Cum să înțărcați o pisică de la mese de alpinism: sfaturi practice

pisicăPrin natura lor, pisicile sunt animale destul de energice, active și curioase, prin urmare, în casa în care locuiesc, practic nu există niciun colț pe care să nu-l fi explorat. Tabelul nu face excepție. Văzând că proprietarul își petrece mai mult de o oră din viață așezat în spatele acestei piese de mobilier, animalul încearcă să primească o curiozitate specială cu privire la obiectele unei atenții umane sporite..

Cu toate acestea, pentru multe animale de companie cu blană, obiceiul de a urca la mese se transformă într-o adevărată problemă pentru proprietarii lor. Un animal nu numai că deranjează ordinea generală, dar deseori strică lucrurile dragi unei persoane. Prin urmare, înțărcarea unei pisici dintr-un astfel de obicei devine vitală pentru moralul general din casă. Și astăzi vom încerca să aprofundăm rădăcina acestei probleme, precum și să identificăm principalele modalități de a o rezolva..

Despre cel mai prost obicei

Cățăratul pe masă este unul dintre cele mai frecvente obiceiuri proaste la pisicile domestice, așa că aproape fiecare proprietar al acestui animal pufos se întâlnește cu el. Într-un moment în care pentru unii acest fenomen devine un proces în mișcare rapidă, pentru majoritatea iubitorilor de pisici se transformă într-o problemă reală..pisică

Știați? Toată lumea știe că pisicilor le place să doarmă. Potrivit oamenilor de știință, în vis, aceste animale își petrec aproximativ 70% din întreaga lor viață..
Majoritatea iubitorilor de animale nici măcar nu se gândesc la faptul că, în absența unei persoane, urcarea la masă poate ajunge la probleme foarte grave. Nimeni nu știe sigur ce poate atrage atenția unei pisici. În plus față de tot felul de delicii de pe masa de luat masa, obiectele periculoase (de exemplu, obiecte ascuțite și tăietoare) pot fi interesate de natura ludică a animalului de companie. În plus, nu trebuie să uităm de nocivitatea alimentelor de pe masa umană, a cărei utilizare regulată poate duce la deteriorarea gravă a sistemului digestiv al animalului..
Aflați ce să faceți dacă pisica rahaturi în locul greșit, și este posibil să antrenezi o pisică la litiera de gunoi și vas toaletă.
De asemenea, este important să ne amintim despre motivul pur igienic al nocivității acestui obicei la animal. Puțini dintre noi, înainte de fiecare masă, aduc suprafața mesei la sterilitate, dar nu mulți oameni se gândesc la faptul că un animal poate purta atât boli infecțioase periculoase, cât și ouă de helminți. Așezată pe suprafața mesei, o pisică poate lăsa pe ea o cantitate uriașă de rămășițe de viermi, care în viitor poate deveni o problemă serioasă pentru întreaga familie.
Știați? Capacitatea uimitoare a pisicilor de a-și găsi propria casă constă în structura specială a celulelor creierului lor. Au propriul lor câmp magnetic, care permite animalului să le folosească ca un fel de busolă atunci când caută o casă..

Cauze

Există multe motive pentru care un animal își dezvoltă acest obicei. Urcarea la masă poate fi o consecință a curiozității naturale și a instinctelor de vânătoare și poate apărea din nevoie, din cauza lipsei de atenție din partea proprietarului. Să ne uităm la cele mai semnificative dintre ele..pisică

Alimente

Chiar și cea mai bine hrănită și mulțumită pisică nu va renunța niciodată la tratament. Alimentele sănătoase și alimentele dietetice devin produse de zi cu zi pentru el, prin urmare, ca o persoană, o pisică domestică are o dorință din ce în ce mai mare de a se mulțumi cu ceva gustos. Un tratament special pentru un animal este mâncarea „îmbunătățită” de arome și condimente, care este strict interzisă pentru toate animalele de companie..

Îngrijirea pisicilor este foarte importantă, așa că aveți grijă, cum să alegi o casă, coaseți o pătură, face un post de zgâriere, alege numele, jucărie, umplutură de toaletă, purtând și furminator.
Nu uitați de instinctele naturale ale pisicii. În ciuda faptului că animalele de companie nu sunt adesea considerate prădători, acestea fierb de aceiași hormoni și nevoi ca și ale rudelor sălbatice. În astfel de condiții, masa de luat masa devine o adevărată savană pentru vânătoare, în care pisica se simte ca un vânător iscusit. La fel ca o persoană, în timp ce vânează, animalul de companie simte o adevărată plăcere din mâncarea obținută „cu propriile mâini”.
Știați? Multă vreme, pisica a fost primarul oficial al orașului Talkeetna, Alaska. Animalul a purtat porecla Stubbs, iar domnia sa a fost de 20 de ani (din 12 aprilie 1997 până în 21 iulie 2017).

Un loc de dormit

Prin natura sa, o pisică domestică aparține iubitorilor adevărați de a urca tot felul de dealuri și locuri izolate. Pe un deal, animalul se simte în siguranță și confortabil. Prin urmare, pentru a ține situația sub control, pisica urcă cea mai înaltă înălțime disponibilă pentru el. Acest lucru se pronunță în special noaptea sau în timpul somnului în timpul zilei. Animalul de companie urcă pe masă, unde nu numai că te poți poziționa strategic, dar, în caz de pericol, dispari instantaneu într-un loc mai liniștit.pisică

Doar curiozitate

Adesea, curiozitatea simplă a unei pisici poate juca un rol decisiv în dezvoltarea acestui obicei prost. Animalul pufos este pur și simplu atras de toată abundența obiectelor interesante de pe masă, cu ajutorul cărora poate învăța ceva nou sau pur și simplu să se distreze. În acest caz, orice obiect de uz uman poate deveni un obiect de adorare. Cu toate acestea, o astfel de curiozitate poate reprezenta un pericol serios, deoarece nu numai un accesoriu strălucitor sau strălucitor poate captiva un animal, ci și un obiect atât de periculos precum o minge de fir cu un ac înfipt în el. Și acesta este deja un drum direct către răni periculoase..

Verifică criteriile de selecție a tăvii și gunoi de pisici.

Surse de căldură

În absența unui loc cald și confortabil, animalul de companie poate încerca să extragă confortul lipsă din tot ceea ce este în jur. În acest caz, nu este neobișnuit să aranjați o noapte pe masă, lucru deosebit de frecvent în sezonul de iarnă. Masa de bucătărie nu numai că protejează împotriva pardoselii reci din beton, ci și ridică corpul pisicii la aerul mai cald. În plus, de multe ori mesele sunt amplasate lângă baterii și calorifere, care nu pot decât să atragă animale care iubesc căldura. Prin urmare, în cazul lipsei de căldură și confort, fii pregătit ca masa să devină locul preferat al animalului tău de companie..pisică

Important! În timpul antrenamentului, pisica nu trebuie să fie aspru pedepsită și strigată la animal, deoarece pisicile sunt creaturi răzbunătoare prin natură și cu un grad ridicat de probabilitate, intențiile bune se pot transforma în proprietarul unor probleme mult mai grave decât urcarea la masă.

Ce sa fac

Pentru a scăpa în mod eficient animalul de companie de prostul obicei, în primul rând, merită să aflăm motivul principal pentru apariția acestuia, deoarece numai acest lucru, în majoritatea cazurilor, face posibilă rezolvarea rapidă a problemei odată pentru totdeauna. Dacă animalul dvs. de companie este atras de mâncarea de pe masă, scoateți-o de acolo, există locuri mai potrivite pentru depozitarea alimentelor. Nu lăsați nesupravegheate obiecte cu potențial curios pentru pisica ta sau lucruri strălucitoare și strălucitoare.Cutii de conserveȘi principalul lucru este să oferi animalului confortul necesar. Dacă animalul dvs. de companie, în căutare de confort și căldură, încearcă să urce pe masă, echipați-l cu un loc cald și moale cu spațiul său pur personal. Ei bine, dacă acest lucru nu ajută, atunci ar trebui să recurgeți la metode mai radicale, despre care vom vorbi mai târziu..

Cutii de conserve sau cratițe

Una dintre cele mai eficiente modalități de a înțărca o pisică din obiceiul de a sta pe masă este prin stimularea puternică a sunetului. Adesea, pisicile nu sunt adepte ale sunetelor dure și puternice, astfel încât această caracteristică poate fi folosită cu pricepere în lupta împotriva obișnuinței. Așezați cutii sau cratițe mici de metal pe o margine a mesei sau în mai multe colțuri ale acesteia.

Va fi interesant de știut - de ce pisicilor nu le place apa, ce înseamnă pisici miau, și cum să reglați rutina zilnică a pisoiului [/ url].
Sărind pe masă, pisica le va agăța cu siguranță, ceea ce îi va determina cu siguranță să cadă cu o coloană sonoră ulterioară. După un timp, animalul va dezvolta un reflex față de stimul, iar obiceiul său prost va dispărea treptat.
Important! Dacă animalul încearcă să sară pe masa din fața ta, dezvoltarea unui reflex sonor se poate face prin palme de mâini sau alte sunete.

Folosim oțet

După cum știți, simțul mirosului animalelor este mult mai ascuțit decât cel al oamenilor, prin urmare această caracteristică a animalelor de companie poate fi adoptată în lupta împotriva obiceiului de a urca pe masă. Pentru a face acest lucru, trebuie să turnați oțet obișnuit de bucătărie în mai multe vase mici și apoi să le aranjați pe suprafața mesei..oţetUn miros acru ascuțit va provoca cu siguranță senzații neplăcute la animal, după care cu siguranță se va gândi data viitoare dacă merită să repetați fapta. Totuși, metoda are și dezavantaje. După ce pisica se urcă pe masă, cu un grad ridicat de probabilitate, va răsturna recipientele cu oțet, caz în care această substanță agresivă va umple nu numai masa, ci și mobilierul care stă lângă el..

Bandă cu două fețe

Această metodă este una dintre cele mai eficiente, mai ales dacă masa a devenit un loc preferat pentru ca pisica să rămână peste noapte. Pentru a face acest lucru, benzile longitudinale și transversale de bandă adezivă ar trebui lipite pe blat cât mai gros posibil. Ajuns pe o suprafață lipicioasă, animalul va simți un disconfort real, ceea ce în viitor îl va obliga să renunțe la obiceiul de a dormi în acest loc..Cu toate acestea, nu vă așteptați ca metoda cu bandă lipicioasă să rezolve problema instantaneu. De fapt, procesul va dura mai mult de o săptămână și cel mai probabil veți depune mult efort (și bandă adezivă) pentru a dezlega pisica din acest obicei prost..

Important! Când pregătiți o pisică, merită să ne amintim că acest proces este lung și, adesea, rezultatul dorit poate fi obținut numai dacă sunt utilizate simultan mai multe metode.
Problema neascultării animalelor de companie se confruntă cu mulți proprietari de animale de companie, iar obiceiul de a urca pe masă este una dintre formele sale cele mai izbitoare și comune. În timp ce mulți îl iau cu un grad ridicat de condescendență, pentru majoritatea devine o adevărată durere de cap. Oricum ar fi, creșterea unui animal de companie ar trebui abordată cu reținere, altfel nu pot fi evitate mici trucuri murdare de la animalul de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înțărcați o pisică de la mese de alpinism: sfaturi practice