Cum să alegi așternutul pentru pisici cu silicagel?

Deșeurile pentru pisici cu silicagel se remarcă din sortimentul acestei categorii de produse din magazinele de animale de companie. Absoarbe un volum destul de mare de lichid și nu permite răspândirea mirosurilor neplăcute, drept urmare a câștigat o mare popularitate în rândul proprietarilor de pisici. Spre deosebire de alte tipuri de materiale de umplutură, silicagelul nu trebuie schimbat frecvent. Prin urmare, în ciuda prețului ridicat, achiziția sa se justifică pe deplin, deoarece vă permite să mențineți curățenia în casă, economisește timp și efort proprietarilor.

1 Descriere și compoziție

Silica gelul este granule dure de diferite dimensiuni cu capacitatea de a absorbi umezeala. În timpul producerii acestei substanțe, apa și dioxidul de siliciu sunt amestecate coloidal pentru a obține un gel de acid silicat. Apoi substanța este uscată pentru a obține granule de silicagel.

Materialul este utilizat cu succes nu numai ca material de umplutură, ci și în alte zone. Suprafața granulelor este acoperită cu numeroși pori, care sunt capabili să absoarbă nu numai lichide, ci și mirosuri. Prin urmare, silicagelul este adesea pus în pachete cu haine, încălțăminte sau aparate de uz casnic..

2 Avantaje și dezavantaje

Silice gelul a fost folosit ca material de umplutură pentru gunoiul de pisici nu cu mult timp în urmă, dar cu destul succes. Granulele acestei substanțe pot avea diferite forme: rotunde sau cristaline. Dimensiunea particulelor poate fi, de asemenea, ajustată în funcție de dimensiunea animalului..

Comparativ cu alte tipuri de materiale de umplutură, gelul de siliciu prezintă numeroase avantaje:

 • Suprafața granulelor este destul de mare, ceea ce le permite să absoarbă cu ușurință volume semnificative de lichid și să împiedice răspândirea umezelii într-un spațiu restrâns.
 • Materialul este absolut sigur, nu prezintă nicio activitate chimică și nu este supus arderii.
 • Datorită capacității ridicate de umiditate a granulelor, necesitatea de a înlocui conținutul tăvii este mult mai puțin frecventă. Acest lucru permite utilizarea unui pachet standard de produse pentru o pisică timp de două săptămâni..
 • Camera în care se află cutia de gunoi pentru pisici cu granule de silicagel nu va avea mirosuri neplăcute și umiditate ridicată.
 • Gelul de siliciu nu se lipeste de labele animalului și nu devine praf, astfel încât apartamentul va fi întotdeauna curat.
 • Substanța cristalină nu este un teren favorabil pentru bacterii și mucegai.

În ciuda abundenței de avantaje, substanța are, de asemenea, caracteristici negative:

 • Dacă pisicii îi place să mestece totul, nu este de dorit să folosiți un astfel de umplutură, deoarece dacă este înghițită poate fi dăunătoare sănătății.
 • Se amestecă peletele în tavă în fiecare zi pentru a preveni bălțile de la fundul recipientului..
 • Particulele cristaline pot răni labele unui animal.
 • Când umezeala ajunge pe silicagel, aceasta emite un șuierat, care vă poate speria animalul. Dacă pisica își îngropă deșeurile, peletele foșnesc violent.
 • Umplutura cu silicagel nu este o opțiune ieftină.

3 Condiții de utilizare

Pentru a crea condiții adecvate pentru o absorbție rapidă și de înaltă calitate a umezelii, este necesar să utilizați granule de silicagel strict conform instrucțiunilor. Aceasta înseamnă că nu trebuie să încercați să economisiți umplutura. Volumul de particule indicat pe ambalaj trebuie turnat în așternutul pentru pisici și, pentru fidelitate, puteți chiar crește cantitatea de produs. Grosimea stratului nu trebuie să fie mai mică de 4 cm.

Proprietarii cu experiență de pisici folosesc o tavă pentru așternuturi și o umplu cu 2 pachete standard de granule de silicagel. Acest lucru va permite stratului inferior să absoarbă lichidul, iar stratul superior va păstra mirosul neplăcut..

Lama de cernut

În timp, stratul inferior al granulelor se umple cu lichid și mirosul se scurge. Pentru a evita acest lucru, particulele trebuie agitate zilnic. Dacă se găsește excrement în tavă, aruncați-l imediat. Este convenabil să faceți acest lucru folosind o spatulă specială cu găuri, care vă permite să citiți imediat particulele curate.. Atunci când este utilizat corect, 8 litri de silicagel sunt suficienți pentru o lună pentru o pisică de dimensiuni medii care ușurează de 3-4 ori pe zi.

Peletele uzate nu trebuie aruncate pe toaletă. Un astfel de material de umplutură trebuie eliminat în același mod ca și în cazul deșeurilor menajere..

4 Cum să-ți antrenezi pisica la așternuturi noi?

Animalele adulte ar trebui învățate treptat să umple toaleta. Pentru a face acest lucru, mai întâi trebuie să amestecați o cantitate mică de granule de gel cu umplutura obișnuită a unei pisici și să observați reacția ei. Când animalul de companie încetează să acorde atenție granulelor multicolore din tava sa, cantitatea de silicagel este ușor crescută..

În acest fel, umplutura veche este înlocuită treptat cu una nouă, mai igienică și mai economică. După un timp, animalul își va folosi calm toaleta fără a fi stresat.

Pisicuțele mici adoră să guste totul, așa că pentru ei nu se recomandă umpluturile cu silicagel până nu cresc și devin mai puțin curioși.

5 Compararea mărcilor

Când alegeți umplutură de silicon într-un magazin pentru animale de companie, nu acordați atenție inscripțiilor ispititoare de pe pachete. Compoziția tuturor acestor umpluturi este aceeași, iar diferențele sunt doar în ceea ce privește culoarea, dimensiunea particulelor și cantitatea de praf din pungă..

Este de preferat să alegeți produse cu granule mari care nu se vor lipi de labele animalului de companie. În plus, există mult mai puțin praf într-un astfel de material de umplutură..

Când vine vorba de culoarea granulelor, este de preferat să alegeți un material siliconic cu particule ușoare care nu conțin coloranți. Acestea, chiar dacă sunt înghițite accidental, nu vor provoca daune grave animalului de companie. Dacă umplutura este colorată, înseamnă că conține substanțe care demonstrează nivelul de umiditate al materialului. Acest indicator este inutil atunci când este aplicat pe o cutie de gunoi..

Cele mai populare mărci de umplutură cu silicagel sunt descrise în tabel:

NumeDescriereFotografie
"Pisică siberiană"Producătorul oferă 4 tipuri de material de umplutură cu silicagel: elite, pentru pisici pretențioase, IVF elite și aglomerări. Toate produsele sunt de înaltă calitate, absorb rapid urina animală, previn bacteriile și rețin mirosurile
Pisică inteligentăGranulele de înaltă calitate care nu se lipesc de labele animalului nu provoacă alergii la oameni și animale de companie și nu poluează mediul înconjurător. Sortimentul include un umplutură cu parfum de lavandă, portocală, măr și inodor - pentru animale sensibile
SanicatAșternut cu bulgări cu granule moi, care nu deteriorează labele pisicii. Absoarbe rapid umezeala și mirosurile și este economic de utilizat. Sortimentul include granule cu aromă de citrice, parfum proaspăt și neutru
numarul 1Umplut de producție internă, absoarbe rapid lichidul și păstrează un miros neplăcut, are o umplutură bactericidă. Linia include produse pentru pisoi care sunt complet sigure. Cristalele au o formă neobișnuită care le împiedică să se lipească de blană și labe
"Si Si Cat"Pentru producție, se utilizează ingrediente ecologice. Granulele absorb rapid lichidul, au proprietăți bactericide, sunt sigure pentru sănătatea animalelor, nu deteriorează labele și nu generează praf
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să alegi așternutul pentru pisici cu silicagel?