Cum să transferați o pisică pe o altă mâncare?

Cum să transferați o pisică pe o altă mâncare și de ce ar putea fi necesar? Se întâmplă adesea ca mâncarea pe care o cumpărăm pentru pisica noastră să nu i se potrivească. Motivele pot fi multe: alergii, lipsa de nutrienți și oligoelemente sau intoleranță la oricare dintre ingrediente. În cele din urmă, se mai întâmplă ca un proprietar iubitor să nu-și mai permită să-i ofere animalului său de companie dieta obișnuită și să fie nevoit să caute alternative, ceea ce este deosebit de important în timpul diferitelor tipuri de crize. Dar aceste schimbări nu merg întotdeauna fără probleme..

Toate felinele au o viclenie înnăscută pe care o vor folosi pentru a vă sabota planurile de schimbare a alimentelor. Cel mai probabil veți avea un truc de „îngropare”, care compară fără echivoc noua dietă cu cutia de gunoi. Nu uitați de expresia suferindă a botului, de privirile triste și de miaunatul inimă - animalul dvs. de companie va face totul pentru a pune presiune pe milă și pentru a crea impresia unei creaturi sărace și înfometate. Dar nu poți ceda provocărilor! Fără tragere de inimă, ne menținem poziția și transferăm pisica la o altă mâncare.

În plus, un punct important este că pisicile, spre deosebire de câini, sunt născuți gurmanzi, majoritatea dintre ei au nevoie pur și simplu de o schimbare constantă a rațiilor gustative. Și unele dintre cele mai bune sunt chiar gata să moară de foame pentru o schimbare de hrană.

Regula pas cu pas pentru transferul la un alt feed

Cum să transferați corect o pisică pe o altă mâncare? Trecerea la o nouă hrană pentru animale de companie este întotdeauna stresantă. Cum se face bine fără a afecta animalul?

Cea mai puternică tehnică de traducere

Însă procedura de schimbare a alimentării este extrem de simplă. În mod ideal, tranziția ar trebui să dureze aproximativ zece zile, timp în care îți vei obișnui încet pisica cu noua mâncare. În primele zile, adăugați 25% din nou la vechea dietă. Dacă totul merge fără probleme, creșteți treptat raportul la 50/50. În ultima etapă, se pot da 3 sferturi din noua hrană. Și tot așa până la sfârșitul amar. Dacă această perioadă este întârziată sau chiar mai gravă - banditul ronronant a decis să-ți ignore eforturile cu totul, atunci ar trebui să recurgi la măsuri mai radicale.

Aici vom face imediat o rezervare că toți proprietarii își iubesc pisicile. Însă dragostea nu înseamnă doar răsfăț și mângâiere, uneori înseamnă încă o dată să iei o decizie dificilă și să îți asumi responsabilitatea. Și iată doar un astfel de caz.

schema de transfer a unei pisici la o hrană nouă

Înfometat sau post sănătos

Dacă o înlocuire lină nu funcționează: pisica ta mănâncă granulele mâncării vechi și o lasă pe cea nouă într-un castron sau, în principiu, refuză să se apropie de mâncare, atunci va trebui să mori de foame. Cel mai eficient mod este de a oferi pisicii tale un post preventiv. Și nu, nu suntem monștri sau sadici: acest lucru se face nu cu scopul de a chinui animalul de companie, ci de dragul sănătății sale.

Dacă în capul tău apar gânduri seducătoare dintr-o dată, care te împing să te predai în ghearele unui tiran cu coadă, atunci amintește-ți - nici măcar o pisică nu a murit de epuizare în fața unui castron plin cu mâncare.

Amintiți-vă mai des că zilele de post sunt utile chiar și pentru pisici, în special pentru pisicile domestice și pentru cele sterilizate - acestea vor ajuta la controlul problemei excesului de greutate.

Esența procedurii este simplă: scoateți vasul pentru o zi și nu dați pisicii nimic din mâncare (chiar dacă întreabă și se supără), iar a doua zi puneți un castron cu mâncare nouă. Mulți sfătuiesc să nu jeneze animalul și să nu stea în jurul bolului cu întreaga familie în așteptarea unui miracol - omului mândru cu coadă s-ar putea să nu-i placă admiterea publică a înfrângerii în război pentru dietă, care nu poate decât să prelungească procedura de transferare a unei pisici la un nou tip de mâncare.

pisica mănâncă caviar roșu

În general, termenul depinde de obstinația unui anumit reprezentant al familiei de pisici, dar nu ar trebui să depășească trei zile - atunci cu siguranță va fi dăunător. Amintiți-vă că, pentru această perioadă, foametea trebuie să fie asigurată cu apă, altfel va deveni cu adevărat tortură.

În cele din urmă, rezultatul este același - animalul dvs. de companie va mânca nepăsător hrană nouă, în ciuda faptului că înainte a dat dovadă de ură și dezaprobare acerbă în toate modurile posibile. Singurul lucru, atunci când treceți la o dietă nouă (mai ales dacă acest lucru se face din motive de economie), nu trebuie să ignorați problema calității.

  • În primul rând, ar trebui să existe multă carne în dietă, deoarece o pisică este un prădător..
  • În al doilea rând, căutați probiotice în compoziție, acestea vor ajuta la digestie. Fitocomponenții (fenicul, yucca Shidigera) vor ajuta la eliminarea toxinelor, iar complexul vitaminico-mineral va oferi animalului dvs. raportul corect de oligoelemente. În acest sens, linia de hrană pentru pisici Blitz se arată foarte bine, unde sunt prezentate rații cu pui, curcan dietetic și miel hipoalergenic..


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să transferați o pisică pe o altă mâncare?