Totul despre mâncarea pentru pisici probalance

Pentru fiecare proprietar responsabil, sănătatea animalului său de companie este în primul rând, prin urmare, astfel de persoane sunt extrem de responsabile atunci când aleg furaje gata preparate. Există atât de multe oferte diferite pe piața modernă încât poate fi dificil să navigați prin ele, totuși, dacă acordați puțină atenție studierii caracteristicilor unui anumit produs, atunci riscul de a face o greșeală în alegere va fi minim. În acest articol vom vorbi despre una dintre cele mai populare opțiuni pentru hrănirea pisicilor, și anume mâncarea uscată „Probalance”. Ce este acest produs, ce este util să știți despre compoziția și soiurile sale - citiți mai departe.

Caracteristici generale și producător

Hrana uscată Probalance, atât pentru pisici, cât și pentru câini, este un produs de origine rusă, deși producătorii nu neagă legătura lor cu concernul danez Aller Petfood A / S, care funcționează în conformitate cu standardele europene.Mâncarea este clasificată ca premium, dar asta nu înseamnă că vorbim despre mâncare de cea mai bună calitate, ci poate fi numită destul de mediocru, dar nu rău.

Feeduri precum „Proplan”, Royal Canin, „Dealuri”.

Trebuie să spun că, dacă în Rusia produsele „Probalance” sunt mai solicitate, atunci în Ucraina proprietarii de pisici preferă alți producători.

Știați? 2/3 din timpul zilnic total al pisicilor doarme, ceea ce înseamnă că, să presupunem, timp de nouă ani din viața sa, animalul a fost activ doar trei ani.

Compoziția furajelor

Ingredientele pentru animalul dvs. de companie sunt primele lucruri la care ar trebui să acordați atenție atunci când cumpărați.Calitatea sa depinde direct de cantitatea de componente utile, prin urmare, cu o lipsă de micronutrienți și vitamine dintr-un anumit produs, este logic să căutați un înlocuitor demn pentru acesta.

În ceea ce privește hrana pentru pisici Probalance, componenta principală din compoziția sa (conform producătorului) este carnea de pasăre deshidratată (în principal curcan și pui).

Feedurile premium includ, de asemenea „Monge”, „Gina”.
În timpul procesului de preparare, toată umezeala este preluată, dar restul componentelor nutriționale sunt practic neschimbate, ceea ce contribuie la asimilarea rapidă a produsului cu aproape 90%. În acest caz, subprodusele sunt excluse din compoziție..

În plus față de partea din carne, producătorul a adăugat la furaje cereale (reprezentate prin orez și orz). La fel ca carnea special procesată, acestea sunt procesate rapid de către organism și dau o senzație de sațietate, iar orezul poate fi numit în siguranță un produs hipoalergenic..Uleiul vegetal și grăsimea de pui nu sunt componente mai puțin de înaltă calitate de care pisicile au nevoie pentru a reda culoarea și strălucirea hainei și a restabili sănătatea pielii.

În plus, uleiul vegetal alimentează organismul cu acizi grași polinesaturați.

Cu un studiu atent al compoziției furajelor, este ușor să observați prezența pulpei de sfeclă în el..

Aflați și despre compoziția unora dintre cele mai populare alimente pentru pisici, cum ar fi „Akana”, Farmina, „Felix”, „Whiskas”, „Brandul nostru”, „Gourmet”, „Kitiket”.
S-ar părea că pisicile nu au deloc nevoie de un astfel de produs de sfeclă roșie, dar, de fapt, el este cel care susține microflora intestinală, acționând în același timp ca unul dintre cele mai nutritive componente.

Mâncarea „Probalance” conține, de asemenea, multe vitamine și minerale utile care asigură funcționarea normală a animalului de companie..

De exemplu, taurina este pur și simplu un aminoacid esențial produs de multe animale..Cu toate acestea, pisicile nu se numără printre cei care o pot sintetiza singuri, ceea ce înseamnă că este necesar să o furnizați organismului împreună cu alimente sau alte alimente..

Taurina este o parte constitutivă a bilei, datorită căreia există o digestie rapidă a grăsimilor, procesele metabolice din sistemul nervos al corpului și mușchiul inimii sunt îmbunătățite (în unele cazuri, o cantitate suficientă din această componentă previne bolile distrofice ale ochilor).

Mâncarea premium este recomandată pentru hrănirea pisicilor din rase precum chinchilla britanică, turca angora, Pisică siameză, Ocicat, pisică americană cu păr scurt, munchkin, Pisică birmană, Pisică britanică, pisică thailandeză.
De asemenea, în compoziția „Probalance” este ușor de observat pudra de ou, care are proprietăți nutriționale excelente și este un bun furnizor de proteine, minerale și vitamine.

Proprietățile terapeutice și profilactice ale furajelor și mirosul său plăcut se datorează prezenței a 18 plante și plante diferite în acesta..

Unele dintre ele stimulează apetitul și normalizează procesele metabolice din organism, altele susțin vederea, iar altele au un efect antiinflamator..

Important!În ciuda siguranței comparative a tuturor componentelor alimentelor uscate Probalance, nu poate fi exclusă posibilitatea de a dezvolta reacții alergice la componentele individuale. Mai mult, siguranța antioxidanților E321 nu a fost dovedită, deși nu există informații despre dăunarea acestei componente..

Soiuri și sortiment de linie

Atunci când face hrană pentru animale, producătorul de alimente Probalance a avut grijă de o mare varietate de categorii de pisici, inclusiv animale de companie sterilizate și cei care au anumite probleme de sănătate.

Ca urmare, trei linii ale acestor produse au apărut pe piață pentru a satisface orice nevoie de nutriție de calitate: albastru, galben și verde..

Seria albastră

Această linie oferă nutriție animalelor sterilizate sau castrate (soiul ProBalance Sterilized), precum și animalelor de companie pe care proprietarii le pregătesc pentru expoziție (produse alimentare ProBalance Beauty).În primul caz, o compoziție special concepută a unui astfel de aliment va forța pisica să consume mai multă apă, ceea ce va servi ca o prevenire excelentă a apariției urolitiazei, iar prezența L-carnitinei va contribui la arderea excesului de grăsime la persoanele sedentare.

În pregătirea expoziției, semințele de in (o componentă a alimentelor ProBalance Beauty) vor contribui la stratul de pisică mai gros și îi vor crește strălucirea, care se datorează în mare parte prezenței complexelor Omega-3 și Omega-6, precum și a acizilor grași.

Seria galbenă

Linia galbenă „Probalance” (reprezentată de Probalance - hrana uscată imuno) este perfectă pentru proprietarii de animale cărora le place să mănânce bine, dar în același timp trebuie să rămână mobil și sănătos.

Potrivit producătorului, utilizarea acestui tip special de alimente va contribui la întărirea imunității pisicii, care a devenit posibilă datorită prezenței lizinei și a aminoacizilor naturali în compoziție..În acest caz, microflora intestinală este susținută de un prebiotic special selectat, iar glucozamina și condroitina sunt furnizate pentru a întări articulațiile..

Seria verde

Opțiune excelentă pentru hrănirea animalelor de companie cu stomacuri foarte sensibile.

Alimentele în ambalaje verzi etichetate Sensitive conțin componente care protejează toate organele sistemului digestiv al animalului (consumul de orez are un efect pozitiv asupra mucoasei intestinale, iar fibrele dietetice susțin buna funcționare a întregului sistem digestiv).

În plus, datorită cantității mici de ingrediente constitutive ale unor astfel de alimente, riscul de reacții alergice este, de asemenea, redus..

Știați? Pisicile se urcă rapid în copaci, dar nu pot coborî în jos din cauza particularităților structurii ghearelor lor. În timp, animalul își va da seama că este necesar să vă întoarceți înapoi, dar în unele cazuri, astfel de gânduri pot dura o zi..

Ratele de hrănire

Ca orice alt aliment, alimentele uscate Probalance au în mod clar norme limitate de utilizare, așa cum se menționează în instrucțiunile de pe ambalaj.

Calculul cantității zilnice recomandate de astfel de alimente se bazează pe greutatea animalului, prin urmare, arată astfel:

 • pisicilor și pisicilor, cu o greutate de până la două kg, li se administrează 50-60 g de hrană uscată pe zi;
 • animalele de trei kilograme ar trebui să aibă aproximativ 60-70 g;
 • pentru animalele de companie care cântăresc aproximativ patru kg - 70-80 g;
 • pisici de cinci kilograme - 80-90 g;
 • animale de companie care cântăresc 6 kg sau mai mult - 90-100 g sau chiar mai mult, în funcție de starea animalului.
Dacă nu sunteți sigur de bunăstarea pisicii dvs. sau dacă greutatea ei nu este adecvată vârstei sale, este posibil să aibă nevoie de o nutriție îmbunătățită, ceea ce este mai bine să discutați cu medicul veterinar..

Avantaje și dezavantaje

Mulți consumatori clasifică alimentele uscate Probalance în același grup cu populare Whiskas și Friskas, deși calitatea sa depășește ușor calitatea acestor produse.

Desigur, oricare dintre ele va avea propriile puncte forte și puncte slabe, despre care ar trebui să știți înainte de a cumpăra direct.

Să luăm în considerare avantajele și dezavantajele utilizării alimentelor uscate pentru pisici "Probalance".

Despre profesioniști

Avantajele fără îndoială ale hranei includ următoarele:

 • prezența unei fito-compoziții speciale care combină 18 plante medicinale (singura excepție în acest caz este soiul „ProBalance Sensitive”);
 • cost accesibil;
 • prezența unei componente proteice, reprezentată de carnea de pasăre deshidratată (numai apa este eliminată în timpul procesării, iar restul componentelor utile ale produsului rămân practic neschimbate);
 • lipsa subproduselor din furaje;
 • prezența unor componente utile din cereale (orez și orz), care îmbunătățesc digestia și cresc digestibilitatea alimentelor de către organism fără riscul de a dezvolta reacții alergice;
 • utilizarea în compoziția substanței de neînlocuit taurină;
 • o cantitate suficientă de vitamina B12, a cărei principală sursă este drojdia de bere;
 • creșterea poftei de mâncare și reglarea proceselor metabolice din corpul pisicii cu ajutorul L-carnitinei, care face parte din hrană;
 • prezența micocarbei în dietă, care previne dezvoltarea mucegaiului și a microorganismelor patogene în alimentele uscate.

Important! Multe dintre aceste avantaje se aplică cu siguranță caracteristicilor altor alimente similare, dar în combinație cu caracteristicile unice ale Probalance, acestea îl fac o achiziție mai bună..

Despre contra

După cum puteți vedea, hrana pentru pisici descrisă are multe avantaje, dar, în corectitudine, ar trebui să ne amintim și dezavantajele sale:

 • în „Probalance” nu există poziții speciale pentru pisoi, precum și pentru femeile însărcinate și pisicile în timpul alăptării;
 • compoziția dietei conține antioxidanți de origine sintetică E320 și E321, care pot afecta negativ funcționarea tractului gastro-intestinal și pot duce la diferite afecțiuni sau reacții alergice (uneori nivelul colesterolului din sânge crește la pisici);
 • în termeni procentuali, fracția de carne este comparativ mai mică decât fracția de cereale, care chiar și cu un surplus.
Adică, produsele alimentare „Probalance” nu pot fi numite complet ideale, dar dacă sunteți obișnuiți să cumpărați alimente din categoria prețului mediu, atunci aceasta este o opțiune bună pentru astfel de produse. Pentru a vă asigura că decizia dvs. este corectă, puteți consulta suplimentar medicul veterinar.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Totul despre mâncarea pentru pisici probalance