pentru o persoană sau o proprietate.
 • Nu lovi animalul cu mâinile. Puteți face clic pe nas. Acest lucru, ca un sunet puternic, va provoca disconfort, dar nu va avea un impact negativ asupra psihicului. Dar, din cauza loviturilor cu mâinile, se poate dezvolta teama de o persoană, atunci animalul nu va putea să se apere.
 • Arătați dragoste și afecțiune, acordați suficientă atenție, dar nu forțați jocul activ dacă animalul refuză să se joace.
 • Asigurați-vă că cumpărați sau creați jucării pentru pisici.
 • Nu-ți provoca animalul. Uneori pisicile se reped asupra unei persoane cu mișcări bruște.
 • Obișnuiește-te cu postarea zgârieturilor Pentru a vă proteja pe dvs. și pe gospodăria dvs., precum și mobilierul și materialele textile, obișnuiți-vă pisoiul cu un post de zgârieturi. Acesta este un mod sigur și eficient pentru el de a arunca energia acumulată..

Pisoi și zgârieturi

Știind cum să înțărcați o pisică de mușcături și zgârieturi, puteți ajuta la creșterea unui animal drăguț și la prevenirea posibilelor răni.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să oprești o pisică să nu muște