Cum să tăiați ghearele unei pisici?

Conținut

Urcând copaci și mergând pe un teren solid, pisica macină ghearele în creștere. Un animal de companie nu are întotdeauna ocazia să mențină o manichiură în stare perfectă. Vârfurile regrown sunt exfoliate, o gheară lungă se poate rupe sau îndoi, ceea ce va răni animalul de companie. Proprietarul trebuie să știe cum să-și tundă unghiile pentru a o feri de senzațiile neplăcute.

Lista articolelor necesare

Un tampon de tifon și peroxid de hidrogen va fi necesar pentru a opri sângerarea dacă purtătorul atinge un vas în timp ce tăia gheara. Pentru a măcina marginile ascuțite ale tăieturii ar trebui să se utilizeze o pila cu vârf rotunjit, pentru a preveni delaminarea unghiei. Trebuie să tăiați vârful ghearelor cu foarfece ascuțite, cu vârfuri tocite sau cu un tăietor de unghii.
Deoarece trebuie să vă tăiați unghiile foarte atent, încercând să nu rupeți vârful, este mai bine să utilizați o "ghilotină" specială sau "tăietor". Astfel de tăietoare de unghii se compară favorabil cu foarfecele: mâner confortabil, ascuțire de înaltă calitate, tăietură îngrijită. Gheara nu este stoarsă, marginile tăiate sunt perfect drepte.

Tăierea ghearelor corect

Multe animale nu tolerează manipulări jenante, așa că pisoiul trebuie învățat să procedeze din gheare mici. În primul rând, mângâiem pur și simplu piciorul, astfel încât bebelușul să se obișnuiască cu senzațiile plăcute. Apoi apăsați ușor pe deget, eliberând gheara. Și numai atunci când pisoiul se obișnuiește cu el, puteți tăia o gheară, lăudând imediat copilul cu o bucată gustoasă. Nu este nevoie să țineți forțat animalul de companie. Pentru început, este suficient să ordonați manichiura pe un picior, iar a doua zi să faceți celălalt picior. Nu uitați de degetele cinci de la degetele de la labele din față - pe ele ghearele cresc mai repede, deoarece nu se macină când mergeți.
Uneori tăierea unghiilor provoacă frică severă, agresivitate sau dorința de a fugi. În acest caz, puteți înfășura animalul de companie într-o pătură groasă, lăsând un picior afară. Seara, pisicile sunt cele mai active - nu este cel mai bun moment pentru a-și scurta ghearele. Trebuie să prindeți momentul în care animalul de companie s-a jucat suficient, a luat un prânz consistent și urmează să doarmă.
În interiorul ghearelor, mai aproape de bază, se află terminațiile nervoase și vasele de sânge. Dacă atingeți această zonă, animalul de companie va fi foarte dureros. După ce ți-ai amintit de senzația neplăcută, data viitoare pisica va rezista cu disperare, indiferent de modul în care proprietarul ar convinge-o. Prin urmare, trebuie doar să tăiați vârful, îndoit în jos - nu există nervi sau o coroană de flori în gheara crescută. Dacă gheara este ușoară, partea „live” este vizibilă cu ochiul liber. Ghearele de culoare închisă nu apar, așa că trebuie să fii deosebit de atent. Tăierea se face ținând foarfeca sau un tăietor de unghii paralel cu placa ghearelor.
Unii proprietari sunt foarte îngrijorați, neștiind să-și taie unghiile fără să-și rănească animalul. O noutate în industria animalelor de companie - un dispozitiv de tăiere cu gheare senzoriale - va ajuta la rezolvarea problemei. Există LED-uri pe corpul dispozitivului care răspund la senzorul încorporat. Senzorul este capabil să „vadă” partea subțire a ghearei. Prin deplasarea lamei de-a lungul plăcii ghearelor, este ușor să determinați locul pe unde trec vasele. Semnal roșu - partea sub tensiune, verde - puteți tăia în siguranță.
Este recomandabil să vă amintiți cu ce viteză cresc ghearele, deoarece trebuie să tăiați ghearele în mod regulat. Dacă casa are unul sau mai multe stâlpi de zgâriere, trebuie să prelucrați ghearele la fiecare două până la trei luni. Dacă pisica nu își macină ghearele singure, procedura se efectuează mai des - aproximativ o dată la trei săptămâni.
O gheară ruptă sau în fulgi este foarte dureroasă. Este necesar să ungeți zona deteriorată cu orice unguent antiseptic și să arătați animalul de companie medicului veterinar. Medicul va trata gheara sub anestezie locală pentru a preveni deteriorarea ulterioară.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să tăiați ghearele unei pisici?