Cum să înțărcați o pisică din alimente uscate: traducerea corectă în nutriție naturală

La schimbarea dietei animalului de companie, proprietarii pot avea probleme cu refuzul animalului de a mânca noua mâncare. După ce ați luat decizia de a transfera pisica din mâncare uscată în mâncare naturală, trebuie să aveți răbdare și să urmați succesiunea acțiunilor. Animalele de companie dezvoltă obiceiuri alimentare care nu sunt ușor de schimbat. Cunoașterea regulilor de traducere rațională și a caracteristicilor fiziologice ale pisicilor care determină comportamentul de hrănire va ajuta la rezolvarea sarcinii..

1 De ce pisicile adoră mâncarea uscată?

Factorii care determină „dependența” de alimentele uscate:

 1. 1. Tehnologia de fabricație a furajelor industriale.
 2. 2. Caracteristicile fiziologice ale unei pisici.

Toți prădătorii din habitatul lor natural se hrănesc cu carnea animalelor capturate la vânătoare. Pisicile sălbatice nu știu ce este mâncarea uscată, așa că se depune mult efort în producția sa pentru a face acest produs atractiv pentru rudele lor domestice. La fabricare se folosesc diverse arome: granulele sunt prelucrate cu grăsime animală, compoziția include extracte din plante care stimulează pofta de mâncare. Arome artificiale și potențatori de aromă sunt adăugați mâncării ieftine, care îi plac în special pisicilor.

Animalele se obișnuiesc cu hrana constantă, corpul lor produce enzime pentru prelucrarea și asimilarea substanțelor nutritive de același tip. Și acesta este un alt motiv pentru care pisica refuză să mănânce alte alimente - schimbarea dietei poate duce la probleme digestive. În acest caz, după ce au încercat mâncare necunoscută, animalele de companie simt disconfort și încetează alte încercări..

2 Mâncare naturală

Pisicile sunt carnivore și ar trebui hrănite cu carne. În acest caz, pot trece fără probleme la alimentele naturale. Dar traducerea trebuie efectuată corect, astfel încât să nu existe perturbări în activitatea de digestie, iar organismul să dezvolte treptat enzimele necesare pentru a „lucra” cu un nou set de produse. Acest lucru este de două ori rezonabil dacă animalul de companie mănâncă diete uscate de mult timp și comportamentul alimentar s-a format mult timp..

Există diverse situații cu care se confruntă proprietarii de pisoi și adulți:

 1. 1. Nedorință de a încerca mâncare necunoscută (pisica refuză să mănânce produse naturale, preferând hrana uscată).
 2. 2. Carne și alte produse precum animalul (rămâne doar să obișnuiești treptat corpul pisicii cu hrană nouă).

Important: hrana normală pentru animalul de companie este cea cu care este obișnuit. Din punct de vedere al fiziologiei, este corect să hrănești pisica cu carne, dar uneori obiceiurile alimentare formate îngreunează schimbarea dietei.

2.1 Ce trebuie făcut dacă animalul dvs. de companie nu vrea să mănânce carne?

Apropo de o dietă naturală, accentul se pune pe carne, deoarece proteinele ar trebui să reprezinte 2/3 din volumul de alimente pentru pisicile domestice. După ce s-a obișnuit cu carnea, animalul va mânca toate celelalte produse din meniu. Pot fi amestecate pur și simplu cu componente proteice. Evitarea produselor din carne este mai puțin frecventă la pisici, dar este totuși posibilă. Pot exista mai multe motive pentru aceasta:

 • Produs de calitate slabă (carne veche, uscată).
 • Încălcarea regimului de temperatură (alimente reci sau calde). Pisicilor li se oferă mâncare călduță.
 • Tipul de proteină nu este potrivit pentru animalul de companie. Acest lucru este de înțeles, deoarece adesea proprietarii uită care este exact sursa de proteine ​​animale la pisici în natură. Acestea sunt în principal păsări și rozătoare (și deloc o vacă sau un porc).
 • Obiceiuri alimentare stabilite.

Peștele nu este elementul principal al dietei unei pisici. Pisicilor hrănite în mod natural li se oferă nu mai mult de două ori pe săptămână, deci nu ar trebui să o utilizați ca produs de substituție..

2.2 Cum să antrenezi o pisică la mâncare naturală?

Dacă animalele de companie nu doresc să mănânce alimente de casă, folosesc câteva trucuri:

 • Bucăți mici de carne tocată și alte alimente sunt amestecate în alimente umede în pungi sau conserve. Textura sa moale este identică cu alimentele naturale, făcându-l mai ușor.
 • Alimentele uscate sunt zdrobite până la starea de pulbere, amestecate cu carne tocată și se formează „granule”. Pisica recunoaște mirosul mâncării familiare și îi va plăcea.
 • Pisica are mai multe șanse să mănânce alimente noi dimineața, fiindu-i foame..
 • La fabricarea alimentelor uscate, subprodusele sunt utilizate pentru a spori gustul, prin urmare, sunt oferite și proaspete pentru a se familiariza cu noua dietă. Dar nu sunt baza alimentelor - li se administrează nu mai mult de două ori pe săptămână..
 • Hrana ieftină pentru animale de companie din clasa economică (Whiskas, Friskies) este apreciată de animalele de companie datorită componentelor speciale incluse în compoziție: potențiatori de aromă și miros. Uneori se folosește o tranziție în trepte, învățând pisica să mănânce alimente de înaltă clasă cu un minim de aditivi și apoi să le transfere în mâncare de casă.

Se întâmplă ca pisicile să fie la început reticente în a mânca alimente naturale și să piardă în greutate. Acest lucru nu ar trebui să provoace panică și refuzul de a încerca să schimbe dieta. Dacă animalul de companie mănâncă și bea suficientă apă, în timp, se va recupera și își va recăpăta aspectul anterior..

3 Principii de conversie din alimente uscate în alimente naturale

Pentru a înțărca o pisică din alimente uscate, utilizați regulile pentru schimbarea dietei:

 1. 1. Înlocuire fazată. Trecerea de la alimentele uscate se efectuează în decurs de 1-2 săptămâni (uneori trebuie să petreceți mai mult timp). Mâncarea nouă este amestecată cu cea obișnuită. Începeți cu porții mici, crescând treptat doza până la înlocuirea completă.
 2. 2. Ar fi util să folosiți în dietă mijloace care ajută digestia (probiotice).
 3. 3. Se menține dieta obișnuită: pisoii și adulții mănâncă conform schemei vechi.
 4. 4. Mâncarea rămasă în castron este pusă în frigider sau aruncată: accesul limitat la alimente face ca instinctul să „se depoziteze”, iar animalul mănâncă mai bine.
 5. 5. La sfârșitul transferului (mai ales dacă nu a fost ușor), nu dați pisicii hrană uscată, nici măcar ocazional: acest lucru poate „zero” toate rezultatele.

Este inacceptabil să abordăm problema schimbării dietei din poziția „o pisică flămândă va mânca ceea ce i se oferă”. Experții au observat cazuri de respingere completă a alimentelor noi de către animalele de companie, în care au murit de foame timp de câteva zile. În astfel de situații, apare o încălcare critică a proceselor metabolice din corpul pisicii, ceea ce duce la moartea animalului de companie. Dacă animalul, în ciuda tuturor încercărilor, nu este de acord să mănânce alimente naturale, nu ar trebui să-l torturați. Mâncarea și holistica premium de înaltă calitate nu vor afecta sănătatea animalului dvs. de companie, deoarece acestea sunt echilibrate în compoziție, conțin toate vitaminele și mineralele necesare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înțărcați o pisică din alimente uscate: traducerea corectă în nutriție naturală