De ce o pisică vomită sânge?

Vărsăturile sunt o ejecție reflexă a masei conținute în stomac. Motivele acestui proces sunt variate, dar un lucru este clar: dacă pisica vomită cu sânge, ar trebui să consultați un specialist. Majoritatea sunt traume în tractul gastro-intestinal.

 1. Foame. Dacă animalul de companie mănâncă mai puțin de două ori pe zi, eliberarea bilei cu sânge poate fi observată dimineața când animalul de companie este flămând. Cu toate acestea, prezența sângelui în voma nu depinde de acest lucru..
 2. Mâncare excesivă. Animalele care suferă de obezitate mănâncă mult și cu un post îndelungat totul. Mancarea uscata mestecata prost poate deteriora peretii stomacului, ceea ce duce doar la culoarea stacojie a voma.
 3. Tulburări hormonale. Acest motiv se găsește mai ales la pisicile însărcinate, când pereții uterului sunt întinși și nivelurile hormonale sunt perturbate..
 4. Vătămare. Dacă sângele pisicii predomină asupra bilei, vorbim despre o leziune a stomacului, care poate fi însoțită de pierderi profunde de sânge.

Este important să înțelegem că este normal ca un animal de companie să vomite. În medicină, există un lucru precum curățarea vărsăturilor, datorită căreia stomacul este curățat. Dar, dacă o pisică varsă cu sânge, ar trebui să consultați un specialist și să efectuați un examen.

Ce poate provoca sânge?

Gama de factori este largă. Poate fi o leziune a gurii atunci când gingiile sunt deteriorate sau adânc în interiorul tractului gastro-intestinal.. Dintre cele principale se remarcă:

 • Tumora. Cancerele și alte formațiuni din stomacul pisicii sunt adesea însoțite de vărsături stacojii. Cu toate acestea, acest lucru se întâmplă mai des în stadiile critice ale bolii, când de obicei pisica a fost deja examinată de un medic..
 • Ulcer. O boală obișnuită pentru animalele de companie cu blană. Tratamentul în timp util vă va ajuta să salvați viața pisicii. Pentru aceasta, medicul veterinar dezvoltă un complex individual de medicamente și o dietă strictă..
 • Corp strain. Pisicile sunt extrem de curioase. Dacă resturi mici de plastic, ochelari cu miros specific, ace și alte obiecte ascuțite sunt împrăștiate prin casă, animalul le poate gusta, ceea ce va duce la vărsături constante. În acest caz, intervenția chirurgicală este indispensabilă..

Dacă un pisoi varsă cu sânge, este probabil un obiect străin sau boli congenitale. Problema este că pentru un organism neformat este o amenințare. Greața prea frecventă duce la scăderea tonusului și la deshidratare.

Distingerea simptomelor unui ulcer sau umflarea la vărsături este ușoară. Când sângele este cauzat de o boală, se pot observa pete maronii în suspensie. În plus, problemele de stomac sunt diaree și stare generală de rău a pisicii..

Conform statisticilor, un ulcer este cel mai frecvent motiv pentru care o pisică varsă sânge. Sarcina proprietarului este de a identifica boala cât mai curând posibil pentru a începe tratamentul.. Acest lucru este indicat de o serie de simptome.:

 • Animalul de companie pierde în greutate. Apetitul unei pisici scade, ducând la o scădere a greutății totale.
 • Intensitatea vărsăturilor crește. Pisica se îmbolnăvește după fiecare altă masă.
 • Matitatea hainei. Lipsa nutriției și a vitaminelor duce la deteriorarea stării stratului, care poate fi, de asemenea, un semn al viermilor și al altor boli concomitente.
 • Schimbarea bruscă a scaunului. Problema unui ulcer crește și atunci când se modifică consistența scaunului animalului de companie.

Tratament și prevenire

Este riscant să faci orice pe cont propriu. Acest lucru poate duce la deteriorarea stării pisicii și la moarte. Veterinarul efectuează o analiză detaliată a animalului.

Prima etapă este consultarea, colectarea anamnezei. Specialistul va clarifica ce a fost vărsătura și cât de des pisica varsă sânge. Prezența spumei albe și a sângelui nu indică neapărat un ulcer. Aceasta poate fi o reacție normală a corpului la mâncarea nemâncată sau un gust neplăcut, lână.

Dacă sângerarea se găsește în esofag, se prescrie o intervenție chirurgicală. Obiectele străine sunt îndepărtate, după care animalul de companie este de ceva timp sub supravegherea medicilor.

Ulcerele și tumorile, inflamațiile și infecțiile cu vărsături și sânge sunt tratate cu medicamente și dietă. Cumpărarea de droguri cu propriile mâini este plină de pericole. Medicamentele sunt selectate individual pentru fiecare animal de companie. Se iau în considerare vârsta, imunitatea, starea generală a pisicii, toleranța diferitelor toxine.

Complexul medicamentos acoperă medicamente antiemetice, formulări învelitoare, precum și medicamente care vizează scăderea acidității stomacului. Într-o stare critică, o operație este efectuată atunci când ulcerul este excizat și marginile plăgii sunt suturate.

Măsurile preventive sunt formarea unei diete care nu provoacă recăderea organismului și vărsături de sânge. Acesta este un aliment gata de consum, ingrediente naturale. Fiecare al doilea animal de companie pufos suferă de ulcer, așa că medicii recomandă trecerea la un meniu natural de la o vârstă fragedă, când este mai ușor să antrenezi un pisoi.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce o pisică vomită sânge?