Pisicile au dinți de lapte?

Pisoii au dinți care cad? Dacă ți-ai pus această întrebare, cu greu ai observat că pisoii își schimbă dinții în copilăria timpurie. Produsele lactate cad, iar în locul lor cresc indigenii, adaptați la crăpăturile produselor solide. Un proprietar îngrijitor este obligat să știe în ce lună de viață și cum cad exact dinții de lapte la pisoi.

Când dinții unui pisoi se schimbă?

Din păcate, foarte puțini proprietari apelează la un medic veterinar pentru sfaturi. Într-un moment în care cad dinții unui pisoi, acesta trebuie monitorizat îndeaproape. Veți observa cu siguranță momentul schimbării dinților prin prezența simptomelor: starea de spirit a pisicii se schimbă dramatic, deoarece acest proces îi dă disconfort. Pisica începe să miaune mai tare și, de asemenea, roade toate obiectele care îl înconjoară. De asemenea, poate mușca brațele și picioarele gazdelor. Nu trebuie să-l certați pe pisoi și să alungați - este mai bine să-i cumpărați o jucărie specială în loc de toate aceste lucruri.

În plus, proprietarului îi va fi necesară îngrijirea competentă a animalului. Include îngrijirea gurii pisoiului - spălarea dinților, clătirea gurii. Acest lucru trebuie făcut astfel încât membrana mucoasă să nu se inflameze, iar dinții să crească uniform și sănătoși..

Pisoii nou-născuți nu au deloc dinți. Au tăiat abia în a doua săptămână după naștere. În acest moment, gingiile lor sunt foarte mâncărime, iar pisoii încep să-i „zgârie” despre tot ce le vine în cale. Poate fi atât obiecte moi, cât și obiecte dure. La vârsta de 3-5 luni, dinții pisoiului se schimbă: primii cad, fiind înlocuiți cu molari. Incisivii sunt reînnoiti mai întâi, urmati de canini, iar ulterior de molarii cu premolari..

Până la vârsta de șapte luni, schimbarea dinților la pisoi (în cele mai multe cazuri) este finalizată. Un proprietar grijuliu este obligat să-și monitorizeze animalul de companie în acest moment, precum și să îl hrănească pe deplin. Suficienți nutrienți pentru a vă menține pisoiul sănătos.

Pisoii au dinți de lapte care cad??

Da, iar la pisici cad dinții de lapte, se întâmplă la vârsta de cinci până la șapte luni. Cu toate acestea, chiar și într-o chestiune atât de simplă precum pierderea dinților, pot apărea probleme. De exemplu, este posibil ca un pisoi să nu aibă toți dinții de lapte și să fie îndepărtat de un medic veterinar.. Dacă există mai mulți dinți decât ar trebui să existe, atunci poate fi dăunător.:

  • Gingii moi în gură;
  • Contribuie la formarea rănilor și ulcerelor pe gura mucoasă;
  • Mușcarea corectă, provoacă modificări ale țesutului osos al animalului.

Foarte des, într-o astfel de situație, apare boala parodontală - deteriorarea țesutului dentar, caracterizată printr-o creștere a decalajelor dintre dinți..

Boli ale cavității bucale

Majoritatea proprietarilor nici nu realizează că dinții pisicilor se pot deteriora. Animalele vedice nu mănâncă dulciuri, nu beau băuturi care deteriorează smalțul dinților și, în general, mănâncă bine. Se pare că cea mai mare și mai frecventă problemă care apare în gura unei pisici este tartrul. Se așează în locurile în care gingiile se potrivesc prost la dinte (cel mai adesea acestea sunt ulcere vindecate). De aceea este atât de necesar să îndepărtați dinții lipsă de la animalul de companie. Această procedură este efectuată de un medic veterinar în câteva minute..

Alimentație adecvată

Într-un moment în care pisoii pierd dinții din lapte, nutriția lor ar trebui să fie ideală, iar produsele ar trebui să conțină o cantitate suficientă de nutrienți.. Lipsa de calciu și fosfor în dietă cauzează:

  • Un șir de dinți neuniform (interferează cu mestecarea alimentelor și, ulterior, duce la o digestie slabă);
  • Înmuierea oaselor și descompunerea molarilor.

Dacă pisoiul mănâncă puțin sau nu există suficiente vitamine în dieta sa, atunci va trebui să folosiți hrănire specială. Trebuie să fii pregătit pentru faptul că pisoiul poate refuza să mănânce, deoarece acest lucru este inconfortabil pentru el. Dacă pisica refuză să mănânce mai mult de o zi, atunci este nevoie urgentă de a contacta medicul veterinar.

Postul prelungit, în special timp de două zile, poate afecta negativ tractul digestiv. Refuzul de a mânca este dăunător deoarece stomacul unui prădător (și o pisică este un prădător) nu este adaptat pentru postul prelungit. Este posibil ca pisoiul să înceapă să mănânce mai puțin sau să vină mai rar la castron, dar el nu va refuza niciodată să mănânce complet.

Dacă țineți un pisoi mic acasă, amintiți-vă că îi înlocuiți mama-pisica. Monitorizați cu atenție comportamentul și sănătatea animalului dvs. de companie, deoarece sănătatea unei pisici adulte depinde direct de îngrijirea acestuia în copilăria timpurie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile au dinți de lapte?